MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 жовтня 2020

242 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  2 жовтня.

Авіакатастрофа АН-26: розшифровка чорних ящиків завершилася, почалося моделювання польоту літака

Розшифровка чорних ящиків літака АН-26, який потрапив в авіакатастрофу в Харківській області, завершилася. Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони, зараз займаються моделюванням польоту літака, інформує UAINFO.org.

У відомстві зазначили, що вся інша інформація з цього приводу засекречена, щоб "не було упереджених дій і наклепів", оскільки "це дуже делікатна справа".

Паніка, стаціонари переповнюються хворими на COVID-19: епідеміолог дала шокуючий прогноз щодо ситуації в Україні

Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк дала невтішний прогноз щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні найближчим часом.  Свою думку з цього приводу вона висловила в інтерв’ю ТСН, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

«Іспанський» або «італійський» сценарії в Україні, звичайно ж, можливі. Хоча я не думаю, що нам варто лякати один одного чиїмось сценарієм. Ми і так вже бачимо свій сценарій. Поки що наші лікарні здатні приймати пацієнтів, але вони на межі. Дійсно, стаціонари починають переповнюватися, люди бояться, і у нас друга хвиля паніки починається», – заявила експерт.

За месяц до выборов: у Трампа и его жены выявили коронавирус

https://uainfo.org/blognews/1601617676-za-mesyats-do-vyborov-tramp-vmeste-s-zhenoy-ushel-na-karantin.html

Президент США Дональд Трамп и его жена Мелания заразились коронавирусом. Об этом Трамп сообщил у себя в Twitter 

"Мы немедленно начнем наш карантин и процесс выздоровления. Мы пройдем через это вместе", — написал Трамп.

Ранее Трамп заявил, что у его первой помощницы Хоуп Хикс обнаружили коронавирус.

Внебрачная дочь бывшего короля Бельгии Альберта II добилась титула принцессы

Внебрачная дочь бывшего короля Бельгии Альберта II, 52-летняя  художница Дельфина Боэль добилась в суде носить титул принцессы. Об этом сообщает бельгийское издание VRT, информирует UAINFO.org. 

Суд дал ей право на почетное обращение "Ваше королевское высочество", а также носить фамилию своего отца Альберта Саксен-Кобург-Гота

Ее дети, Жозефина и Оскар, тоже получат титулы принца и принцессы.

По неизвестным причинам: скончался начальник канцелярии Путина

Скончался руководитель канцелярии президента России Владимира Путина Александр Голублев. Обращение Путина к детям покойного опубликовано на сайте Кремля, информирует UAINFO.org со ссылкой на УНИАН.

"Уважаемые Олег Александрович и Артём Александрович, примите глубокие соболезнования, искренние слова сочувствия и поддержки в связи с кончиной вашего отца – Александра Михайловича Голублева", – сказано в обращении.

Причины смерти Голублева в Кремле не назвали.

У Миколаєві від "Слуги народу" висувається внесений до "Миротворця" герой телепередачі на "Новороссия ТВ"

У Миколаєві на вибори до міськради по списку "Слуги народу" йде герой пропагандистських роликів на "Новороссия ТВ" Єгор Клецов. Про це повідомив політолог Роман Пелех у Facebook, пізніше інформацію поширив політолог Тарас Березовець, інформує UAINFO.org з посиланняи на Еспресо.

Клецов – внесений до "Миротворця" як "посібник терористів та російських окупантів, антиукраїнський пропагандист та провокатор".

"Участь в інформаційних спецопераціях російського агресора, а також пособництво країні-агресору, що виявляється в діях спрямованих на дискредитацію державних інститутів України. У січні 2015 році приступив до проведення мітингів, спрямованих на зрив мобілізації в ЗС України. Основні підставні мотиви, розкручують російською пропагандою в Україні: "мир за всяку ціну", "Україна повинна скласти зброю і домовлятися з Росією", - йдеться на "Миротворці".

"Іду воювати проти хапуг і хабарників": чиновник, якого Зеленський назвав "розбійником", балотується у мери Борисполя

Секретар Бориспільської міськради Ярослав Годунок, якого президент Володимир Зеленський вигнав з наради і обізвав «розбійником» та «чортом», балотується у мери Борисполя Київської області. Про це повідомили у Бориспільській міській територіальній виборчій комісії, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Годунок йде на вибори Бориспільського міського голови від Радикальної партії Олега Ляшка. "Іду воювати проти хапуг і хабарників банди Федорчука, які розкрадають і грабують наше місто", – написав він у Facebook.

СБУ підозрює будівельну компанію Столара у нанесенні шкоди державним інтересам на понад 500 мільйонів гривень. ФОТО

Служба безпеки України викрила групу менеджерів однієї зі столичних будівельних компаній та кількох підконтрольних інвестиційних фондів, які налагодили протиправний фінансовий механізм відмивання коштів і виведення їх в «офшори». 

Про це повідомляє UAINFO.org з посиланням на пресслужбу СБУ.

Під час досудового слідства оперативники та слідчі спецслужби встановили, що зловмисники незаконно користувалися податковими пільгами і залучали до свого інвестиційного фонду гроші покупців об’єктів нерухомості. З інвесторами вони «працювали» на підставі звичайних договорів купівлі-продажу квартир. Уникаючи встановленого порядку оподаткування, ділки виводили кошти на рахунки підконтрольних іноземних компаній під виглядом повернення інвестицій.

НБУ у вересні витратив на підтримку гривні $200 мільйонів   

Національний банк України протягом вересня 2020 року продав на міжбанківському валютному ринку 231,5 мільйона доларів. При цьому центробанк купив за місяць 34 мільйони доларів. Про це повідомляється на сайті Національного банку України, інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

Зазначено, що збільшення попиту з боку окремих груп імпортерів у вересні та на тлі погіршення апетиту інвесторів до активів країн, що розвиваються, призвели до зростання попиту на іноземну валюту.

"Це спричинило незначне ослаблення курсу гривні до долара. За таких умовах сальдо інтервенцій НБУ у вересні було негативним й становить 200 мільйонів доларів", - йдеться в огляді.

Ліга Європи: результати жеребкування групового етапу

Сьогодні, 2 жовтня, у швейцарському Ньйоні пройшло жеребкування групового етапу Ліги Європи 2020/21. Про це повідомляє Еспресо.TV.

УЄФА розводив між собою російські та українські клуби. За підсумками жеребкування "Зоря" потрапила в групу G, де зіграє проти португальської "Браги", англійського "Лестера" і грецького АЕКа. Перший тур ЛЄ буде зіграний 22 жовтня.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини