MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 квітня 2020

190 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 квітня

Год президентства Зеленского: пустые обещания?

 Президент и его "зелёные слуги" изуродовали наше избирательное право: специально увеличен в 20 раз избирательный взнос для участия в выборах, который могут внести только партии, принадлежащие олигархам. Настоящие народные партии и представители народа при таком имущественном цензе избираться не смогут. Люди не смогут выбрать.

Харківські угоди: як 10 років тому Янукович здав Крим Росії

Угодою було погоджено строк перебування російського флоту у Криму до 2017 року. Основною базою флоту залишався Севастополь. Крім того, ЧФ мав право користуватися випробувальним центром у Феодосії, аеропортом Гвардійське та низкою інших об’єктів на півострові.

В Україні подовжено карантин: уряд офіційно ухвалив рішення через поширення коронавірусу

"Водночас у нас є чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану ми називаємо «День К». Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%", – йдеться в повідомленні.  

Редкостная удача Владимира Зеленского

Именно сейчас, нацепив карантинную маску и рассказав в видеоролике, что необходимо противостоять заразе во всех ее проявлениях, можно провести реальную демонополизацию нашего зажравшегося олигархата. А потом, на волне всенародного одобрения такой решительностью, развернуть борьбу с незаконным обогащением бывших и нынешних чиновников в центре и на местах – с конфискацией средств в бюджет.

За часом руйнації приходить час будівництва: без крові та болю не обійтися

Перезаснування держави дехто бачить як вихор, який змітає з дошки всі старі фігури, щоб вигулькнули (звідки?) нові, ефективні, спроможні та засновані на цінностях. Так не буває. У реальності наші старі фігури розсипаються на пісок, і на місці тих купок піску потроху виникають обриси нових фігур, які ми ліпимо разом, через біль і страждання, кров і страх. Вже маємо нову армію, ще недосконалу, але вже не радянську. На черзі система охорони здоров'я. Потім інші системи.

Чому Чорнобиль горів і знову горітиме. Пояснює науковець із зони

Пожежі там трапляються ледь не щороку, але масштаби були вперше такими катастрофічними. Поліція та влада висувають різноманітні версії виникнення пожеж, вказуючи на численні випадки підпалів. Проте вже говорять і про більш глибинні причини, які варто пам'ятати, щоб не допускати подібного у майбутньому.

"Какая Пасха?!" Євстратій Зоря пригадав випадок з власного дитинства на русифікованій Черкащині

Діти почали думати (якщо це був справді 1987-й, то ми були у 2-му класі). І одна дівчинка якось ніби із запитанням каже: "Пасха?"

Вчителька аж зайшлася: "Какая Пасха?! Скоро будєт дєнь ражденія Владіміра Ільіча Лєніна!"

От чому цей епізод мені так врізався в пам‘ять? Оте "Какая Пасха?!"

Матвієнко: Першорядною метою російських імперських реваншистів завжди залишатиметься поглинання України

Вочевидь, що це результат як закладеного ще з часів царату ставлення росіян до українців, так і зусиль сучасної російської пропаганди. На службі у неї ціле сомнище перебіжчиків з України – екс-політиків, журналістів, політологів та соціологів, а також регулярні візитери з України, яких російські телеканали виставляють такими собі недорікуватими "молодшими братами". Їхнє сценарне завдання на російських телешоу – демонстрація меншовартості та безпорадності української експертної і політичної спільноти.

Кремль назначит новой нефтью россиян – Казарин

Российский рубль дешевеет и пока рано говорить об окончании этого процесса. Если нефть марки Urals будет стоить порядка $30, то российскому Центробанку для поддержания курса придется ежедневно продавать до $150 млн. Фонд национального благосостояния РФ успел накопить $123 млрд – и при подобной динамике его может хватить для балансирования нефтяных цен на два-три года. Но что будет дальше?

Сазонов: Саудовская Аравия сейчас главный убийца российских перспектив

Саудовская Аравия перед соглашением о сокращении объемов добычи в рамках ОПЕК+ прилично их нарастила. И себестоимость у них гораздо ниже, чем в РФ. Так что даже при сокращении добычи на 10% лишней нефти остается достаточно. Плюс резкое падение спроса из-за карантинов. Потом саудовцы выходят на традиционных российских покупателей, а это Китай и ЕС и предлагают скидки. То есть заведомо дешевле, чем российская нефть к вашим услугам. И вот Польша принимает решение уже в этом апреле отказаться от нефти из РФ и перейти на саудовскую. Не устояли перед таким предложением Турция, Франция, Италия и по маю, думаю, можно будет еще добавить несколько стран. Понятно, что и Китай не откажется сэкономить. Тенденция, дамы и господа.

Північну Корею вперше в історії може очолити жінка: що відомо про Кім Йо Чжон

Видання пише, що на пленарному засіданні центрального комітету трудової партії Північної Кореї в кінці 2019 року було прийнято рішення, що на випадок раптової смерті Кім Чен Ина, або якщо він не зможе керувати країною з інших причин, всю владу передати його сестрі Кім Йо Чжон.

Чому Лукашенко діє всупереч решті світу?

У найбільших європейських країнах за останні дні зафіксовано приблизно по 400-600 смертей від COVID-19 на добу. Вірус поширюється, але суттєво сповільнюється. У багатьох країнах кількість «активних випадків» збільшується, але їхнє зростання припинилося в Іспанії, Італії, Німеччині та деяких інших країнах.

Олег Сенцов анонсував апокаліптичний роман написаний у в'язниці

"Сьогодні ми можемо анонсувати результат нашої спільної праці у вигляді нової книжки. Я говорю нашої, тому що це правда: рукопис звісно пише автор, але ще є праця редакторів, перекладачів, верстальників та дизайнерів. А в цьому випадку, ще людей які розшифровували мій рукопис, який я переслав із в’язниці рік тому", – написав Олег Сенцов на власній сторінці у ФБ. 

На творців українського фільму подали в поліцію за насильство над немовлятами у стрічці

"Діти не могли відмовитись від зйомок в момент, не могли сказати, що їм не подобається оточення. Вони плакали, а дорослі їх не заспокоювали. Це неадекватно, це могло спровокувати депресію, фрустрацію і страх смерті в дитини", – розповідає Самойленко.

Шевченко має залишитися у збірній України – спортивний експерт

Щодо молодих футболістів зараз важко прогнозувати. Тут важливо, щоб матчі чемпіонату поновилися, бо без ігрової практики їм важко буде на щось претендувати. Поки українські клуби не можуть похвалитися якісною роботою із молодими гравцями. Тут окремо стоїть тренер "Зорі" Віктор Скрипник. Гравці не можуть безкінечно додавати у фізиці чи техніці, вони мають робити це у розумінні футболу.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини