MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 липня 2020

180 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 липня

Голова НБУ Яків Смолій подав у відставку через систематичний політичний тиск

"Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов'язків керівництва діяльністю Національного банку і взаємодію з іншими державними органами. Своєю відставкою я хочу застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", – заявив Яків Смолій.

Олещук: Є проблема співпраці з МВФ, а є конспірологічний жупел, який просувають в українському інформаційному просторі

Зокрема, опитування КМІСу показало, що 61 відсоток українців проти того, щоб брати гроші у МВФ. Загалом, ідея нормальна – краще гроші десь не брати, а заробляти. Однак тут просто треба нагадати, на що зараз змушена брати гроші Україна. На те, щоб віддавати попередні борги, яких перед тим же МВФ накопичили раніше чимало.

Строительная мафия Киева, новый "смотрящий" и схемы — расследование Bihus.Info

Столар и Комарницкий работали в партнерстве. Среди найденных журналистами документов – список из 38 компаний, якобы контролируемых Комарницким. Записаны они на подставных лиц, которые сгруппированы в эксель-документе под общим названием "наши". Эти компании выигрывали тендеры на самые дорогостоящие проекты в столице с 2017 года.

З відставкою голови НБУ запускається механізм зміни Кабміну. Тому варто очікувати співбесід на Банковій – Дорошенко

Заява про звільнення означає, що за його керування Національний банк не буде насичувати економіку грошима задля збільшення економічної активності бізнесу та збільшення споживчого попиту населення. Хоча довгий час фахівці вважали, що НБУ, як консервативна інституція, довго та ретельно до цього готується. Але таким кроком Яків Смолій дав відповідь, що те, що відбувається в економіці, його мало хвилює, і головне завдання – це макроекономічна стабільність.

Легка паніка: Долар почав дорожчати

Середній курс покупки євро підвищився на 18 копійок - до 29,75 UAH / EUR, курс продажу - на 19 копійок - до 30,23 UAH / EUR.

Також дорожчає американська валюта на міжбанку. Курс в продажу сьогодні виріс на 32 копійки - до 27,20 гривень за долар, курс в купівлі - до 27,18 гривень за долар.

Кількість заможних українців під час коронакризи скоротилася майже вдвічі

Натомість, з 30% до 36% зросла частка респондентів з умовно середнім рівнем добробуту (можуть дещо відкладати, але не можуть дозволити покупку таких речей, як телевізор чи холодильник) і з 34% до 37% - з низьким рівнем добробуту (вистачає грошей на їжу, але купувати одяг уже важко).

Обнуление Путина "успешно" завершилось: 78% россиян – "за"

Центральная избирательная комиссия (ЦИК) обработала более 99% протоколов после проведения голосования по поправкам в Конституцию России.

З другої спроби Чорногорія легалізувала одностатеві шлюби

За відповідний законопроєкт проголосувало 42 депутати (при необхідних 41), п’ятеро виступили проти. Закон дозволяє одностатевим парам у Чорногорії користуватися тими ж правами, що й гетеросексуальним парам, за винятком можливості усиновлення дітей.

Terrorussia: Россия годами финансировала террористическую деятельность против армии США

Конец июня ознаменовался для России на международной арене не столько аплодисментами стоя “грандиозному” параду Победы или обсуждением антиконституционного голосования за поправки в Конституцию, а нарастающими как снежный ком шансами России быть признанной спонсором международного терроризма. В частности, помимо её поддержки тоталитарных и преступных режимов во всем мире, весьма показательным особняком встало расследование New York Times о мотивации Россией террористов афганского Талибана убивать американских солдат. 

Постсоветский расизм: почему среди выходцев из бывших советских республик так много расистов

Формально проповедуя интернационализм, власти как бы сами подмигивали населению: "все это болтовня, ритуал". Все нации равны, но русский старший брат – равнее других, прибалты – ненадежны, евреи - подозрительны, немцы – фашисты, а крымских татар – вообще нет и т.д. и т.п. Навязчиво декларируемый, но насквозь фальшивый интернационализм обратился в свою противоположность –ксенофобию и расизм.

Школы не готовы к онлайн-обучению: 8 причин почему

Сейчас идет дискуссия о быстром переходе на дистанционное и электронное обучение. Давайте расскажу об этом кратко, а потом объясню подробнее. Быстро перейти не получится, это принесет больше вреда, чем пользы, говоря о школах.

ВОЗ: Первая рабочая вакцина от коронавируса может появиться через несколько месяцев. Но затем нас ждет нечто более страшное

Гендиректор ВОЗ также указал на то, что мир остается крайне уязвимым для следующей возникающей угрозы. Речь идет об устойчивости бактерий к противомикробным препаратам. Она уже сейчас приводит к гибели около 50 тысяч человек в год в США и еще полмиллиона во всем мире. "В течение 15 лет без эффективных антибиотиков мы столкнемся с перспективой остаться без операций на открытом сердце или на тазобедренном суставе из-за риска сепсиса, угрожающего жизни", – предупреждает Гебрейесус.

Чемпіон світу WBC погодився на бій з українцем Сергієм Дерев'янченком

За словами Ронні Шилдса, наразі чемпіон світу WBC (Всесвітньої боксерської організації) у середній вазі (до 72,6 кг) готується до бою з Сергієм Дерев'янченком, але не залишає надій отримати поєдинок із мексиканцем Саулем Альваресом.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини