MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 серпня 2020

210 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 серпня 2020

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 серпня.

Такої швидкості риття ями владою не пам’ятаю з 2012-2013 років – Лємєнов

Щиро вітаю Офіс Президента з черговим вдалим призначенням. Цього разу на посаду заступника глави ОП знайдено непересічного міліцейського професіонала (заступник начальника ГСУ МВС) часів Януковича, доктора наук і професора Олега Татарова. Такої швидкості риття ями, щоб туди впасти, не пам’ятаю з 2012-2013 років. Зрештою, саме ті часи були «золотим віком» для Татарова. Прекрасно пам’ятаю, як він ледь не жаліючись, стверджував, що Автомайдан на своїх легковушках переслідували 4 автобуси з спецпризначенцями «Беркут». Також не варто випускати з голови історію, як пан Олег не чув про зникнення людей на ЄвроМайдані. Багато там було історій, дуже багато.

Дуда на інавгурації згадав про Україну

Інавгурація відбулася перед представниками Національних зборів Польщі. Під час cвоєї промови Дуда згадав і про Україну.

"Особлива можливість діяти задля безпеки нашої країни та нашого континенту з’явиться у 2022 році, коли Польща візьме на себе головування в ОБСЄ... Це важливе завдання, яке полягає й у відновленні повного суверенітету й територіальної цілісності нашого сусіда – України", – сказав Дуда.

Бойовики ПВК Вагнера і Україна. У яку гру грають Зеленський і Лукашенко?

Видається, що зараз Володимиру Зеленському вигідно зробити цей запит на видачу затриманих у Білорусі бійців із ПВК Вагнера. І, в принципі, він це правильно робить. Бо це, по-перше, в інтересах України. По-друге, в умовах, коли зараз іде тиск на Зеленського, що він займає недостатньо патріотичну позицію, то для нього буде досить зручно сказати: "Дотримуюся українських інтересів і намагаюся отримати цих вагнерівців, які є громадянами України, або тих, які брали участь у злочинах на Донбасі". Але ще раз додам: це відповідає інтересам України, пише у своєму блозі на сайті НВ  професор політології Києво-Могилянської академі Олексій Гарань.

Що ж до Лукашенка, то у нього своя гра. Напередодні виборів він намагається показати, що захищає інтереси Білорусі. І те, що він говорить із Зеленським на цю тему, видається достатньо логічним. Я думаю, що Лукашенку головне зараз — переобратися. Ясно, що він буде "переобраний" (все буде намальовано так, як треба). Але при цьому йому потрібно буде уникнути можливого Майдану, можливих протестів.

Іванов: Те, про що колись казала Гандзюк, стало реальністю, і сьогодні Майдан – це лише вивіска, самопривласнена галасливими маргіналами

Шановне ком'юніті обурило призначення екс-міліціянта Татарова заступником голови ОП. Обґрунтовано обурило. І нічого не вдієш, наш гомункульний напівзакон про люстрацію не допоможе, адже номінально ОП – патронатна служба, без статусу державної. Тому я не витрачатиму час на праведний гнів, а скажу, чому так сталось.

При всій безумовній огидності цього персонажу та абсолютний нелогічності його призначення, мушу визнати неприємну річ: це призначення стало можливим тому, що майданівський прошарок суспільства, з яким раніше змушена була рахуватися влада, сьогодні всім по*уй. У першу чергу через внутрішню роздрібненість та розісраність його колишніх учасників. А небагаточисельні групки та одинаки нікого не лякають.

Боец, дважды бросивший группу во время боя, награжден орденом "За Мужність" ІІІ степени, – волонтер

Боец, дважды бросивший группу во время боя, а потом поехавший "за дорученням Зеленского" к отцу погибшего разведчика снимать вместе с Порхуном видосик для Зеленского и на 1+1, награжден орденом "За Мужність" ІІІ степени.

Об этом сообщил волонтер Роман Доник. 

Он отметил, что таким же орденом посмертно награждены и погибшие разведчики, и медик, который пошел вытаскивать раненого морпеха.

"Вирішили, що бомбардування": українка розповіла про події в Бейруті відразу після вибуху

Під час вибуху в Бейруті руйнувалися будинки, і панувала паніка. Про це в інтерв'ю УНІАН розповіла голова громади українців в Лівані Ірина Висота-Жарамані, яка проживає в Бейруті. 

"Ми шоковані, у стресі, але люди поступово починають розуміти, що сталося, і всю складність ситуації. Страшна, страшна трагедія. Ми бачили спалахи, дим, цей "хімічний гриб", але ще не розуміли масштабів події. Наша сім'я живе приблизно за двадцять кілометрів від епіцентру, але, коли пролунав вибух, я вирішила, що він зовсім поруч. Сила вибухової хвилі була неймовірною. Ми з дітьми почали ховатися, шукати безпечне місце. Вирішили, що бомбардування, ракети. Потім всі вискочили з будинків, намагалися зрозуміти, що сталося. Також, мабуть, було й у Бейруті: розлітаються вікна, будинк, що руйнуються, паніка...", – поділилася своїми спогадами Ірина. 

У мережі викрили гучний фейк про багатомільйонний мітинг проти карантину в Німеччині

Ресурс "По той бік новин" викрив черговий фейк, пов'язаний з пандемією коронавируса. Останніми днями в соцмережах і ЗМІ активно маніпулюють фотографіями з мітингу проти коронавірусних обмежень у Німеччині. "Першого серпня на акцію проти аферної пандемії вийшло близько двох мільйонів людей. Німці добре розуміють, що новий світопорядок – це повторення фашизму з дослідами", – пишуть українські конспірологи. Їхні слова поширили десятки тисяч людей.

Почему русские так невосприимчивы к другим языкам?

Один уважаемый российский профессор разместил в ленте фото минского дорожного указателя и посетовал, мол, вряд ли смогу выучить белорусский язык. Судя по тону замечания и комментариями под ним великорусского характера, публику удивила непохожесть произношения и орфографии слов, которые они привыкли видеть у себя на родине.

Мне это напомнило русских туристов в Чехии, заливающихся хохотом при чтении этикеток на пузырьках с духами, или заголовков театральных афиш. Русская ментальность отказывается принимать, что пахнущее в Москве воняет в Праге, divadlo лучше передает суть театрального зрелища, а чыгунка точнее и короче обозначает суть железной дороги.

"Абсурдная смена позиции": Фейгин о тактике защиты Ефремова

Тактика отрицания вины российского актера Михаила Ефремова в смертельном ДТП, что избрана защитой, не выгодна для него. Такое мнение "Обозревателю" высказал российский правозащитник Марк Фейгин. "Объективных доказательств более чем достаточно. Этот участок дороги напичкан камерами и в деле, безусловно, есть материалы с видеофиксаторов. И потом, это противоречит самим показаниям Ефремова сразу после ДТП", – напомнил Фейгин. 

Фільм про тих, хто залишився на окупованій території. Драма "Забуті" Дарії Онищенко вийде в український прокат у вересні. ВІДЕО

Драма "Забуті" Дарії Онищенко, якою відкривається цьогорічний кінофестиваль "Молодість", вийде в український прокат 3 вересня. Її зможуть подивитися також люди із порушенням зору та слуху.

Забуті – це історія кохання тих, хто не забув, ким є насправді, і про кого не маємо права забути ми. Коли війна нищить все навколо: пізнавані пейзажі, знайомих людей, звичне життя — залишається стиснути кулаки і не дати зруйнувати себе. Ця боротьба об'єднала вчительку Ніну та сімнадцятирічного Андрія. Пристрасть, яка спалахнула між ними — чи не єдина зброя проти усього божевілля, що відбувається навколо. Події фільму — це не лише хроніки сьогодення

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини