MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 вересня 2020

78 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  22 вересня

Генсек ООН порівняв поточну ситуацію у світі з наслідками Другої світової війни   

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час виступу на загальнополітичних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН порівняв завдання, які потрібно вирішити, із завданнями 1945 року.  Гутерріш призвав за 100 днів зробити все, щоб припинити вогонь у всіх конфліктах в світі, пише Комерсант.

"Завдання, що стоять перед нами сьогодні, не поступаються за своєю масштабністю завданням 1945 року. Ця пандемія призвела до кризи, яка не схожа на жодну з криз, які ми коли-небудь бачили раніше", – сказав Гутерріш.

Боррель назвав умову надання Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги

Україна отримає найбільший в історії пакет макрофінансової допомоги, спрямованої на подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу, якщо буде дотримуватися рекомендацій у галузі верховенства права. Про це на пресконференції в Києві 22 вересня заявив верховний представник Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

"Ми готові надати €1,2 млрд макрофінансової допомоги для того, щоб допомогти вирішенню проблем, які пов'язані з економічним спадом, що був спричинений коронавірусною пандемією, але для цього Україні необхідно конструктивно взаємодіяти з МВФ, а також виконати всі вимоги, які стосуються посилення верховенства права в Україні", – сказав Боррель. 

У МЗС певні, що підстав призупиняти безвіз немає

У МЗС не бачать загрози перегляду ЄС безвізового режиму з Україною. Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, повідомляє "Голос Америки".

"Наразі є чітке розуміння та домашнє завдання для України на великому євроінтеграційному треку. Це пакет реформ, над яким ми працюємо щодня, боротьба з корупцією та діяльність незалежних антикорупційних органів зокрема. Майже всі відомства держави залучені в цей трек", – запевнила посадовиця.

В 2014-м Кремль заплатил сотни миллионов долларов, чтобы Харьков встретил российские танки "хлебом-солью", – политолог

Валерий Соловей

Российский политолог, доктор исторических наук Валерий Соловей утверждает, что в 2014 году российское руководство подкупило руководство Харькова и Харьковской области. Об этом он заявил в интервью основателю интернет-издания "ГОРДОН" Дмитрию Гордону.

"Могу сказать, что Украине очень повезло (понимаю, что это звучит цинично и двусмысленно), что она отделалась только Донбассом. Потому что планы были более обширными. Они начали осуществляться в январе – феврале 2014 года, когда ряд руководителей Харьковской области и Харькова получили $500 млн первого транша за то, чтобы сдать Харьковскую область Российской Федерации", – сказал Соловей.

По его данным, деньги получили мэр Харькова Геннадий Кернес, тогдашний председатель Харьковской областной государственной администрации Михаил Добкин, а также бизнесмены Павел Фукс и Юрий Димент.

Клімкін: Путін схопиться за будь-яку нагоду для військового загострення найближчим часом

Призначення Кравчука та Фокіна в Тристоронню контактну групу – це суцільна піар-ідея... Все це ніяк не сприяє просуванню у консультаціях, а точніше їх імітації на мінському майданчику. Зрозуміло, що це також спроба "пропетляти" до американських виборів, від результату яких докорінно залежатиме доля подальших зусиль.

За інших умов це могло б спрацювати, питання тільки в тому, що Путін це дуже добре розуміє, і це точно не в його інтересах. А значить він схопиться за будь-яку нагоду для військової або гібридної ескалації протягом наступних місяців.

Медики харьковской больницы массово увольняются из-за коронавируса

Когда медучреждение начало принимать больных коронавирусом, заявления об увольнении написали 25 медработников. В Харькове 25 работников горбольницы №25 уволились, когда учреждение начало принимать пациентов с COVID-19. Об этом заявила заммэра по вопросам здравоохранения и соцзащиты Светлана Горбунова-Рубан, сообщает NewsRoom в понедельник, 21 сентября.

С 16 по 18 сентября в медучреждение доставили почти сотню больных коронавирусом.

Бабченко: Зачем профессионалы своего дела идут в политику?

Не могу понять, зачем человек, профессионал в своей области, начинает идти в депутаты, в мэры, ещё куда-то. Я вот журналист. Я двадцать лет в профессии. Я только-только сейчас начинаю в ней что-то из себя представлять. 
И я угрохал на это двадцать лет. Двадцать. Чтобы быть на своем месте. Пятнадцать из них в нищете.

И мне это пи**ец чего стоило. Войны. Революции. Таксование по ночам. Пиз*юли. Уголовные дела. Расстрел. Убийство. Беженство. Потеря всего. Бункер. Теперь терроризм вот. Но я – хотел. И полз. И дополз.

ООН рекомендує Україні амністувати частину засуджених через пандемію коронавірусу

Моніторингова місія ООН з прав людини рекомендує Україні ухвалити закон про амністію деяких категорій засуджених для зниження ризику поширення у в’язницях коронавірусу. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила голова місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер під час презентації в Києві 30-го звіту місії щодо прав людини в Україні, який охоплює шість місяців - період з 16 лютого 2020 р. по 31 липня 2020 р.

За її словами, в установах виконання покарань проводять мало тестувань на COVID-19, не дотримуються заходи епідбезпеки.

Сів на голову футболістці: папуга перервав тренування жіночої збірної Бразилії. ВІДЕО

Сів на голову футболістці: папуга перервав тренування жіночої збірної Бразилії. ВІДЕО

Тренувальний процес жіночої збірної Бразилії з футболу перервав папуга, який вилетів на поле. Папуга породи ара вирішив сісти на голову футболістці Бруну під час двостороннього матчу. 34-річна захисниця прикрила рукою очі, оскільки цей птах вважається досить небезпечним і може влучно клюнути, якщо відчує небезпеку.

Один з членів персоналу збірної взяв м'яч і з його допомогою зумів зняти жовто-синю птицю з голови Бруну. Папуга тут же полетів "освоювати" найближчі ворота. Пізніше тренувальний матч вдалося відновити.

Львів'янка стане першою в історії жінкою-диригентом на престижному Байройтському фестивалі в Німеччині

Українка Оксана Линів стане першою жінкою-диригентом за більш ніж столітню історію престижного Байройтського фестивалю класичної музики в Німеччині. Про це на своїй сторінці в Facebook написала сама диригент Оксана Линів.

"Немає слів, щоб пояснити, що я зараз відчуваю – нарешті офіційно оголошено – мій дебют, як першої жінки-диригента на Вагнерівському фестивалі в Байройті з прем'єрою "Летючого Голландця" в наступному 2021 році", – йдеться в повідомленні.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини