MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 листопада 2020

121 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича.ВІДЕО

Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18–20 лютого 2014 року. Як зазначило "Громадське", таке рішення судді ухвалили на засіданні сьогодні, 16 листопада, повідомляє UAINFO.org.

Один із Януковичевих адвокатів Ігор Федоренко пояснив, що апеляція скасувала рішення Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою втікача.

"Чисельні процесуальні порушення та непідтвердженість підозри. Рішенням апеляційного суду справа направлена для розгляду до суду першої інстанції", – заявив Федоренко.

"Це не зрада і не перемога". У прокуратурі пояснили рішення суду щодо заочного арешту Януковича

Колишнього президента Віктора Януковича не знято з розшуку, незважаючи на скасування ухвали суду про його заочний арешт в рамках розслідування кримінального провадження про масові розстріли людей 18-20 лютого 2014 року.

Про це прокурор Олексій Донський сказав у коментарі УНІАН. 

Він зазначив, що ймовірно Київський апеляційний суд прийняв рішення щодо скасування ухвали Печерського райсуду Києва про взяття Януковича під варту через те, що суд припустився технічної помилки. Якби суд не погодився з аргументами сторони обвинувачення, то скасував би ухвалу Печерського суду без повторного розгляду клопотання слідчого щодо взяття під варту Януковича, пояснив Донський.

"Суд частково задовольнив клопотання адвокатів Януковича. Ми не бачили повного тексту ухвали. Він буде оприлюднений 20 листопада. Але, ймовірно, що ухвалу Печерського суду про тримання під вартою Януковича скасували з якихось технічних підстав, оскільки, якби були підстави скасувати цю ухвалу по суті, то суд скасував би цю ухвалу", –сказав Донський.

Можливі нові вибори: у мерії Конотопа відреагували на смерть новообраного глави міста

Через смерть новообраного мера Конотопа Олександра Лугового у місті можуть відбутися нові вибори.  

Про це розповів чинний мер Конотопа Артем Семеніхін, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Він заявив, що наразі потрібно дочекатися роз’яснень Центральної виборчої комісії. 

Atlantic Council: У Кремля появилось "окно возможностей" для усиления войны в Украине

Большинство украинцев почувствовали облегчение после окончания президентской избирательной кампании в США. Процесс импичмента Дональда Трампа и коррупционные обвинения против Джо Байдена сделали так, что Украина оказалась в эпицентре президентской гонки. И это произошло во времена, когда Киеву, как никогда, нужна поддержка обеих партий США в борьбе против агрессии России.

Об этом пишет Atlantic Council, добавляя, что это неприятное участие в американских выборах стало апогеем странного периода в американо-украинских отношениях, который начался во время предыдущей кампании в 2016 году. Об этом информирует UAINFO.org.

Тогда вспыхнуло обсуждение готовности кандидата Дональда Трампа противостоять российским атакам против Украины. Сомнения относительно отношения Трампа к России бросали тень на все его президенство. В результате, американские отношения с Украиной пострадали.

Карантин вихідного дня: у МОЗ порадили підприємцям "шукати додаткові джерела доходу" і йти працювати в лікарні

Заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак також запропонувала представникам малого бізнесу, які виступають проти запровадження карантину вихідного дня, знайти альтернативні види доходу – працювати онлайн чи дистанційно.

У Міністерстві охорони здоров’я пропонують підприємцям, які обурюються через посилення карантинних обмежень, піти працювати у лікарні, де бракує персоналу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров'я України сказала Ірина Микичак під час онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org.

Вона наголосила, що трагедії і емоції вже зашкалюють в лікарнях, які переповнені, де виснажені лікарі, не вистачає медиків і технічного персоналу.

Санду перемогла на президентських виборах у Молдові

У другому турі виборів президента Молдови перемогу здобула Майя Санду. Про це із посиланням на ЦВК Молдови повідомило УП, інформує UAINFO.org.

Станом на 07:50 16 листопадв опрацьовано 99.86% протоколів (залишилось отримати три із 2143 протоколів), згідно з якими, експрем'єрка набирає 57.63% підтримки (938 390 голосів), а її опонент, чинний президент Молдови Ігор Додон – 42.37% (689 980 голосів). Явка у другом турі виборів склала 53%.

Барак Обама отказался работать в Белом доме при Байдене 

Барак Обама, 44-й президент США, отказался занимать какую-либо официальную должность в администрации новоизбранного президента Джо Байдена.

Об этом сообщает CBS, информирует UAINFO.org.

"Я помогу ему любыми способами, насколько могу. Но теперь, вы знаете, я не планирую работать с сотрудниками Белого дома или что-то подобное", - сообщил Барак Обама.

ВВС: Як не збожеволіти в часи пандемії? Поради психолога

Як і будь-які інші масштабні потрясіння в житті, пандемія має два основних впливи на психіку людини - тривога і стрес. Усі інші психічні прояви у цьому випадку є похідними й можуть проявлятися по-різному - від тривожних розладів і депресії до когнітивних та особистісних розладів.

Тривога - це сильна емоція, спричинена негативними очікуваннями від непередбачуваного майбутнього. Наші тривоги - це, по суті, побоювання щодо майбутнього стресу. Стрес, своєю чергою, обумовлений страхом перед невідомим і різкою зміною життєвих обставин.

В умовах невизначеності, спричиненої пандемією, ми генеруємо різноманітні пояснення, виправдання і сподівання. 

Насильственное камео: Трамп заставил режиссера снять его мельком в фильме "Один дома 2"

Появление теперешнего президента США Дональда Трампа в эпизоде фильма "Один дома 2" в 1992 году состоялось из-за ультиматума, поставленного съемочной группе. Как рассказал изданию Insider режиссер ленты Крис Коламбус, Трамп заставил взять его в фильм, информирует UAINFO.org.

По его словам, съемочная группа договорилась о съемках в лобби нью-йоркского отеля "Плаза", который в то время принадлежал Трампу. При этом предприниматель заявил, что позволит им снимать, только если его возьмут в эпизод.

При монтаже Коламбус решил оставить Трампа в фильме, поскольку посчитал, что это понравится зрителям.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини