MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 листопада 2020

289 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

ЗМІ: Представники влади продовжують таємно зустрічатися з олігархами всупереч обіцянкам Зеленського. ВIДЕО

Міністр внутрішніх справ Аваков таємно зустрічався з Коломойським, Фуксом і Котвицьким, віцепрем'єр Уруський - з Кауфманом, а глава правління "Нафтогазу" Коболєв - з Кіперманом. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", повідомляє Цензор.НЕТ, інформує UAINFO.org

Журналісти нагадують, що кандидат у президенти Володимир Зеленський у травні 2019 року обіцяв, що в разі його перемоги відносини влади з великим бізнесом будуть прозорими. "Більше жодних кулуарних переговорів, нічних візитів в АП", - говорив тоді Зеленський.

За даними "Схем", олігарх Ігор Коломойський 13 листопада зустрічався з главою МВС Арсеном Аваковим на території міністерства.

В Україну повернулися монополії та корупція в небачених розмірах, – ексглава СБУ

Через непрофесіоналізм міністра економіки Ігоря Петрашка в Україну повертаються монополії і посилюється корупція. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина"  Валентин Наливайченко в ефірі передачі "Час Голованова" на телеканалі Україна 24, інформує UAINFO.org з посиланням на Главком.

"Через нефаховість і, якщо хочете, навіть бездієвість цього міністра і міністерства на ринку в Україні, в економіці не тільки криза, але й повернулися монополії, повернулася корупція, повернулися абсолютно непрозорі рішення", – сказав Наливайченко.

Позбавлення НАЗК партіі "Батьківщина" державного фінансування: "подарунок" Юліі Тимошенко на день народження?

Нацагентство виявило у звіті партії ознаки адміністративних та кримінальних правопорушень. Нацагентство з запобігання корупції у четвертому кварталі 2020 року зупинило державне фінансування «Батьківщини» через виявленні у фінансовому звіті партії порушення. Про це повідомляє громадський рух Чесно, інформує UAINFO.org.

НАЗК виявило порушення у звіті «Батьківщини» за перший квартал 2020 року, зокрема, у звітності регіональних організацій партії та її центрального офісу. Виплату держкоштів можуть поновити, якщо партія усуне причин, які зумовили зупинення фінансування.

До відома, згідно з законом «Про політичні партії в Україні» та «Положенням про аналіз Звіту політичної партії...», у випадку оформлення звіту із грубим порушення чи при виявленні недостовірних відомостей (від 20 розмірів мінімальної зарплати) у звітності партій НАЗК може прийняти рішення про зупинення держфінансування.

Нагадаємо, 27 листопада лідерка партії  «Батьківщина» Юлія Тимошенко відзначає своє 60-річчя.

"Здоровий глузд оголошено в розшук": Супрун жорстко відповіла на закиди Степанова

Заяви Максима Степанова – безглузді, надалі вони ставатимуть іще безглуздішими. Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Уляна Супрун, повідомляє UAINFO.org.

Ексочільниця МОЗ відповіла на звинувачення чинного міністра охорони здоров'я, який вважає медреформу часів Супрун руйнівною.

Так, Степанову здається, що таке реформування призвело би до коласу при двох-трьох тисячах хворих на коронавірус.

"Не розумію, як людина, що досі не налагодила систему тестування й відстеження контактів на належному рівні, може щось мимрити про "колапс при трьох тисячах випадків", – прокоментувала Супрун.

"Мамо, не плач, я розквітну весною". На Київщині висадили алею на честь загиблих жінок-воїнів. ФОТО

26 листопада в Броварах на честь загиблих у війні на Донбасі жінок-воїнів висадили пам’ятну алею.

Алею пам’яті з 16 яблунь Недзведського висадили в парку «Перемога» неподалік «мушлі». Організатором створення таких алей у Краматорську, Києві, Львові, Черкасах, Житомирі, а тепер уже і в Броварах, виступив «Жіночий ветеранський рух». Про це повідомляє "Трибуна-Бровари", інформує UAINFO.org.

За тиждень до відкриття Алеї на території парку зробили підготовчі роботи – встановили таблички з іменами загиблих військовослужбовиць.

«16 декоративних яблунь Недзведського – це пам’ять про дівчат, які віддали найцінніше – життя за свободу і мир в Україні. Вони будуть зеленіти та квітнути, як квітла кожна з них. Для увічнення пам’яті про сучасних Героїнь. Біля кожного дерева стоїть меморіальна табличка з іменем кожної дівчини, жінки, які загинули на сході, та написом «Мамо, не плач, я розквітну весною», – промовила на відкритті алеї голова ГО «Жіночий ветеранський рух» Андріана Арехта.

Стратегія-2024. Чому Трамп не визнає поразку на виборах у США

Президент США Дональд Трамп продовжує чіплятися за Білий дім, незважаючи на десятки програних судових справ за підсумками виборів. Хоча процес офіційної передачі влади демократу Джо Байдену вже почався, пише Мілан Лєліч для РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

За три з гаком тижні після дня голосування президент Дональд Трамп опублікував вже кілька сотень постів в Твіттері, присвячених виборам, що відбулися. В них він запевняє, що отримав "велику перемогу" і точно не збирається визнавати поразку, звинувачує демократів у масштабних фальсифікаціях і обіцяє ось-ось надати переконливі докази цього.

Але в реальності позиції Трампа виглядають дедалі гірше з кожним днем, по мірі того, як його юристи програють справи в судах. А американці, зокрема і представники республіканського істеблішменту, все більше звикають до думки про те, що наступним президентом США все ж стане демократ Джо Байден

Василий Рыбников: В поисках похищенного Рождества

В Украине свирепствует карантин выходного дня. Универсальной валютой стало ядовитое масло "Рошен". Руководство государства тайно собралось в актовом зале Офиса Ермака на утренник вокруг секретной новогодней «йолки», которая, похоже, больше никому в стране уже не светит. Президент Владимир Зеленский не теряет надежды найти похищенное у народа Украины Рождество, пишет Василий Рыбников, информирует UAINFO.org.

- А теперь, ребята, давайте хором позовем Рождество! - со страшной улыбкой, полюбившейся избирателям по последним ковидным влогам, воскликнул Зеленский. - Рож-де-ство! Ро-жде-ство! Ро-жде-ство!

Рождество не откликалось...

Зінченко: "Я свою думку можу засунути в одне місце, але підсумок матчу Швейцарія - Україна мав вирішуватися на футбольному полі"

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко прокоментував рішення УЄФА присудити національній команді технічну поразку в матчі Ліги націй зі Швейцарією. За словами футболіста "Ман Сіті", доля місця в групі А Ліги націй мала вирішуватися на футбольному полі, інформує UAINFO.org з посиланням на Gazeta.ua.

"Ця новина застала всіх зненацька. Емоції були відразу, зараз вже легше. У мене в голові багато думок, але скажу одне – це повністю несправедливе рішення. Я розумію, що мій коментар нічим не зможе допомогти. Я свою думку, як то кажуть, вибачте за вираз, можу засунути в одне місце, але підсумок таких матчів в таких турнірах повинен вирішуватися за спортивним принципом, на футбольному полі.

Я сподіваюся, що наша асоціація футболу зробить все від себе можливе, щоб змінити рішення УЄФА. Я впевнений в цьому. Вигравши 2 матчі в групі, тоді як Швейцарія жодного разу не перемогла, ми вилітаємо в дивізіон Б, а швейцарці залишаються в дивізіоні А. Де справедливість?

В Аргентині під час прощання з Марадоною сталися сутички, через які публічну церемонію припинили передчасно. ФОТО, ВІДЕО

Поліція передчасно перервала церемонію прощання з аргентинським футболістом Дієго Марадоною та вивезла труну з його тілом через сутички, які сталися в Буенос-Айресі.

Як повідомляє Goal, церемонія прощання, яка розпочалася 26 листопада о 6 ранку за місцевим часом, мала завершитись о 16:00, проте згодом влада вирішила продовжити її до 19:00 через велику кількість охочих віддати шану футболісту, інформує UAINFO.org.

Український фільм "Цей дощ ніколи не скінчиться" здобув перемогу на кінофестивалі в Амстердамі

Документальний фільм української режисерки Аліни Горлової "Цей дощ ніколи не скінчиться" переміг на Міжнародному фестивалі документального кіно IDFA у Амстердамі.

Документальний фільм Цей дощ ніколи не скінчиться (This Rain Will Never Stop) режисерки Аліни Горлової та продюсера Максима Наконечного показали в рамках Амстердамському фестивалі документального кіно IDFA, де він отримав нагороду Найкращий повнометражний фільм в рамках секції First Appearance. За головну нагороду вели боротьбу 12 повнометражних дебютних документальних фільмів із різних країн, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Нагороду за найкращий фільм у секції Перша поява отримує вражаюче гарно відзнятий і змонтований фільм, що занурює нас у лихо війни через особисту подорож, яка веде глядача швидкоплинними моментами радості й болю. Фільм охоплює традиції, сучасність, смерть і силу рухатися вперед. Це потужна історія, яка не дозволяє нам врятуватися від руйнувань і душевних втрат війни», — сказали представники фестивалю, оголошуючи нагороду.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини