MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 грудня 2020

136 1

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 грудня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Нацбанк ввів антикризові заходи на період локдауну

Національний банк України запровадив комплекс антикризових заходів з підтримки банківського сектору та економіки на період запроваджених обмежувальних заходів, у тому числі посиленого карантину (з 8 до 24 січня 2021 року). Про це повідомила прес-служба регулятора, інформує UAINFO.org.

"Враховуючи розгортання епідеміологічної ситуації, ми вирішили продовжити ряд антикризових заходів і ввести нові для підтримки банківського сектора та економіки. Наші дії, з одного боку, дозволять знизити регуляторне навантаження на банки, а з іншого - подбати про ті галузі економіки та позичальників, які найбільше постраждають від посилених карантинних заходів", - цитує прес-служба главу Нацбанку Кирила Шевченка.

Катастрофа Ан-26: суд взяв під варту командира військової частини з Чугуєва В'ячеслава Глазунова

Печерський суд Києва взяв під варту відстороненого командира військової частини А-4104 у Чугуєві В'ячеслава Глазунова за підозрою у недбальстві та порушенні підготовки та правил польотів, що призвело до катастрофи літака Ан-26 і загибелі 26 військовослужбовців.

Про це повідомляє кореспондентка hromadske із зали суду, інформує UAINFO.org.

За даними слідства, В’ячеслав Глазунов затверджував планову таблицю польотів, яка передбачала навчальні польоти із зупинками для технічного обстеження, та дозволив проведення так званих конвеєрних польотів — коли літак після здійснення одного вильоту не зупиняється, а конвеєром виконує наступний. Це, на думку слідства, і призвело до того, що екіпаж дізнався про відмову лівого двигуна в повітрі й не зміг оперативно владнати проблему.

В краіні, де іде війна, один з найвищих військово-політичних керівників не виконує накази, – Михайло Макарук

Невиконання наказів вищим військовим керівництвом держави – це пряма диверсія, оскільки від їх рішень залежить наша з вами безпека, стан збройних сил, та головне долі та життя наших воїнів...

Ви знаєте, я доволі довго вивчаю цю тему, щоб доволі детально її розписати саме для широкого загалу. Причина проста – всі в армії про це говорять, але і досі систематизованої відповіді на питання "які саме накази не виконав Хомчак", ніхто так і не дав. Тому я вирішив самостійно розібратись та дістав вичерпні відповіді, пише у своєму блозі український громадський діяч, волонтер, речник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, член Ради волонтерів при Міністерстві оборони України Михайло Макарук, інформує UAINFO.org.

"Ви ж не вступаєте в лайно?" Кулеба пояснив, чому не ходить на проросійські канали

Спікерам не варто "вступати в лайно" і ходити на ефіри всіх каналів, щоб достукатися до різної аудиторії. Про це в ефірі Радіо НВ сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Журналістка попросила главу МЗС прокоментувати ситуацію із проросійськими каналами. Вона навела в приклад недавнє опитування на телеканалі ексрегіонала Мураєва НАШ про те, чи варто Криму і Донбасу повертатися в Україну, інформує UAINFO.org з посиланням на Ліга.Новини.

"Я для себе кілька років тому вирішив, що ніколи не буду брати участь у телешоу і програмах певної групи телеканалів. Вони ображалися, телефонували, всіляко мене затягували", – відповів Кулеба.

Без Кернеса. Хто може взяти під контроль Харків

Геннадій Кернес помер на початку своєї третьої каденції на посаді мера Харкова. Вибори нового градоначальника, ймовірно, пройдуть у наступному році, але явного фаворита на цю посаду поки немає.

Хто зможе поборотися за контроль над містом і як смерть Кернеса позначиться на ситуації в регіоні? Про це пише Владислав Красінський для  РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

З кінця серпня Геннадій Кернес перестав з'являтися на публіці. Через кілька тижнів стало відомо, що він госпіталізований в харківську лікарню з двосторонньою пневмонією на тлі COVID-19. Дали про себе знати і наслідки замаху в 2014 році. Ситуація погіршилася і мера негайно відправили в берлінську клініку "Шаріте".

З того часу широка аудиторія його ні разу не бачила. Про стан Кернеса зрідка повідомляли його друзі та близькі, часто в оптимістичному тоні. Мовляв, він сповнений енергії і має намір незабаром повернутися в Харків. На цій хвилі пройшла і виборча кампанія. Оточення Кернеса змогло не тільки зберегти контроль над містом за його довгої відсутності, але і перемогти на місцевих виборах.

Фантомные боли. Почему на юге Одесской области не хотят расставаться с бетонным вождем пролетариата

После развала СССР Украине досталось внушительное "наследие" в виде множества памятников, олицетворяющих советскую власть, в частности Ленину.

По словам начальника Южного межрегионального отдела Украинского национального института памяти Сергея Гуцалюка, ни один населенный пункт Одесской области не обошелся без такого монументального (и не очень) объекта. Еще совсем недавно количество Ильичей в регионе превышало тысячу, но по состоянию на конец декабря 2020 года осталось лишь три.

Скандал разгорелся вокруг большого монумента на юге области – в селе Калчева Болградского района, где 4-метровый Ленин до сих пор стоит в центре, возле Дома культуры. И, хотя вопрос демонтажа неоднократно обсуждали на разных собраниях и сессиях сельсовета, местные жители ни за что хотят расставаться со своим бетонным кумиром, пишет в своем блоге на УНИАН Лариса Козовая, информирует UAINFO.org.

Джо Байден в прямом эфире вакцинировался против COVID-19

Избранный президент США Джозеф Байден получил прививку против коронавируса COVID-19. Вакцинацию транслировали в прямом эфире, информирует UAINFO.org.

Демократ получил первую дозу вакцины Pfizer в клинике ChristianaCare в Ньюарке, штат Делавэр, в присутствии прессы. Он был в защитной маске, а после инъекции поблагодарил медицинский персонал и назвал их героями.

Хочу, чтоб место президента России было пусто, – Ходорковский

Российский бизнесмен и оппозиционер Михаил Ходорковский во время блиц-интервью интернет-изданию "Гордон" заявил, что в России место президента должно быть пусто.

Так Ходорковский ответил на вопрос о том, хотел бы он, чтобы следующим президентом РФ стал оппозиционер Алексей Навальный.

"Я хочу, чтобы место президента России было пусто. Считаю, что Россия должна быть парламентской республикой", – сказал бизнесмен.

Земляни побачили утворення "Вифлеємської зірки" – вперше за 800 років. ФОТОРЕПОРТАЖ

З 21 по 22 грудня земляни мали змогу спостерігати найбільше за останні 800 років злиття Сатурна та Юпітера. Космічне явище ще називають сходом "Вифлеємської зірки".

Рідкісне зближення орбіт двох найбільших планет Сонячної системи припало на зимове сонцестояння – у найкоротший день року, пише Reuters, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Для тих, хто спостерігав за явищем у чистому небі, дві сфери з замороженого газу здавалися ближчими і яскравішими, майже злившись в одну світлову точку.

В Индии выбрали "Мисс Транскоролеву" – самую красивую из женщин-трансгендеров. ФОТО

В Индии состоялся конкурс красоты среди трансгендерных женщин — "Мисс Транскоролева" (Miss Transqueen).

Победительницей, как сообщает CNN, стала модельер и стилист Шайне Сони. Теперь она намерена защищать на мировой сцене права трансгендеров, угнетаемых на ее родине. В будущем году она примет участие в конкурсе "Мисс Международная королева" (Miss International Queen), информирует UAINFO.org со ссылкой на Факты.

 Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини