MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 травня 2020

214 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 травня

Послаблення карантину в Україні: Степанов розповів, що дозволять з 22 травня

У рамках чергового послаблення карантину з 22 травня в Україні дозволять проводити спортивні змагання без глядачів, ЗНО, відкриють готелі, а також запустять громадський транспорт і відновлять роботу дошкільних закладів.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, водночас зазначивши, що все це буде можливим виключно за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Убив російський снайпер: учора на фронті поліг вояк із Вінничини

Учора, 13 травня, внаслідок ворожого обстрілу під Катеринівкою, що на Луганщині, військовослужбовець 30-ої бригади Новоград-Волинської військової частини Олександр Карпик отримав вогнепальне кульове поранення. Під час оперативного втручання врятувати життя бійця не вдалося, повідомляє "День".

"Серіал" стає нецікавим, Зеленський втрачає мільйони глядачів. ІНФОГРАФІКА

Погана новина для Володимир Зеленський. Його "відосики" втрачають глядачів. Падіння "рейтингів" – у рази.  Що означають зафіксовані цифри падіння переглядів, колишній продюсер Зеленський розуміє як ніхто інший. На телебаченні такі тенденції призводять до закриття проектів. А в кіновиробництві – до відсутності грошей для зйомок сиквелів. Мало хто хоче вкладати гроші в картину, яка провалиться у прокаті.

"Окупація мозку", – Казанжи розповіла, що не так з інтерв'ю Гордона з Поклонською

Інтерв'ю Гордона з Поклонською моя бульбашка практично однозначно засуджує. І я теж на таких позиціях. Залишаючи право за журналістом все-таки інтерв'ювати одіозних, неоднозначних персон. В тому числі колаборантів і зрадників. Але робити це так, як робив і робить, наприклад, Роман Скрипін. Жорстко ставлячи запитання.

Інтерв'ю з Поклонською має вже майже 1 мільйон переглядів. І можна скільки завгодно розповідати, що "я не дивилась/не дивився те інтерв'ю", але перегляди продовжуватимуть рости. Знаєте, чому?

Уряд дозволив роботу непродовольчих ринків

Кабінет міністрів України дозволив відкрити непродовольчі ринки в рамках ослаблення карантину. Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні уряду у четвер, 14 травня, про це йдеться на урядовому порталі.

Зазначається, що сьогодні відбулося позачергове засідання Кабміну, на якому внесли зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, що дозволяють відновити роботу непродовольчих ринків.

Лукашенко офіційно висунув свою кандидатуру на шостий президентський термін

До Центрвиборчкому Білорусі подані документи на реєстрацію ініціативної групи з висунення кандидатом в президенти чинного главу держави Олександра Лукашенка.  Відповідна інформація з'явилася на сайті ЦВК країни. Таким чином, Лукашенко, який править країною вже 26 років, офіційно висувається на шостий президентський термін.

Демонтований Конєв, сантехніка на п’єдесталі та рицинова дипломатія: відносини між Росією та Чехією загострилися до краю

Стосунки між Чеською Республікою та Російською Федерацію занадто теплими і простими не були ніколи, у тому числі й за часів Чехословаччини та СРСР. Однак весна 2020-го ознаменувалася їх різким загостренням. Дипломатичні ноти, зміна топоніміки, відкриті погрози, імовірні спроби замаху на чеських політиків – чого тільки не сталося у квітні цього року. Ситуація далека від нормальної, тож Прага ініціювала початок консультацій на рівні міністрів закордонних справ на основі статті 5 Договору про добросусідство, дружбу і співробітництво від 1993 року. Про це повідомив глава МЗС Чехії Томаш Петршичек, який оцінив стан відносин з Москвою на "четвірку" (другий знизу бал у чеській системі оцінювання – тобто на "двійку", у зрозумілих для нас термінах).

"Динамо" зіграє з "Шахтарем": футбольні матчі Української прем’єр-ліги відновляться 30 травня

Футбольні матчі Української прем’єр-ліги відновляться 30 травня. Клубам залишилося зіграти ще по 9 ігор, повідомляє пресслужба київського "Динамо". В наступному турі на уболівальників очікує так зване "класичне" протистояння українського футболу – матч між "Шахтарем" та "Динамо".

Фронтвумен гурту ONUKA Ната Жижченко вперше стала мамою

Лідерка гурту ONUKA Наталія Жижченко стала мамою. Радісною новиною українська зірка поділилася у своєму Instagram, оприлюднивши фото. "Сьогодні нас вже четверо", – написала Наталія.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини