MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 жовтня 2020

244 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 жовтня 2020Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  26 жовтня.

Перші підсумки виборів в Україні: хто лідирує у Києві, Харкові, Одесі та інших містах

У регіонах вже з’являються результати екзит-полів місцевих виборів 25 жовтня й імена імовірних переможців першого туру.

Київ

За результатами екзит-полу на виборах мера Києва лідирує Віталій Кличко, за якого проголосували 47,8% виборців, повідомляє UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У другий тур разом з Кличком потрапляє кандидат від "Опозиційної платформи - За життя" Олександр Попов з результатом 8,6%.

Згідно з опитуванням, на виборах до Київської міськради перемагає партія «УДАР» Віталія Кличка. У «Євросолідарності» – 17,78% голосів, «Слуги народу» – 10,2%, «Батьківщини» – 8,6%, ОПЗЖ – 7,7%. 

КВУ: Місцеві вибори 25 жовтня в цілому відповідали стандартам чесних і демократичних виборів

Місцеві вибори 25 жовтня в цілому відповідали стандартам чесних і демократичних виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, інформує UAINFO.org.

За його словами, 25 жовтня на виборчих дільницях працювали близько 1,5 тис. спостерігачів КВУ, ще 350 спостерігачів працювали як кореспонденти газети “Комітет виборців України”, а 200 – у складі мобільних груп, які реагували на факти порушень виборчого законодавства і відвідували дільниці.

"За оцінкою КВУ, день голосування на місцевих виборах в цілому відповідав стандартам чесних і демократичних виборів", – сказав голова КВУ.

Віктор Лозінський, який сидів за вбивство, виграв вибори

Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, якого засуджували до 15 років ув'язнення за вбивство, переміг у голосуванні на голову об'єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства.

"Лозінський Віктор Олександрович впевнено виграв вибори на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області", - повідомили ВВС News Україна у місцевій виборчій комісії, інформує UAINFO.org.

Там уточнили, що оформлення протоколів ще триває. Опоненти Лозінського у розмові з ВВС News Україна також підтвердили його перемогу.

Віктор Лозінський йшов на вибори як самовисуванець.

Прой#бано місцеві вибори. СН була зроблена ставка на х#йлованів, – "слуга народу" Дубінський

Електорат "Слуги народу"  не прийшов на виборчі дільниці, бо люди розчаровані. Таку думку нардеп (СН) Олександр Дубінський висловив на своєму Ютуб-каналі, передає UAINFO.org з посиланням на Цензор.НЕТ.

"11 відсотків у Києві - для мене це п#здець провал. І я вважаю, що це наслідок неякісної виборчої кампанії, яка була проведена в місті Києві. Щоб боротися за Київ, ви маєте розуміти, що повинен бути сильний кандидат, який веде виборчу кампанію. Її треба було вести. Не тіктоком займатися, не якоюсь х#йнею, а вести виборчу кампанію. Не вели виборчої кампанії - отримали відповідний результат.

Скандальна Штепа пройшла у другий тур виборів у Слов'янську – екзит-пол

Колишній мер Слов’янська Неля Штепа, обвинувачена у посяганні на територіальну цілісність України, знову боротиметься за крісло міського голови. Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного аналітичним бюро Система, повідомляє UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Штепа з 23,1% підтримки виходить до другого туру голосування разом з Вадимом Ляхом, за якого виборці попередньо віддали 34,8% голосів. 

У Слов’янську міськраду проходять шість партій: «Опозиційна платформа – За життя» (25,2%), «Партія миру та розвитку» (22,7%), «Опозиційний блок» (18,4%), «Слуга народу» (17,1%), «Наш край» (7,2%), «Європейська солідарність» (5,8%).

У Чернігові виборець проголосував за Путіна та "Єдину Росію". ФОТОФАКТ

У Чернігові виборець зіпсував бюлетень, дописавши до нього партію "Єдина Росія" та прізвище президента РФ Володимира Путіна. 

Відповідне фото у Facebook оприлюднив кандидат у депутати Чернігівської міської ради Ігор Полуян, інформує UAINFO.org.

"Я впевнений, ви такого ще не бачили. У мене на дільниці голосують за Путіна і партію "Єдина Росія", – написав він.

Так, виборець під час заповнення бюлетеня зі списком кандидатів в депутати до Чернігівської обласної ради дописав десяту партію – "Єдина Росія", домалював квадратики і проголосував за Путіна. При цьому він зробив дві помилки в одному слові, написавши "Все росийская" замість "Всероссийская".

Такий бюлетень вважається зіпсутим.

Кров'яний тиск: медики розвінчали популярний міф

Вважається, що у людей у яких нормальний кров'яний тиск – 120/80, ризик інсульту і серцевого нападу значно знижується. Проте медики спростували цей поширений міф.

Недавнє дослідження показало, що "нормальний" тиск не гарантує захист від серцевих захворювань. Щоб це з'ясувати, фахівці обстежили близько 1500 пацієнтів. Особлива увага приділялася людям, у яких не було інших факторів, що впливають на розвиток хвороб серця, передає Best Life, інформує UAINFO.org з посиланням на Gazeta.ua.

Була Єлизветета – стала Климентина: як українці змінювали свої імена цього року

На зміну імені зважуються громадяни різного віку та статі. Жінки роблять це вдвічі частіше. За 9 місяців 2020 року змінили ім'я 5866 жінок та 2839 чоловіків, повідомляють у Мін'юсті, інформує UAINFO.org.

"Тенденція щодо зміни імені зменшується. У 2016 році спостерігався справжній "бум". Відповідних актових записів було складено 22 365. У 2019 таких було 15 689", – каже заступниця Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини