MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 листопада 2020

146 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

В Україні ймовірний локдаун, якщо карантин вихідного дня не спрацює – Держспоживслужба

Запровадження карантину вихідного дня має дати результат на другому-третьому тижні. Якщо результату не буде - можливий повний локдаун. Про це РБК-Україна заявив глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан, інформує UAINFO.org.

За його словами, карантин вихідного дня вводиться, щоб знизити активність населення.

"Згідно з інкубаційним періодом – в середньому 7-8 діб, ми побачимо результат на другий-третій тиждень зі зниження захворюваності. Якщо результату не буде – можна говорити про малоефективний захід", – сказав Рубан.

Лилия Шевцова: Америка оказалась перед выбором, который она не может сделать

Американская сага продолжается. Имя победителя на президентских выборах известно – Джозеф Байден. Но его победа должна быть сертифицирована отдельными штатами и подтверждена коллегией выборщиков. Так себя подстраховывает американская система, доводя дело почти до абсурдности.

А пока 45-й американский президент Трамп не собирается уступать Байдену Белый Дом, надеясь отсудить у него победу. Хотя в успех затеи уже не верят даже его соратники, пишет в своем блоге Лилия Шевцова, информирует UAINFO.org.

Американская система доказала, что способна обеспечить перевыборы власти. Теперь ей придется пройти через испытание кризисом транзита.

До 20 января 2021, когда новый президент США должен вступить в должность, Америке предстоит пережить немало тревожных минут. Трамп готов оставить после себя минное поле, чтобы с удовольствием следить, как на нем будет подрываться его преемник: «Если не я, то хоть потоп!»

По улицам Киева носятся скорые с включенными сиренами: что происходит

Из-за пандемии нагрузка на службу экстренной помощи усилилась. На улицах Киева увеличилось количество скорых. Местные жители заметили, что в последнее время все машины экстренной помощи ездят с сиренами и световыми сигналами. Это пугает горожан во время пандемии.

Как сообщает об этом говорится в сюжете ТСН, информирует UAINFO.org.

"В последние дни киевляне обратили внимание, что абсолютно все скорые в городе едут с включенной сиреной и проблесковым маячком. Конечно, это не новость. Такое мы видели и раньше - еще до пандемии. Впрочем сейчас со спецсигналами по столице едет почти каждая карета скорой. И вчера мы в этом убедились сами. Это наводит определенный страх на горожан. Ведь от этого звука во время COVID-эпохи может возникать лишь одна ассоциация: везут тяжелого больного и их все больше. Впрочем паниковать не стоит, успокаивают врачи бригад экстренной помощи. Резкого увеличения количества тяжелых больных нет. И это главное", - говорится в сюжете.

"Буде дуже важко": Степанов натякнув на продовження карантину до квітня

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує, що карантин в Україні в результаті буде продовжений як мінімум до квітня.

Про це він повідомив на брифінгу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За словами міністра, цю хвилю епідемії коронавірусної інфекції не вдасться пройти легко, але потрібно вберегти медичну систему від колапсу, коли лікарні не зможуть приймати хворих з COVID-19. Для цього потрібно дотримуватися епідемічних обмежень і карантин вихідного дня.

Видосиков мало. Зеленский будет вести видеоблог

В Офисе президента Украины планируют вести коммуникацию через видеоблоги. В связи с этим планируется запустить "именной видеоблог" Владимира Зеленского. Об этом рассказал в интервью изданию “Украинская правда” советник главы ОПУ, политтехнолог Михаил Подоляк, информирует UAINFO.org.

По его словам, на Банковой не намерены отказываться от “классического формата интервью для телеканалов”, который “является универсальным”. Однако, по словам Подоляка, “одного этого формата в таком виде недостаточно”, и можно иногда “выйти за рамки определенных шаблонов”.

Карантин вихідного дня: "Епіцентр" пожартував про "72-годинну п'ятницю", натякнувши, що не має наміру закриватися у вихідні

Мережа магазинів "Епіцентр К" повідомила про намір працювати в суботу та неділю всупереч карантину вихідного дня, анонсувавши "72-годинну п'ятницю". Повідомлення опубліковане на сторінці "Епіцентру" у фейсбуці, інформує UAINFO.org.

"Продукти у нас є, вироби медичного призначення, ліки - є, корм для тварин - є. Завозимо пальне", - йдеться в повідомленні.

"Якщо хочете покуражитися – поїхали зі мною в реанімацію", – Степанов обурений "72-годинною п'ятницею" від "Епіцентру". ВIДЕО

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на рекламу мережі магазинів "Епіцентр", в якій повідомляється, що магазин працюватиме всупереч карантину вихідного дня.

Про це Степанов заявив у ході онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org.

За словами глави МОЗ, його обурила реклама "Епіцентру".

"Хочете покуражитися? Хочете робити фарс на здоров'ї людей? Якщо хочете покуражитися – поїдьмо зі мною в реанімацію, покуражитеся перед людьми, які помирають щодня. Покуражитеся перед людьми, в очах яких "допоможіть, будь ласка". Покуражитеся перед лікарями, які щодня роблять все, щоб зберегти життя людей. Такий вам кураж потрібен?", – зазначив Степанов.

Карантин б'є по гаманцях українців: чому сповільнилося зростання зарплат і коли ситуація зміниться

Карантин вдарив по гаманцях українців: через пандемію когось звільняють, дехто отримує за ту ж роботу значно менше грошей, а динаміка росту середніх зарплат вже декілька місяців поспіль продовжує падати. Це зафіксували й економісти.

Скільки мали б отримувати українці та коли ситуація із зарплатами почне покращуватися, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1, інформує UAINFO.org.

Кількість задоволених своїми фінансами під час кризи та пандемії збільшилось на 10%, підрахували аналітики "Світового дослідження цінностей". Таку статистику економісти пояснюють тим, що суттєво змінилася структура витрат.

"На 30-40%, наприклад, впали продажі одягу і різних аксесуарів. Звісно, коли доходи зростають повільніше, а витрати впали суттєвіше, то загальна частка відповідно зросла", – наголошує економіст Григорій Кукурудза. 

Маска захищає від COVID-19 і того, хто її носить, і оточуючих – епідеміологи США

Особа, яка носить маску захищає від вірусів не лише оточуючих, але і себе. Таку інформацію містить оновлення рекомендацій з протидії COVID-19, яке видали Центри США з контролю над захворюваннями (CDC), повідомляє Голос Америки, інформує UAINFO.org.

Установа також наголосила на тому, що багато наукових досліджень засвідчили користь режиму «загальнообов‘язкового носіння масок». «Користь для людини збільшується зі зростанням носіння масок загалом», – йдеться в роз‘ясненні.

Раніше CDC закликали до носіння масок як засобу вберегти оточуючих від зараження.

Затримана на Балі українка Даша Шигаєва, якій загрожувала смертна кара через "підозрілу" посилку, вийшла на волю

https://uainfo.org/blognews/1605191763-zatrimana-na-bali-ukrayinka-dasha-shigaeva-yakiy-zagrozhuvala.html

Українка Даша Шигаєва, яку індонезійська поліція затримала 5 листопада через посилку зі смаколиками з "підозрілою речовиною", а насправді зі сливовою пастилою, звільнена.

Про це повідомило у Фейсбуці посольство України в Індонезії, інформує UAINFO.org.

"Даша вільна! Завдяки спільним зусиллям Міністерства закордонних справ, посольства України в Республіці Індонезія, кандидата на посаду почесного консула України на острові Балі Nyoman Astama, активних індонезійців та українців на Балі, родини Даші нарешті її звільнено", – йдеться у повідомленні.

Услід за Васяновичем. Ірина Цілик відмовилася від звання, яке їй присвоїв Зеленський

Письменниця та кінорежисерка Ірина Цілик відмовилася від звання заслуженої діячки мистецтв України, яке їй присвоїв президент Володимир Зеленський.

Як написала Цілик у Facebook, вона вважає недоречним приймати відзнаку, коли "багатьох колег із кіноспільноти було скривджено несправедливими діями нинішньої влади, інформує UAINFO.org.

"Щиро кажучи, я дуже хочу бути корисною і заслужити любов та довіру своєї країни різними добрими справами. Але наразі було б недоречно мати таке звання, дивлячись на це з різних точок зору. По-перше, я лише починаю свій шлях у кінорежисурі. Крім того, вважаю недоречним приймати з легкою душею такі відзнаки в часи непевності, коли багатьох моїх колег із кіноспільноти було скривджено несправедливими діями нинішньої влади", — написала режисерка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини