MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 вересня 2020

162 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  22 вересня

Состоялась тайная "инаугурация" незаконно избранного президента Лукашенко

В Беларуси в среду, 23 сентября, состоялась тайная "инаугурация" незаконно избранного президента Александра Лукашенко. Как сообщает издание TUT.BY, церемония во Дворце независимости, официальной резиденции главы государства, началась без анонса и телетрансляции.

Положив правую руку на Конституцию, Лукашенко произнес присягу на белорусском языке. Затем он подписал акт о принесении присяги, после чего председатель Центральной комиссии Беларуси по выборам и проведению республиканских референдумов Лидия Ермошина вручила ему удостоверение "президента".

Литва назвала Лукашенкову "інавгурацію" фарсом

Так звана "інавгурація" Олександра Лукашенка є фарсом. На цьому наголошує міністр закородонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

"Який фарс. Забудьте про вибори. Забудьте про інавгурацію. Колишній президент Білорусі не стає менш колишнім", – підкреслив дипломат.

Клімкін: Скасування безвізу – це політична "ядерна зброя"

Загроза відміни безвізу реальна. Хоча це не є загрозою саме на сьогодні. Те, що відбувається зараз, це передостаннє китайське попередження (в даному випадку, європейське). 

Ситуація така: скасування безвізу – це політична «ядерна зброя». Це для всіх українців стане реальним шоком не тільки в сенсі того, що вони можуть чи не можуть їздити, а в тому, що відчуття гідності і свободи опиняться під питанням. Оскільки для нас безвіз — це відчувати себе громадянами точно не другого сорту, пише ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін на НВ

Кулеба підтвердив, що Україна не планує змінювати закон "Про освіту" на догоду Угорщині

Не варто чекати швидких зрушень у відносинах із Угорщиною.  Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда".

Очільник МЗС перебуває з візитом в Ужгороді, де має зустрітися зі своїм угорським колегою Петером Сійярто.

"Якихось сенсацій і проривів цей візит Петера й наша зустріч не принесе, – визнав дипломат, – але це дуже важливий крок до дипломатичних проривів в інтересах України і Європи загалом".

Добкін передумав йти в мери Києва, вирішивши балотуватися в Харкові    

Екс-нардеп Михайло Добкін передумав балотуватися в мери Києва і піде на вибори Харківського градоначальника. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

"Сьогодні я подав документи на реєстрацію кандидатом на посаду Харківського міського голови", – зазначив Добкін.

Мотиви свого рішення він уточнювати не став, проте зазначив, що бажає якнайшвидшого одужання і повернення до Харкова чинному меру Геннадію Кернесу. Раніше сьогодні Кернеса, який лікується від коронавірусу в Німеччині, висунули кандидатом у мери Харкова від "Блоку Кернеса - Успішний Харків". 

ЗМІ: Батько Єрмака – співробітник Головного розвідувального управління РФ у відставці

З 1999 року бізнес-партнером Андрія Єрмака у ТОВ «Інтерпромфінанс Україна» є громадянин Російської Федерації Рахамім Емануїлов, а директором компанії є батько Андрія Єрмака Борис Єрмак

Батько керівника Офісу президента Андрія Єрмака – співробітник Головного розвідувального управління РФ у відставці Борис Єрмак. Про це йдеться у розслідуванні журналістки Любові Величко «Ціна зради – $40 мільйонів. Чому влада заперечує проведення «вагнерівської» спецоперації та до чого тут Єрмак».

"Така зрада, що аж пече": в Україні запустили продаж футболок з Путіним та символікою РФ. ФОТО

В Україні запустили продаж футболок з Володимиром Путіним та символікою Російської Федерації.

Про це, посилаючись на ЗМІ, повідомив у Facebook український блогер Антон Ходза.

"Така зрада, що аж у дупі пече. ЗМІ повідомили, що нарешті російський онлайн-магазин кугутських шмоток Wildberries запустився і для України. Нарешті! А то ми не знали, де купити футболку з Путіним. Або набір для вишивання Путіна. Або може хочете футболку Полиция России? А За ВДВ?  А може хочете двоголову курку? А герб СРСР? Тут все є! І ціни у гривнях! Яка радість", – іронічно написав Ходза, поцікавившись, куди дивиться Служба безпеки України.

Навальный ответил на дерзкое заявление Путина: Сварил на кухне "Новичок"

Владимир Путин сообщил французскому коллеге: "Навальный мог сам проглотить этот яд". Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне "Новичок".

Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти "пожил достаточно", - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

В следующем году Том Круз отправится на Международную космическую станцию

Звезда Голливуда Том Круз все-таки посетит МКС. И случится это уже в 2021 году. Имя  актера появилось в списке космических туристов, опубликованном в Twitter Альманаха космических шаттлов. Об этом пишет Daily Mail.

Кроме Круза на МКС отправится режиссер Дуг Лиман. Полет запланирован на октябрь 2021 года, пилотировать космический челнок SpaceX Crew Dragon будет NASA и ветеран-астронавт Майкл Лопес-Аллегрия. Кто займет еще одно свободное место – пока неизвестно.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини