MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 жовтня 2020

192 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  16 жовтня.

"Бюджету 20 жовтня не буде": нардеп повідомив про зрив засідання парламентського комітету

Засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету не відбулося.  Як зазначає Ярослав Железняк, це сталося через відсутність кворуму, повідомляє UAINFO.org.

"Вже офіційно – 11 із 18 нардепів, необхідних для кворуму. Засідання не відбулося", – зазначив парламентарій.Також депутат "майже офіційно" додав, що "бюджету 20 жовтня не буде".

Фурса: Печатный станок уже запущен?

Очевидность отсутствия МВФ делает очевидным единственный выход для наполнения бюджета. И очень похоже, что на этой неделе печатный станок был запущен. По дивному стечению обстоятельств Нацбанк выдал рефинансирования на 5 млрд грн и тут же банки купили на аукционе ОВГЗ на 6 млрд грн. По идее так этот станок и будет работать, пишет на Facebook Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Конечно, вполне возможно, что это и простое совпадение. Как и необоснованными слухами являются разговоры о том, что в обход закона и принципа независимости Нацбанка планируют уволить Сологуба и Рожкову. При этом, самому Сологубу осталось в правлении всего полгода и торопиться с его увольнением даже таким мстительным людям, как Игорь Валерьевич, вроде бы не стоит.

Адвокат Медведчука вважає Стуса "шісткою комуністичної системи" – Кіпіані

Ігор Кириленко вважає Василя Стуса "шісткою комуністичної системи" та "циніком й аморальним типом".  Як зазначає Вахтанг Кіпіані, про це адвокат Віктора Медведчука заявив сьогодні, 16 жовтня, на судовому засіданні, повідомляє UAINFO.org.

Нагадаємо, що суд розглядає позов Медведчука проти книжки Кіпіані "Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР".

П'ять партій стали фігурантами кримінальнмх проваджень через фіктивних спонсорів

Національна поліція відкрила кримінальне провадження щодо 5 партій через фіктивних спонсорів.  Про це в ефірі Громадського радіо заявила керівниця департаменту запобігань політичній корупції НАЗК Ганна Чорнуцька, інформує UAINFO.org.

"Перевіряємо через бази даних і порівнюємо сукупний дохід за 3 роки з тим внеском, який робили. Якщо сукупний дохід був 0, а тут людина внесла 200 тисяч, як внесок у діяльність партії — то ми вбачаємо ознаки кримінального правопорушення.

Зварив кашу з ОПЗЖ: у Вінниці поліція розслідує підкуп виборців кандидатом у мери Узелковим

У Вінниці правоохоронці почали розслідування за фактом підкупу виборців кандидатом однієї з політичних партій на місцевих виборах. Про це розповіли в облуправлінні Національної поліції, інформує UAINFO.org.

Як повідомляла ОПОРА, 14 жовтня ОТПЖ організувала на Європейській площі міста безкоштовну роздачу каші з польової кухні та чаю. При цьому пригощав присутніх особисто кандидат в мери від цієї партії В’ячеслав Узелков. Варто відзначити, шо окрім всього, кандидат у мери "забув" одягнути захисну маску.

Курсант Вячеслав Золочевский, чудом выживший в жуткой катастрофе Ан-26 в Чугуеве, решил продолжить обучение и намерен стать военным летчиком

Потрясающий парень! 20-летний курсант Харьковского университета Воздушных сил Вячеслав Золочевский – единственный, чудом выживший в страшной катастрофе Ан-26 в Чугуеве, решил продолжить обучение и стать военным летчиком! Об этом сообщил журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

Золочевский – сын военного летчика, который также трижды попадал в авиакатастрофы. Сегодня ему вручили медаль "За воинскую службу" – единственному живому из его группы...  Но то, что пережил сам Вячеслав – это чудо, чудо одно на миллион.

Беларусь объявила Тихановскую в международный розыск

Беларусь объявила лидера белорусской оппозиции Светлану Тихановскую в международный розыск. Об этом сообщили в Министерстве внутренних дел России, пишет Фокус, информирует UAINFO.org

В российском МВД подтвердили, что получили запрос на розыск Тихановской по ст. 361 ч. 3 Уголовного кодекса Беларуси (призывы к свержению конституционного строя и действия, направленные на вред нацбезопасности). В МВД уточнили, уголовных дел против нее в России не возбуждалось, а в розыске она находится в соответствии с договорами о помощи между Москвой и Минском.

Мовний омбудсман заявив, що цього року фільмів українською стало майже вдвічі менше

У секретаріаті Уповноваженого із захисту державної мови проаналізували, скільки фільмів протягом 2019-го та 2020-го років було знято, продубльовано й озвучено українською мовою Як зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, відповідну інформацію надало Державне агентство України з питань кіно, повідомляє UAINFO.org.

"За інформацією Держкіно, загальна кількість назв фільмів у кінопрокаті та число фільмокопій, знятих, дубльованих, озвучених чи субтитрованих українською мовою 2019 року становила 523, а у 2020-му, станом на 1 жовтня, – 286", – мовиться у повідомленні.

Збереження культурної та духовної спадщини – пріоритетні напрямки співпраці ЮНЕСКО та української громадськості

Збереження культурної та духовної спадщини в Україні – вкрай важливий аспект фундаменту української нації. Про це йшлось на зустрічі "Пріоритети діяльності ЮНЕСКО в Україні в умовах пандемії COVID-19. Шляхи підвищення її ефективності із врахуванням викликів сучасності. Співпраця з громадськістю" із послом центру ЮНЕСКО Мауріціо Ароніка, що відбулась за ініціативи Міжнародного жіночого руху "За сімейні цінності" та за інформаційної підтримки інтернет-видання UAINFO.org, також від імені Православної Церкви України з благословіння Митрополита Епіфанія Предстоятеля ПЦУ участь у дискусії взяв митр.прот.Віталій Даньчак, секретар митрополії ПЦУ у зв‘язках з громадськістю.

З 12 травня 1954 року Україна стала членом ЮНЕСКО і взяла на себе зобов’язання у галузі освіти, науки, культури. А сьогодні ЮНЕСКО цікавить думка жінок на тему: Чи зміниться світ в результаті глобальної кризи, викликаного пандемією COVID-19?

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини