MENU

«Регионалы» параноидально считают, что русский язык исчезающий

704 0

Партія регіонів перед виборами вже енний раз розігрує виставу з мовним питанням, в котре посилаючись на Європейську конвенцію, де чорним по білому написано, що стосується вона мов, що зникають. А вони все вперто розповідають, що російська до таких стосується. В результаті ані мови національних меншин, ані українська не виграють, а під куполом Ради все не натішаться.

Чесно кажучи, коли буваєш ледве не щодня на акціях протесту за власні права, то трохи набридає пояснювати одні і ті самі речі: ми хочемо жити в європейській країні, говорити своєю мовою, розвивати власну культуру та і взагалі покоління,яке народилося у роки Незалежності не збирається віддавати державу купці казнократів, хоча б тому, що знає ціну жертовності попередників.Але, тим не менш, я чітко усвідомлюю, що хоч на мовному питанні грають провокатори з Партії регоінів не реагувати на це неможливо, оскільки пропустивши цей законопроект до парламенту, ми здаємо власну ідентичність та суверенність.

Юрій Макаров в останньому матеріалі в «Українському тижні» писав про зародки громадянського суспільства та нарешті усвідомлення, що власні права варто захищати. Погоджуюся! Проте не варто переоцінювати власні сили. Ми маємо щодня утверджувати власне місце у своїй державі. не цуратися власної музики, танцю, слова, тощо. Причому це стосується як так званого пересічного українця, так і більш просунутих людей.

Французи також багато зробили, аби французька стала недоторканою в їхній країні, те саме стосується чехів...

Цей законопроект-це не лише якесь вузько спеціалізоване питання - це спроба перетворити Україну на гетто.І гетто це так само обнесуть парканом в три ряди. Хіба таку державу ми прагнемо побудувати?

Тому єдине,  що лишається робити - це зустрітись 5 червня  біля Верхної Ради.

 

Катерина ГЛАДКА

 

 
 

Партиярегионов? Нет, черносотенцы Малороссии

Азаровподтвердил, что Партия регионов – это черносотенцы

«Введениедвуязычия - это преступление против нации» - Юлия Тимошенко

 

 

 



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини