MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 вересня 2020

144 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  14 вересня

Кабмін затвердив проект держбюджету-2021

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні затвердив проект закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік". Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан, пише УНІАН. 

"Прийняття проекту бюджету урядом відбулося згідно з графіком бюджетного процесу - до 15 вересня документ має бути переданий на розгляд Верховної Ради", – написав він.

Єрмак запевняє, що Україна не давала жодних обіцянок щодо внесення змін до постанови про місцеві вибори

Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє Укрінформ.

"Ніяких зобов'язань від української сторони щодо перегляду постанови Верховної Ради (про місцеві вибори - ред.) не було. І це неможливо, тому що ми не можемо втручатися в діяльність українського парламенту", – сказав він.

Богдан: Уверен в "других договоренностях" Ермака с РФ, но документального подтверждения этого не имею

Богдан: Уверен в "других договоренностях" Ермака с РФ, но документального подтверждения этого не имею

Экс-руководитель Офиса президента Украины Андрей Богдан отмечает, что у него нет документального подтверждения "определенных других договоренностей" нынешнего руководителя ОП Ермака с представителями Российской Федерации, но он уверен в их существовании. Об этом сказал Богдан на брифинге перед зданием ГБР, передает Цензор.НЕТ.

"Определенные договоренности с россиянами, подписанные Ермаком, о которых я говорил, они опубликованы официально, в СМИ. И, конечно, об их наличии уже знают все. А договоренности о других пунктах – мне известно, что такие договоренности есть. Отображены ли они на бумаге и есть ли у меня копия таких договоренностей на бумаге? Нет. Но в существовании таких договоренностей я уверен", – сказал он журналистам.

ЄС не визнає "вибори" в Криму

Європейський Союз (ЄС) заявив про невизнання місцевих та регіональних "виборів", які були проведені Російською Федерацією на території окупованого Криму та у Севастополі. "Вибори" відбулись 13 вересня.

Відповідна заява опублікована на сайті Європейської служби зовнішніх дій, повідомляє РБК-Україна.

У ЄС заявили, що будь-хто обраний на організованому Росією голосуванні на Кримському півострові і претендує представляти Крим не визнається Євросоюзом.

Родичі загиблих на Донбасі воїнів зажадали створити парламентську ТСК у справі "вагнерівців": петиція зібрала голоси за шість днів

Петиція родичів загиблих на Донбасі воїнів з вимогою створити парламентську ТСК по справі "вагнерівців" зібрала 25 тисяч голосів.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради у розділі електронних петицій.

Відповідно до закону "Про звернення громадян", розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Як безплатно отримати медичні послуги у приватній клініці

На початку трансформації системи охорони здоров’я нам постійно говорили, що приватні медзаклади ніколи не погодяться стати частиною системи, не будуть укладати договори з НСЗУ Національна служба здоров'я України та надавати послуги пацієнтам безоплатно, отримуючи кошти напряму від НСЗУ за надану послугу.

Але попри всі перестороги та брак віри – це стало реальністю. Від початку змін ще у 2018 році приватні заклади почали “заходити” до системи. І вперше в історії отримали можливість конкурувати за бюджетні кошти, надаючи послуги людям безоплатно.

Домінік Тім виграв US Open у фіналі, який тривав чотири години

Визначився новий чемпіон US Open. Ним став австрійський тенісист Домінік Тім, який у фіналі обіграв німця Сашу Звєрєва. Матч тривав чотири години, а для визначення переможця знадобилися усі п'ять сетів і тай-брейк, повідомляє sport.24tv.

Фінал чоловічого US Open подарував всю напругу, яку лише може дати теніс. Переможець відігрався з рахунку 0:2, у п'ятому сеті Тім подавав за рахунку 5:3. А володар трофею у підсумку визначився аж на тай-брейку. Це вперше на US Open доля переможця турніру визначалася на тай-брейку п'ятої партії.   

Еліна Світоліна випала із п'ятірки найсильніших тенісисток світу

Перша ракетка України Еліна Світоліна випала із першої п'ятірки найсильніших тенісисток світу. Світоліна перемістилася із 5-го на 6-те місце і пропустила Відкритий чемпіонат США із тенісу. Українку обійшла переможниця змагань в US Open Наомі Осака, повідомляє sport.ua.

Друга ракетка України Даяна Ястремська хоч і поїхала на американський континент, але все ж виступила невдало, результат – мінус 4 рядки.

Дієтолог: Нестача калію призводить до погіршення роботи нирок і серця, депресії, зниження імунітету та репродуктивних порушень

Наш раціон на 2/3 повинен складатися з рослинної їжі. На це є багато причин і одна з них – рослини головний постачальник в наш організм калію – універсального регулятора обміну речовин.

Навіщо калій потрібен організму? Він знаходиться переважно всередині кожної клітини, тому його називають внутрішньоклітинним елементом. Без нього не відбувається передача нервових сигналів в серці, мозку і периферичних тканинах. Калій підтримує в нормі артеріальний тиск. впливає на роботу серцевого м'яза, нирок. Крім того, калій регулює водний баланс, впливає на роботу ендокринної системи, зміцнює судини і серце.  

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини