MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 січня 2021

283 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 січня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Переможемо, коли пам'ятатимемо про Крути як нашу перемогу – В'ятрович

Пам'ять про Крути повернулася в Україну із відновленням її незалежності в 1991-му. Але тоді та протягом наступних двох десятиліть цей бій згадували як трагедію чи навіть поразку. Оборонці станції загинули, більшовики продовжили свій наступ на Київ. Ось що говорили про Крути

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Володимир В'ятрович, повідомляє UAINFO.org.

Для більшої драматизації суттєво завищували кількість українських утрат, знижували їхній вік. Тож згадування цієї події перетворилося на плач і розпач від чергової поразки. Такий підхід далекий не лише від об‘єктивної історичної оцінки того, що сталося під станцією Крутами 29 січня 1918 року, але й від справжнього вшанування пам'яті учасників цих подій. 

Мир столкнулся с всплеском распространения ядерного оружия – The Economist

Тридцать одна страна, от Бразилии до Швеции, в то или иное время «флиртовала» с ядерным оружием. Семнадцать стран начинали официальную ядерную программу. Сегодня девять государств имеют ядерное оружие. Похоже, что длительные попытки остановить распространение самого смертоносного оружия в мире станет еще труднее реализовать, пишет журнал The Economist, информирует UAINFO.org 

За последние 20 лет большинство стран с ядерными амбициями были «относительно небольшой геополитической угрозой», как Ливия и Сирия. В следующее десятилетие угроза, вероятно, будет включать экономических и дипломатических тяжеловесов, амбиции которых было бы труднее сдержать. Быстрый рост регионального доминирования Китая и увеличение ядерного арсенала Северной Кореи сильно тревожат Южную Корею и Японию. Воинственность Ирана и его ядерная программа нависают над Саудовской Аравией и Турцией. Распространение ядерного оружия в мире нельзя назвать цепной реакцией, но оно «заразное». Как только ограничительные механизмы начнут ослабевать, все может быстро выйти из строя.

Динамика ситуации с ядерным оружием в мире пока неутешительна. 

Табачник повернувся. Тепер – в НАУ. Точніше: кум Табачника Луцький знову очолив авіаційний університет – Братущак

"Табачник повернувся. Тепер - в НАУ. Точніше: кум Табачника Луцький знову очолив авіаційний університет. Його обрала університетська спільнота на виборах ректора", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Олексій Братущак, інформує UAINFO.org.

"Скільки пам'ятаю, НАУ був корупційною клоакою. Там вигадували різноманітні схеми, щоб витягнути гроші або зі студентів, або з власності університету. А ще тримали студентів на короткому повідку. Щоб молодь не сильно протестувала, її залякували. Кого виселенням з гуртожитку, кого відрахуванням, а кого і побиттям. Особливо тих, хто заважав Луцькому балотуватися до Верховної Ради по мажоритарному округу з НАУ.

Обов'язково треба познайомити ЄС із "донецьким Дахау", матеріал уже маємо – Казанський

Станіслав Асєєв опублікував кілька знімків донецького концтабору "Ізоляції", у якому загарбники ОРДО тримають своїх в'язнів. Сам Стас теж провів там чимало часу й описав цей період свого життя у книзі "Світлий шлях"

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Денис Казанський, повідомляє UAINFO.org.

Якраз днями закінчив її читати. І можу сказати без жодного перебільшення, що у Стаса вийшла велика книга, яка посяде гідне місце серед найкращих творів української літератури.

Річ не тільки в її літературних перевагах, які, безумовно, є. У нас виходить чимало книг, написаних талановитими авторами. Головне – у книзі Асєєв описує реальний досвід перебування в нелегальній в'язниці з дуже жорсткими умовами утримання. Досвід, через який автор пройшов особисто. І це надає текстові особливої ​​ваги. За останній час жодний інший твір не викликав у мене таких емоцій.

"Схемы": Как Ермак и Зеленский воплощают "Олимпийскую надежду" Януковича. ВИДЕО

Народные депутаты от ОПЗЖ Сергей и Юлия Левочкины могут быть причастны к скупке земель в Закарпатской области за деньги, выведенные из госбюджета.

Об этом идет речь в расследовании программы Схемы и словацкого Центра журналистских расследований имени Яна Куцяка, информирует UAINFO.org.

Журналисты получили доступ к переписке бывшего главы Госинвестпроекта Владислава Каськива и личных помощников и доверенных лиц Левочкиных. Письма за период с 2014 по 2016 года свидетельствуют о том, что Юлия Левочкина причастна к управлению счетами австрийской компании Teleferic Holdings GMBH. По версии НАБУ, через эту компанию из госбюджета вывели средства, выделенные на реализацию проекта Олимпийская надежда.

Электрошокер на дверных ручках и донорская кровь в холодильнике: как устроен лимузин Байдена? 

В жизни Джо Байдена за последний месяц произошло несколько серьезных изменений. Он не только стал 46-м президентом США, но и вынужден пересесть со своего любимого Chevrolet Corvette 1967 года на бронированный лимузин Cadillac One.

О президентском авто известно немного. Говорят, что машина весит аж 10 тонн из-за бронированной капсулы, которой она оснащена. Об этом сообщает TopGir, информирует UAINFO.org.  

По одной из версий "Зверь" (так называют президентское авто) построен на базе тяжелого пикапа. По другой – в его основе Cadillac Escalade. В то же время внешне лимузин напоминает седан Cadillac CT6.

Журналістка: Схоже, остаточний розрив Чорногорії із "сербським миром" відкладено – і надовго

"Святині захищено" – під таким заголовком вийшли статті в сербських виданнях Чорногорії, Республіки Сербської (у Боснії та Герцеговині) та Сербії після того, як набрала чинності нова редакція чорногорського закону про свободу віросповідання

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Наталя Іщенко, повідомляє UAINFO.org.

Головна відмінність від попередньої версії документа, проти якої рік протестували прихильники Сербської православної церкви (СПЦ) – збереження контролю цієї церкви над усіма релігійними об’єктами в Чорногорії, які де-факто наразі є в її розпорядженні.

С токсичным "Адмиралом Кузнецовым" приключился загадочный инцидент, которого "не было"

Намедни российские СМИ с пометкой "срочно" принялись тиражировать сообщение о возгорании на авианесущем крейсере "Адмирал Кузнецов". В свою очередь, как только появились первые сообщения об очередном ЧП на авианосце, проходящем ремонт и модернизацию на 35-м СРЗ, Центр судоремонта "Звездочка" оперативно опроверг данную информацию

Об этом пишет Александр Коваленко (zloy_odessit), сообщает UAINFO.org.

Согласно сообщению местных СМИ, 25 января, примерно в 14:30, на причале судоремонтного завода №35 случилось возгорание на авианосце "Адмирал Кузнецов". Причиной возгорания стала поломка редуктора, обеспечивающего регулирование давления газа в баллоне с ацетиленом, при проведении сварки.

В свою очередь, "Звездочка" опровергла эту информацию, заявив, что просто произошел сбой в работе "технологического оборудования", но все быстро устранили и продолжили работу. При этом никаких уточнений о том, что за сбой и какого "технологического оборудования", который потребовалось "быстро устранять", сделано не было.

Оскар-2021: у список можливих номінантів потрапили два українських фільми

У список повнометражних фільмів, що допущені до розгляду на 93-ю премію "Оскар", включили дві українські стрічки"

 Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook, інформує UAINFO.org.

Які українські фільми допущені до розгляду на Оскар-2021:

У категорії INTERNATIONAL FEATURE FILM – це стрічка Валентина Васяновича Атлантида / Atlantis, обрана Українським Оскарівським комітетом, як національний претендент на премію Американської кіноакадемії “Оскар" у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”. Всього Американською кіноакадемією до цієї категорії включено фільми з 93-х країн світу.

У категорії DOCUMENTARY FEATURE - це документальна стрічка Ірини Цілик The Earth Is Blue As an Orange/Земля блакитна, ніби апельсин, що отримала кваліфікацію як переможець Санденсу та учасник Берлінале. У переліку повнометражних документальних фільмів представлено 238 картин.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини