MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 лютого 2021

169 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 лютого (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Шабунін: Зеленський вирішив, що просто позбутися Ситника – замало

Заленський хоче не просто знести Ситника, але й підірвати легітимність усього НАБУ

Про це у своєму телеґрам-каналі пише Віталій Шабунін, повідомляє UAINFO.org.

"Дзеркало тижня" оприлюднило текст законопроєкту по НАБУ, який учора, 15 лютого, на позачерговому засіданні прийняв Кабмін. Аналіз проєкту тут.

У законопроєкті написано: до призначення нового директора його повноваження здіснює перший заступник (зараз Углава). Проте немає жодної норми про те, що відбувається з директором чинним (тобто Ситником).

"Особа, яка станом на день набрання чинності цим законом, займає посаду першого заступника Директора Національного антикорупційного бюро України, здійснює всі повноваження Директора Національного антикорупційного бюро України, передбачені законом, до моменту призначення Директора Національного антикорупційного бюро України в порядку, визначеному цим Законом".

Тобто в разі ухвалення законопроєкту НАБУ отримає і виконувача обов'язків із директоровими повноваженнями, і директора з не припиненими повноваженнями.

Вовк знову сховався від НАБУ. Чому голові ОАСК удається уникати правосуддя

Детективи НАБУ вдруге не змогли здійснити примусовий привід підозрюваного Павла Вовка до Антикорсуду, де мав відбутися розгляд клопотання про обрання очільникові ОАСК 3 млн грн застави

Про це у своєму телеґрам-каналі пише Центр протидії корупції, повідомляє UAINFO.org.

Детективи повторно виїхали за всіма відомими адресами його можливого проживання чи перебування, але Вовка там не виявилося. За місцем роботи в ОАСК він теж відсутній, бо перебуває у відпустці. 

Прокурор САП Олег Макар заявив клопотання про повторний (уже третій!) примусовий привід Вовка. Присутній на засіданні захисник заперечував проти задоволення клопотання, але слідчий суддя дозволив повторний примусовий привід голови ОАСК.

СБУ оголосила Шарієві про підозру: у чому звинувачують роспропагандиста. ВІДЕО

СБУ оголосила про підозру в учиненні злочину Анатолієві Шарію

Про це сповістив пресцентр спецслужби, повідомляє UAINFO.org.

На переконання слідчих, роспропагандист здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

"Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур", – наголосили у СБУ.

І підкреслили, що слідство має підтверджені низкою експертних досліджень докази щодо фактів підривної діяльності роспропагандиста проти України.

Есть ощущение, что "многие переболели и не заметили, так что в тотальной вакцинации нет особого смысла" станет официальной позицией власти. Как с тестами, помните?

Вчера было уже достаточно шуток по поводу обещанного 15 февраля старта вакцинации. Народ интересовался, где делают прививки, есть ли запись, очереди, почему ни слова в новостях? Так что я уже не буду упражняться в остроумии, а перейду к реальным вопросам. Потому что шутки -–это прекрасно, но 15 число прошло, сегодня уже 16 февраля, а вакцинации в Украине пока никто не увидел.

Об этом на своей странице в Facebook пишет журналист Кирилл Сазонов, информирует UAINFO.org.

Главный санврач Ляшко что-то говорил по поводу переноса старта на 1 марта, но из всех шуток про старт вакцинации эта уже вообще не смешная. Перейдем к серьезным намекам и реальным перспективам.

Замечательную вещь сказала в интервью "Главкому" завотделом вирусных инфекций Института эпидемиологии и инфекционных болезней им. Л.В. Громашевского Алла Мироненко. Она утверждает, что уже более половины населения Украины переболели COVID-19. И все они, даже толком не заметившие заболевания, уже с антителами. То есть заболеть они в ближайшей перспективе не могут и вакцинация нужна им, как зайцу стоп-сигнал. В качестве новости можно было бы и пролистать (одно мнение, пусть и специалиста еще не есть истина), но мне про такую возможность рассказывали не раз. Именно врачи. В качестве примера приводили ежегодные эпидемии гриппа. Кто-то прививается. Кто-то переносит с разной степенью тяжести. И получает иммунитет. Или не переносит.

Сергій Іванов: Чому у 2016-му проект із російськими донорами для Порошенка був справою честі, а сьогодні є зрадою?

Ну і щоб двічі не вставати, слухайте ще одну історію про Петра та його політичну силу, яка наочно свідчить про аномальну політичну гнучкість та здатність до перевтілень.

Ви, напевно, чули про суперечки довкола Меморіальному центру Голокосту “Бабин Яр”. Різні люди мають різні думки щодо нього, це абсолютно природно і я поважаю позицію кожного симпатика або опонента за винятком політиканів, які традиційно намагаються наварити трохи електоральних бонусів на кістках та трагедії, пише у своєму блозі журналіст Сергій Іванов, інформує UAINFO.org.

Нещодавно фракція “ЄС” у Київраді виступила проти виділення Меморіальному центру землі у Бабиному Яру, аргументувавши це тим, що цей проект реалізується у т.ч. за гроші російських олігархів. Імена олігархів “ЄС” не називає, але, як я розумію, йдеться про власників “Альфа-Груп” Фрідмана та Хана, людей, бізнес яких в Україні під час президентства Порошенка чомусь не зазнав жодних утисків чи претензій з боку силових органів.

Ганапольский: У меня тревожное ощущение. И скажу вам — отнюдь не за Навального

Да, я все понимаю. Короче, власть в истерике и я очень боюсь, что она может наделать каких-то ошибок, причем ошибки могут быть трагические, они могут быть связаны просто с жертвами.

Потому что если помните, я в прошлый раз говорил и настаиваю, что Путин не занимается правоохранительными органами, правоохранительные органы сами по себе, что вытворяют правоохранительные органы с их начальством, которому, по всей видимости, дали указку мочить, выбить дурь. Поэтому весь вопрос заключается в том, как они дальше будут эту "дурь" выбивать, пишет в своем блоге Матвей Ганапольский, информирует UAINFO.org.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини