MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 листопада 2020

117 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Синод Кіпрської православної церкви визнав автокефалію ПЦУ

Синод Православної церкви Кіпру схвалив рішення про визнання автокефалії Православної церкви України (ПЦУ). Рішення було підтримано більшістю голосів. Про це повідомили в прес-службі Православної церкви Кіпру, інформує UAINFO.org.

За таке рішення проголосували 10 представників Синоду ПЦК, проти - 7.

"Священний Синод церкви Кіпру на засіданнях 23 і 25 листопада 2020 докладно обговорив українське церковне питання і проблемну ситуацію, що виникла з поминанням блаженнішим архієпископом Кіпрським Хрізостомом Єпіфанія як предстоятеля церкви України, і вирішив не виступати проти цього рішення його блаженства", – йдеться в повідомленні.

Бутусов: Ложь, лицемерие, трусость – вот нынешняя политика руководства Украины на Донбассе

"Ни Зеленский, ни Таран, ни Хомчак, ни Кравчук, ни Арестович не высказали осуждения гибели еще одного украинского воина под огнем российских оккупантов. Но ответный огонь открывать запретили.

Вчера под Авдеевкой российский снайпер застрелил бойца 72-й механизированной бригады Вячеслава Минкина. 72-я бригада на своей странице заявила, что "ответный огонь не открывался в связи с эвакуационными мероприятиями», - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

Бачимо трагічний результат перебування Зеленського при владі – Портников

Колишній міністр економіки Тимофій Милованов, який після місяців публічних принижень і ганебної відставки знову вирішив надавати послуги офісові Володимира Зеленського, визнав те, що інші представники влади не наважуються сказати вголос: грошей не буде. Про це для "Еспресо" пише Віталій Портников, повідомляє UAINFO.org.

Тобто не буде траншів Міжнародного валютного фонду. А значить, не буде й іншої фінансової допомоги Україні. Запозичення, які можна буде взяти в такій ситуації, навряд чи навіть мінімально покриють суми виплат, які Україна повинна зробити за своїми борговими зобов'язаннями.

Це не якісь теоретичні розрахунки, а реальний трагічний результат перебування Володимира Зеленського на посаді президента України та діяльності двох його урядів. До фактичної відмови міжнародних фінансових інституцій від співпраці з українськими популістами привела некомпетентність влади та її повна залежність від олігархічних кланів, її невгамовна жага наживи й нерозуміння ситуації.

Воно не зникне, якщо закрити очі. Чому ідеї Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок стосуються кожного

25 листопада у всьому світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Чому проблема загострилася в 2020 році і що робить Україна, щоби з нею боротися?

Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства над жінками у 1999 році. Таку дату обрали в пам'ять про сестер Мірабаль – політичних активісток з Домініканської Республіки, убитих за наказом диктатора Рафаеля Трухільо в 1960 році, пише НВ, інформує UAINFO.org.

25 листопада відкриває іншу щорічну міжнародну ініціативу – 16 днів активних дій проти гендерного насильства, яка триває до 10 грудня, Дня прав людини.

ООН пропонує урядам різних країн, міжнародних та неурядових організацій проводити в цей період заходи, які би привертали увагу громадськості до проблеми.

В Україні вводять новий спосіб виклику "швидкої" для хворих COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували введення нового способу виклику карети швидкої допомоги для заражених коронавірусом. Цей сервіс вводять з завтрішнього дня. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org

За його словами, це пришвидшить можливість зараженого отримати відповідну допомогу.

"З завтрішнього дня ми запускаємо у тестовому режимі, потім перейдемо на постійну основу, таку функцію, щоб людина могла замовити виклик мобільної бригади в контакт-центрі", - зазначив він.

Набули чинності зміни до правил дорожнього руху: що змінилося

Зміни до Правил дорожнього руху для водіїв і пасажирів, пішоходів та велосипедистів, введені раніше Кабміном, набули чинності. Про це у вівторок, 24 листопада, повідомив у Facebook заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, інформує UAINFO.org.

Згідно з новими ПДР, водії та пасажири таксі, а також інструктори з водіння в населеному пункті й за його межами повинні бути пристебнуті. У зв'язку із цим таксисти зобов'язані забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні...

CNN: Напоследок Трамп может помиловать Манафорта и Флинна

Действующий президент США Дональд Трамп может помиловать несколько своих бывших помощников, осужденных в ходе расследования спецпрокурора Роберта Мюллера о вмешательстве РФ в американские выборы.

По данным источников CNN, наиболее вероятным кандидатом на помилование является бывший советник Трампа по вопросам нацбезопасности Майкл Флинн. Об этом пишет НВ, информирует UAINFO.org. 

«Флинн является одним из наиболее вероятных кандидатов на помилование, учитывая его историю работы в кампании Трампа и вынесение приговора после расследования спецпрокурора Роберта Мюллера. Другие, кто может быть рассмотрен — Джордж Пападопулос и Пол Манафорт», — уточнили собеседники издания.

Джо Байден вряд ли спасет Северный поток-2 – Bloomberg

Учитывая оппозицию к проекту Северный поток-2 в США, Германии вряд ли стоит надеяться, что избранный президент Джо Байден отменит санкции, пишет агентство Bloomberg, ссобщает НВ, информирует UAINFO.org 

«Трения усугубляют целый ряд проблем, изнуряющих отношения между Германией и США, заставляя Европу определять свой собственный курс», — отмечает агентство.

Bloomberg пишет, что для Германии Северный поток-2 нужен, чтобы обеспечить энергетическую безопасность, поскольку страна одновременно отказывается от ядерной и угольной энергетики. В США опасаются, что Россия получит рычаги давления на ключевого союзника. Для Вашингтона это также потенциальная потеря рынка для американского сжиженного природного газа.

Агентство подчеркивает, что хотя в прошлом между Германией и США возникали разногласия (в частности по поводу применения силы в Ираке и Ливии), впервые такие разногласия привели к прямым угрозам санкций.

ФІФА оголосила претендентів на звання найкращого тренера світу

Міжнародна федерація футбольних асоціацій назвала імена претендентів на звання найкращого тренера 2020 року  Про повідомляє ФІФА у twitter, інформує UAINFO.org.

На титул претендують п'ять тренерів:

Марсело Б'єлса (Аргентина, "Лідс"), Ханс-Дітер Флік (Німеччина, "Баварія"), Юрген Клопп (Німеччина, "Ліверпуль"), Хулен Лопетегі (Іспанія, "Севілья"), Зінедін Зідан (Франція, "Реал ").

Тримаємо кулачки: Джамала похвалилася першою номінацією на премію "Греммі". ВІДЕО

22 листопада музична премія "Греммі" оголосила номінантів 2020 року, і альбом саундтреків до фільму Netflix "Євробачення: Історія вогненної саги", у записі якого брала участь українська співачка Джамала, став одним з претендентів на заповітну нагороду.

"Це ж просто вау! - написала Джамала в Instagram, поділившись уривком з музичного фільму, інформує UAINFO.org.

Співачка зазначила, що її голос звучить не тільки у відео-уривку, яким вона поділилася у мережі, але і лідирує у всіх приспівах і ще в одному сольному шматку.

"Всі мої інтерпретації затверджувалися музичними продюсерами Netflix через зв'язок з Лос-Анджелесом! Знали б ви, яку колосальну робота було проведено зі створення попурі. Щаслива, що брала активну участь в цьому. Тримаємо кулачки! Дуже щаслива за всю команду!", – ділиться радістю Джамала.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини