MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 жовтня 2020

108 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  6 жовтня.

В Харькове попрощались с погибшими в катастрофе Ан-26. ВИДЕО

Во вторник, 6 октября, в Харькове прошла церемония прощания с погибшими в авиакатастрофе Ан-26 под Чугуевом. Церемония чествования офицеров и курсантов Харьковского национального университета Воздушных сил имени Ивана Кожедуба, которые трагически погибли в результате катастрофы военного самолета Ан-26, прошла на площади Свободы, передает UAINFO.org.

После прощания тела 25 офицеров и курсантов доставят в родные города и села для захоронения.

Президент нагородив медалями "За військову службу Україні" загиблий екіпаж літака Ан-26

Президент Володимир Зеленський нагородив посмертно медаллю "За військову службу Україні" 27 військових, які загинули в катастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині 25 вересня. Про це йдеться в указі глави держави від 6 жовтня, інформує UAINFO.org.

Екскомандувач військами США в Європі дав Україні кілька порад щодо протидії РФ

Екскомандувач військами США в Європі дав Україні кілька порад щодо протидії РФ

Бен Годжес вважає, що Україні потрібно зробити низку кроків, щоб успішно протидіяти Росії. Про це командувач військами США в Європі у 2014–2017 роках заявив в інтерв'ю "РБК-Україна", повідомляє UAINFO.org.

Американський генерал певен, що Україні слід побудувати гарні відносини в регіоні – із Румунією, Грузією, Молдовою, Польщею, Туреччиною.

Рожкова заявила про тривожний сигнал для незалежності Нацбанку

Оголошення догани за спілкування із медіями є "перемогою минулого над майбутнім" і "тривожним сигналом для незалежності НБУ". Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє UAINFO.org.

"Вважаю, що це перемога минулого над майбутнім. Тривожний сигнал для незалежності Національного банку, та й загалом для здорового глузду", – наголосила посадовиця.

В Кыргызстане состоятся повторные парламентские выборы

Центризбирком Кыргызстана должен назначить повторные выборы депутатов Жогорку Кенеша (парламента) в течение двух недель. Об этом сообщает «Кабар», ссылаясь на зампредседателя ЦИК КР Абдыжапара Бекматова, информирует UAINFO.org со сслыкой на УНИАН..

По его словам, избирательные сроки сокращаются на треть. Если раньше ЦИК должен был провести выборы в течение 90 дней, то теперь цифры сократились до 60 дней.

Не варто порівнювати "гібридну" киргизьку демократію із стабільним білоруським авторитаризмом із 25-річною історією  – політолог

«Навіщо порівнювати механічно події у Білорусі та Киргизстані? Зрозуміло, що коли в державі уже третя успішна "революція", то репресивний апарат триматиме в голові перспективу перемоги протестувальників і битися за владу до останнього не буду», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Петро Олещук, інформує UAINFO.org.

«Тим більше не варто порівнювати нестабільну та недосконалу "гібридну" киргизьку демократію із стабільним білоруським авторитаризмом з історією понад 25 років. Хоча б тому, що в Киргизстані була цілком реальна опозиція. Нехай і кланова. У чому лише можу погодитися. Квіточками та плакатами Лукашенка ніхто не скине», - констатує Олещук.

The Washington Post: Россия меняет тактику вмешательства в американские выборы

России и другим нашим противникам не обязательно взламывать выборы, если они смогут взломать кое-что другое — наши умы. На сей раз США, несомненно, гораздо лучше готовы к тому типу иностранного вмешательства, с которым страна столкнулась четыре ноября назад, — во многом потому, что мы знаем, к чему надо готовиться. Чиновники крепят инфраструктуру, а платформы останавливают ширящиеся дезинформационные кампании, пока они не разрослись до вирусных масштабов.

В ответ враги меняют тактику, но вовсе не так, как можно было бы ожидать. Вместо того, чтобы совершенствовать стратегии XXI века, к которым они прибегли в прошлый раз, они возвращаются к методам вмешательства века XX.

Степанов розповів, як голосувати виборцям на самоізоляції та в лікарнях

Виборці, які перебувають у лікарнях або на самоізоляції, зможуть проголосувати на місцевих виборах. Як заявив на брифінгу Максим Степанов, у цьому їм мають допомогти виїзні бригади, повідомило "Еспресо", інформує UAINFO.org.

"Людина на самоізоляції може подати відповідну заяву до 20:00 п'ятниці перед виборами, щоб до неї приїхали, і вона змогла проголосувати з дому", – заявив чиновник.

Стаховський: У матчах "Динамо" – "Ференцварош" уболіватиму за киян, хоча особисто знаю всіх гравців чемпіона Угорщини

Найкращий український тенісист Сергій Стаховський прокоментував вихід київського "Динамо" й угорського "Ференцвароша" до групового раунду Ліги чемпіонів.  Як зазначає Sport.ua, обидві команди за результатами жеребкування потрапили в одну групу, де боротимуться за єврокубкову весну з каталонською "Барселоною" і туринським "Ювентусом", повідомляє UAINFO.org.

"Вихід "Динамо" до групового раунду Ліги чемпіонів я сприйняв, звісно, дуже позитивно. Якщо чесно, мені здається, що цього року зробити це було складніше, аніж минулого. Але команда грала досить яскраво і набагато краще.

Женская бондиана: опубликован трейлер шпионского триллера "355" с Джессикой Честейн, Пенелопой Крус и Дианой Крюгер

Студия Universal представила первый трейлер женского шпионского триллера, премьера которого запланирована на 15 января 2021 года.

Шпионский триллер 355 рассказывает о команде женщин-спецагентов из различных международных агентств, которые объединились чтобы спасти мир от третьей мировой войны. Женщины-спецагенты из США, Великобритании, Колумбии, Германии и Китая отказались от соперничества и недоверия друг другу и объединились в команду под кодовым названием 355. Они назвали ее в честь первой женщины-шпиона в американской революции, сообщает Variety, информирует  UAINFO.org.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини