MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 травня 2020

273 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 травня

Годі шукати промовистішого свідчення цілковитого фіаско чинної влади

Усім зрозуміло від самісінького початку, що заходи із блокування пандемії в Україні не просто були хаотичними, вони взагалі не базувалися на жодних раціональних розрахунках. Що собі робили на самих початках загрози Китай або Іран, аж ніяк не важливо: у них інша логіка. Що собі думали різні демократичні країни, було озвучено відразу: "Ми намагаємося знизити пік захворюваності, щоб медична інфраструктура не захлинулася", або: "Ми вважаємо, що має перехворіти певна кількість, набувши імунітет", або: "Ми маємо дотягнути до теплого сезону, коли сам перебіг хвороби легший, а вторинні наслідки менш імовірні".

У НАБУ підтвердили, що справу проти Гримчака закрито, але тільки в частині недостовірного декларування

"Це кримінальне провадження відкрили у листопаді 2019 року на підставі висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації заступника міністра за 2016 рік. У межах розслідування детективи не встановили у діях особи умислу на внесення завідомо недостовірних відомостей, відтак справу закрили", – йдеться у повідомленні.

...І мокшанських боліт малярійний туман. Що відомо про долі втікачів-резидентів

Еміграція це завжди трагедія. А особливо, коли у себе на батьківщині ти мав гроші й статус, маєтки й слуг, владу й підданих. І в тій країні, куди ти змушений був потім тікати, цей твій статус поважали, на тебе робили ставку. І попервах ти думав, що тобі дадуть грошей та армію, і повернуть твою владу силою, але ти став ніким й інтерес до тебе згас, і твої “комітети спасіння” нікому не потрібні. І треба починати майже з нуля чужим у чужій стороні.

Генерал-убийца из "Вымпела": как уроженец Украины построил карьеру в ФСБ и превратил войну в личную месть за уничтоженного друга

Генерал-лейтенант Дмитрий Минаев – начальник департамента контрразведывательных операций ФСБ России. И выходец из "Вымпела" ФСБ. Но родился Минаев в Украине. Здесь жила его семья и родственники. Последние члены семьи – родители – выехали из Украины в Россию в 2017 году, когда генерал начал активно взрывать украинские города и убивать украинцев.

Шмигаль анонсував продовження карантину після 22 травня

"Офіційно карантин до 22 травня, але це не кінцева дата. Ми будемо продовжувати", – сказав Шмигаль.

У Міносвіти назвали дати проведення ЗНО-2020

Раніше МОН через карантин на місяць посунуло дати вступної кампанії. Прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. 

Дмитрий Песков заразился коронавирусом

"Да, заболел. Лечусь", – сказал он на вопрос агентства о его самочувствии. Также Песков уточнил, что находится в клинике.

Фестиваль победного безумия. Как Россия провела 9 мая

В этом году в городе Усинск, Республика Коми, плакаты ко дню победы выполнили с учетом заполярной специфики. На него поместили солдата, северного оленя и стихотворение. Стихотворение душевное, но корявое. Из его текста можно сделать вывод, что во Вторую мировую люди воевали против оленей.

Последствия карантина: в малазийском ТРЦ кожаные товары покрылись плесенью. ФОТО

"Разрешение на открытие магазина не имеет смысла… товары все повреждены после того, как их оставили в магазине на 2 месяца", – написал автор поста Некс Незеум.

"Книжковий Арсенал" перенесли на 2021 рік

Водночас з 19 травня до 10 червня відбудеться онлайн-програма фестивалю "Література на експорт". У ній передбачені зустрічі й воркшопи із закордонними експертами книжкової справи та українськими видавцями, лекції англійською мовою про українську літературу, український книжковий ринок, грантові програми для перекладів іноземними мовами українських книжок, заплановано низку переговорів українських і закордонних видавців.

Месси пожертвовал полмиллиона евро на борьбу с коронавирусом

На деньги, поступившие от благотворительного фонда Месси, закуплены средства индивидуальной защиты для врачей, многопараметрические мониторы и расходные материалы. Также было приобретено пять аппаратов искусственной вентиляции легких.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини