MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 квітня 2020

321 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 квітня

Журналистка: Окружение Зеленского устроило грандиозную аферу с грузами из Китая на президентских самолётах

Окружение президента Владимира Зеленского в разгар карантина занимается контрабандой товаров медицинского и другого оборудования на чартерных рейсах из Китая. Операция уже получила название "Баум" – в честь бизнесмена Бориса Баума, претендента на должность главы новой Комиссии по регулированию азартных игр в Украине.

Поганий сценарій потрохи переходить з "якщо" в "коли" – Глібовицький

Громадська думка в цьому протистоянні дає чітку відповідь: якщо далі ділити, то західний вектор переможе, не тому що це Захід, а тому що альтернатива страшніша. І тренди в цій соціології теж зрозумілі – що молодші, то менше прив'язаності до старого концтабору.

Брехав про Гандзюк: суд арештував рахунки Іллі Киви

У червні 2019 року Солом’янський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію, яку Кива поширив в ефірі "Еспресо" щодо нібито причетності Гандзюк до розкрадання міського бюджету. Рішенням судді зобов’язали депутата спростувати слова в ефірі того ж каналу і стягнути з нього 1409,60 гривень судового збору на користь позивача – Віктора Гандзюка. 

Нахабство "велюрових вельмож"

Просто кілька прикладів. У Слов’янську намагались притягти до відповідальності жінку, яка під час карантину прибирала своєму кафе. Без відвідувачів. Або у Мар’їнці – максимально, на 34 тисячі гривень штрафонули магазин, в якому продавалось на розлив пиво. Водночас у центрі Києва ресторан "Велюр", який пов’язують з народним депутатом Миколою Тищенком, спокійно собі приймає клієнтів. І не простих, не з вулиці (для таких карантин), а виключно – VIP клієнтів.

Український лікар, який повернувся з Італії: Між нашими системами охорони здоров’я – прірва

Серед таких сміливців буковинський лікар-анестезіолог, реаніматолог Микола Рахліцький. Медик входив до команди з 20 українських фахівців, які майже три тижні провели в Італії, де допомагали боротися з епідемією і переймали досвід. Зараз Рахліцький працює одночасно у декількох лікарнях області, визначених опорними у боротьбі з Сovid-19, зокрема у Чернівецькій міській лікарні №1 і в Чернівецькій обласній клінічній лікарні.

Яким буде світ після пандемії – аналіз опитування

66% респондентів певні, що глобалізація переможе. І я так думаю. Хотілося би в це вірити, хоча більшість ознак поки що свідчить про протилежний тренд. Перед Першою світовою війною так само думали, що глобалізація робить протистояння націй неможливим. Солідарність урядів нині на нижчій позначці, ніж коли-небудь. З іншого боку, бізнес, який нині здебільшого сидить принишклий на карантині, врешті захоче показати урядам, хто тут господар. 

"Ви – бидло, ви – наші кріпаки": так масово та грубо влада не принижувала нашу гідність від 2013 року

"Зевлада" наплювала на Конституцію у способі впровадження карантинних обмежень – про що марно волали правозахисники.

Їй явно сподобалося.

І вона повторно наплювала на Конституцію, обмеживши "вольовим рішенням" – без жодного закону – право громадян України виїжджати за кордон на роботу, навіть якщо та сторона таких громадян готова приймати.

Маємо готуватися до нової серйозної конфронтації із Росією – Портников

І сказав правду: зараз ніхто не знає, коли завершать будівництво "Північного потоку – 2" і чи завершать узагалі. Судно-трубоукладач "Академік Черський", яке повинно було добудувати газопровід, після запровадження американських санкцій проти західних компаній – учасниць путінської авантюри не допливло до місця своєї можливої ​​роботи. Воно взяло курс у зворотному до мети напрямку – до порту Находка, де й перебувало до відплиття в Балтійське море. При цьому ми навіть не знаємо до кінця, чи дійсно судно "Академік Черський" можуть задіяти для будівництва трубопроводу або ж це черговий блеф Кремля.

Кожен заплатить по 300 грн з власної кишені: звідки Зеленський роздає по 1000 грн пенсіонерам?

Дуже довго розмірковував де Зеленський в умовах бюджетної кризи візьме 10 мільярдів гривень, щоб оплатити цей грандіозний аукціон безумної щедрості?  Реальних варіантів було два – "надрукувати" або "позичити". Сьогодні отримав відповідь на своє питання. Як кажуть в народі, "якщо стоїте – краще присядьте".

Франция впервые вывела в море Suffren – атомную подлодку нового поколения. ФОТО

На субмарине установлен 150-мегаваттный атомный реактор K15, из вооружения – четыре торпедных аппарата кал. 533 мм для 20 торпед и ракет (MdCN и Exocet SM-39 block 2) и мины.

Путинская система себя исчерпала

Как рабочие на Чаяндинском месторождении оценивают Путина и его подчиненных, видно из их обращения. Оно адресовано не властям, а  гражданам России. Оцените. Это знак того, что надежд на власти нет, система вертикального хаоса и бесправия сгнила, наступает политический кризис.

Рекордно за 15 лет: в США рухнула добыча нефти

Стоимость июньских фьючерсов на нефть марки WTI находится у отметки чуть выше 15 долларов. При такой цене, как отмечает аналитик IHS Markit Рауль Леблан, нефтедобыча становится убыточной. Нефтяники вынуждены будут сокращать объемы производства, что неизбежно приведет к безработице в нефтяной отрасли. Сокращение уже превысили 50 тысяч человек.

У США вийшла нова збірка оповідань Оксани Забужко

"Квитки куплено, афіші надруковано, – та ба, як писали колись у казках, не так сталося, як гадалося (гарна формула, між іншим, віє від неї якоюсь заспокійливою розважністю)", – зазначила письменниця.

Лобановський увійшов до топ-10 найкращих тренерів в історії футболу

У першу трійку увійшли багаторічний символ "Манчестер Юнайтед" сер Алекс Фергюсон, а також нідерландці Рінус Міхелс і Йохан Кройф. Лобановський замкнув топ-10 списку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини