MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 грудня 2020

145 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 грудня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Зеленський продовжив закон про особливий статус Донбасу

Президент України Володимир Зеленський продовжив закон про особливий статус Донбасу на рік. Він підписав закон 24 грудня.

Про це йдеться на сайті Ради, інформує UAINFO.org.

Президент підписав законопроект про внесення змін в закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Зазначається, що сьогодні, 24 грудня, закон було повернуто з підписом від президента.

Документальне кінодослідження. Чи можна між Чорноволом і Україною поставити знак дорівнює?

24 грудня, напередодні Різдва за григоріанським календарем, народився В’ячеслав Чорновіл (1937–1999). Для когось він легенда журналістики, політичної історії України, державний діяч, для когось досі політик із неоднозначними і суперечливими поглядами. Тим не менше, як дисидент він зробив чимало для пришвидшення розвалу Радянського Союзу.

Неможливо заперечити те, що Чорновіл був однією із найяскравіших постатей свого часу, одним із провідників української еліти, пише для Радіо Свобода філолог Адріана Біла, інформує UAINFO.org.

Він буде викликати дискусії щоразу, як тільки мова піде про нього чи про його бачення України, однак це закономірно для будь-кого із геніїв.

Бутусов: Зеленский атаковал антикоррупционную систему. Друзьям "Квартала" закон не писан

"Владимир Зеленский атаковал антикоррупционную систему, и делает все, чтобы ответственность за власть взял Майдан. На мой взгляд, общество должно поддержать НАБУ и САП, и не допустить исполнение решений Генпрокуратуры и Печерского суда, дело Татарова должно остаться в руках антикоррупционных органов", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

"Вчера ночью в 23.42 (!) Печерский суд принял решение забрать у Национального антикоррупционного бюро одно из ключевых дел - дело заместителя главы Офиса президента Олега Татарова.

Сегодня по решению заместителя генерального прокурора Алексея Симоненко, процессуальные руководители - прокуроры САП были отключены от доступа к делу Татарова.

НАБУ: Офис генпрокурора совершил беспрецедентное нарушение закона

Национальное антикоррупционное бюро резко раскритиковало внезапное решение Офиса генпрокурора забрать у них уголовное дело по Укрбуду, где фигурирует экс-замглавы Офиса президента Олег Татаров, и передать в Службу безопасности Украины. Заявление ведомства Артема Сытника опубликовала пресс-служба НАБУ.

Об этом пишет Лига. Новости, информирует UAINFO.org. 

"Офис генпрокурора осуществляет беспрецедентное в истории Украины вмешательство в расследование НАБУ", – считают там.

В бюро пишут, что в ночь на 24 декабря замгенпрокурора Алексей Симоненко передал дело СБУ, причем "решение принято в тайне, без консультаций с НАБУ и САП, фактически под покровом ночи" – в 23:42.

Майя Санду вступила на посаду президента Молдови: як пройшла інавгурація

Сьогодні, 24 грудня 2020 року, Майя Санду офіційно вступила на посаду президента Молдови. Церемонія інавгурації пройшла в Палаці Республіки в Кишиневі.

Про це повідомляє місцеве видання newsmaker.

Повідомляється, що церемонія проходила з урахуванням карантинних заходів безпеки. За кожним запрошеним було закріплено місце, яке він не повинен був залишати до кінця заходу. Також перед входом до будівлі був дезінфікуючий килимок.

"Шановні громадяни, з сьогоднішнього ми починаємо новий шлях. Ця перемога на виборах - не моя, а ваша, тому що ніколи в такій країні з такими проблемами, як Молдова, така людина як я не стала б президентом. Я дочка цієї землі", - заявила Санду на церемонії прийняття присяги.

Gazeta Wyborcza: Трамп разом з бюджетом Пентагону скасував санкції проти "Північного потоку-2"

Дональд Трамп став першим в історії США президентом, який наклав вето на оборонний бюджет своєї країни. Проблема ще й в тому, що в нього були вписані санкції, покликані заблокувати будівництво сумнівної російської ГТС "Північний потік-2". 

Про це пише Gazeta Wyborcza, пояснюючи, що Трамп виконав свої погрози й наклав вето на щорічний "Закон про дозвіл на державну оборону", який визначає бюджет американської армії. Цей документ підготували обидві американські партії і його схвалили обидві палати Конгресу. "Закон про дозвіл на державну оборону" щорічно ухвалюють з 1961 року. І Трамп став першим американським лідером  в історії, який заблокував його, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Це подарунок для Китаю і Росії", - пояснив Трамп своє рішення у зверненні до Палати представників.

Держдеп США звинуватив спецслужби Росії в отруєнні Навального "Новічком"

Державний департамент США поклав відповідальність за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального на Федеральну службу безпеки РФ (ФСБ).

Як передає Укрінформ, про це заявили у Держдепартаменті США у відповідь на запит The Hill.

"США вважають, що співробітники російської Федеральної служби безпеки використовували нервово-паралітичну речовину "Новічок", щоб отруїти Навального. У отруєння Навального немає жодного правдоподібного пояснення, крім участі в ньому і відповідальності за нього російського уряду", - заявив представник Держдепу США.

Держдепартамент також звинуватив президента РФ Володимира Путіна і його уряд в спробах відвернути увагу "від серйозних питань" у цій справі.

Ощущение неизбежности. Сколько продержится режим Лукашенко?

Демонстрируя наихудшие проявления своего авторитарного правления, Лукашенко помог заложить основы для потенциально жизнеспособной будущей демократии.

Более четырех месяцев прошло с тех пор, как из-за фальсифицированных президентских выборов в Беларуси вспыхнули массовые протесты, но продемократическое движение отказывается сдаваться. Каждую неделю проходят новые митинги и все более изобретательные демонстрации по всей стране. Их непосредственные требования просты: свободные выборы, освобождение политических заключенных и прекращение насилия со стороны режима. Однако видение, которого они придерживаются, намного шире и сигнализирует о резком сдвиге на карте демократической Европы, пишет в своем блоге белорусская журналисткаАнна Любакова, информирует UAINFO.org.

Диктатор Александр Лукашенко продолжает сопротивление, но он явно утратил всякую легитимность.

ВВС: Собака Макрона виступив з різдвяним посланням до людей

Перший пес Франції звернувся до людей з різдвяним посланням. Він попросив їх забрати додому всіх бездомних тварин. А потім все життя любити їх як рівноправних членів сім'ї.

"Я знаю, про що говорю", - пояснив Немо, який сам був бездомним лише три роки тому.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org.

Тепер він живе в Єлисейському палаці в родині французького президента Еммануеля Макрона. Поки господар лікується від ковіду, пес запостив звернення в його акаунти в усіх соцмережах.

Началась "онлайн-трансляция" полета Санта-Клауса

В сети начали традиционное ежегодное "онлайн-отслеживание" Санта-Клауса.

Данные о "координатах" его саней обнародует в режиме реального времени сервис аэронавигации Flightradar. На смоделированной карте показывается движение саней сказочного персонажа от его резиденции на Северном полюсе.

Об этом пишет Обозреватель, информирует  UAINFO.org.

Особенностью "транспорта" Санта-Клауса является его название – Red nose ("Красный нос") и бортовой номер HoHoHo (Хо-хо-хо).

Фото року: Знімок пінгвінів, що обіймаються, став переможцем премії Океанографічного журналу Ocean Photograph Awards

Знімок пінгвінів, які "втішають" одне одного в Австралії, став переможцем премії Океанографічного журналу Ocean Photograph Awards.

Його зробив німецький фотограф Тобіас Баумгартнер у Мельбурні.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org.

Місцеві розповіли йому, що пінгвіни нещодавно втратили своїх партнерів, тепер їх часто бачать удвох - виглядає, ніби вони підтримують одне одного.

Місцевість під назвою Пірс святої Кільди у Мельбурні є домівкою для колонії у понад 1 400 пінгвінів.

 Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини