MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 вересня 2020

165 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  2 вересня

Україна побила відразу два коронавірусні антирекорди

Одразу два антирекорди COVID-19 установлено в перший день осені Про це свідчать дані системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.

За минулу добу, 1 вересня, діагностували 2495 нових випадків COVID-19, що на 407 хворих більше, ніж визначили 31 серпня.  Попередній коронавірусний антирекорд в Украні встановлено 28 серпня. Тоді зафіксували 2481 нових випадків COVID-19. При цьому число летальних випадків зросло до антирекордного показника. Так, учора помер 51 захворілий на коронавірус, у той час як позавчора було 48 померлих.

США відмовилися розробляти вакцину від коронавірусу під егідою ВООЗ

США не братимуть участь у міжнародній розробці вакцини від коронавірусу нового типу COVID-19. Про це повідомив спікер Білого дому Джадд Дір, повідомляє НВ із посиланням на CNN. Рішення було прийнято через те, що міжнародна програма розробки проходить за участю Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"США будуть продовжувати свої зусилля в переконанні наших міжнародних партнерів у тому, що ми переможемо вірус. Але ми не будемо брати участь в міжнародних розробках, у яких беруть участь корумповані ВООЗ і Китай", – заявив Дір.

"Злодій кричить — тримайте злодія": Кулеба назвав маячнею слова Лаврова про причетність України до протестів у Білорусі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав маячнею заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про нібито причетність України до протестів проти режиму Олександра Лукашенка. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи слова російського дипломата щодо "200 українських екстремістів", нібито спрямованих до Білорусі для дестабілізації ситуації, і «тренувальних таборів» для їх підготовки на території Волинської та Дніпропетровської областей.

За словами Кулеби, все це є "плодом хворобливої фантазії".

Леросові одкровення про Зеленського вражають. Але є одне "але"

Певна річ, учорашні, 2 вересня, одкровення Гео Лероса вражають до основ. Але в мене велике питання: ну, Бог із ним, із масовим виборцем, який не вірив ні в що погане й не передчував нічого лихого... Але чи ти, голубе, насправді не бачив, із ким ідеш до Верховної Ради, не оцінив реальної якості свого партійного списку й не знав, звідки у Володимира Олександровича ростуть ноги?  Особливо останнє цікавить. То до кого він нині апелює?

Ірина Верещук, яка балотується в мери Києва від "Слуги народу", не змогла пояснити, де розташована Пріорка. ВІДЕО

Кандидатка в мери Києва від партії "Слуга народу" Ірина Верещук не змогла відповісти журналістам, як дістатися до Пріорки. Журналіст медіа Hromadske запитав у Ірини Верещук, як дістатися до Пріорки, на що вона відповіла, що не знає.

"Ні, не можу. Я не вважаю за потрібне це зараз обговорювати. Я думала, ми все-таки будемо говорити про візію, майбутнє, законодавчі зміни", – відреагувала Верещук.

"Тримайся за баклон, не впади": нардеп-"слуга" погрожував фотокору

Депутат від "Слуги народу" Євген Шевченко погрожував фотокореспондентові Янові Доброносову. Нардеп почав висловлювати невдоволення та погрози після того, як журналіст оприлюднив його світлину в соцмережі.

"Доведеться взяти фотоапарат і робити контрудар. Тримайся добре за балкон, від здивування не впади", – написав "слуга" в коментарі.

Ганапольский: Лукашенко труслив до такой степени, что берёт в заложники собственного сына

Он, Лукашенко, труслив до такой степени и так не доверяет своей армии и милиции, что берёт в заложники сына, чтобы тот отстреливался в последней битве с Соросом. В общем, Александр Григорьевич, лучше молчать, чем говорить. Не позорьтесь. Вам нужно сохраниться на посту ещё пару месяцев, ведь вас Путин официально пригласил в Москву.

Гривня святкує день народження: як змінилися банкноти та монети за 24 роки

Гривня святкує 24-й день народження. В обіг національну валюту ввели 2 вересня 1996 року. Вона замінила карбованці. На момент заміни однієї грошової одиниці на іншу в обігу перебувало 338,1 трлн крб. Нацбанк увів в обіг понад 3,1 млрд грн, повідомила пресслужба регулятора.

На п’ятому році Незалежності Україна отримала один із основних атрибутів своєї державності – повноцінну грошову одиницю – гривню. Під час грошової реформи, яка розпочалася 2 вересня 1996 року, гривня замінила українські карбованці та стала національною валютою України.

У Маріїнському палаці проводитимуть безкоштовні екскурсії для школярів

Палац нарешті знову прийматиме екскурсії. Як повідомила Олена Зеленська, відтепер щочетверга організовані групи школярів зі всієї України мають можливість безкоштовно потрапити на екскурсію до Маріїнського палацу. Для цього бажаючти потрапити до палацу треба лише попередньо замовити її на сайті.

Літо побило шість температурних рекордів у Києві

Цього року літо було другим за спекотністю з 1881-го й мало шість температурних рекордів. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського

За підсумками червня-серпня цьогорічне літо у столиці кліматологи обсерваторії назвали загалом спекотним і сухим.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини