MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 березня 2021

302 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 березня.

В "ДНР" заявили о выходе из перемирия, разрешив наемникам РФ открывать огонь

Оккупационные власти «ДНР» разрешили своим бандформированиям открывать «упреждающий» огонь по украинским позициям.

Как передает портал "Остров", об этом говорится в «экстренном заявлении» так называемой «народной милиции (НВФ «ДНР». — Ред.).

Сепаратистские пропагандисты традиционно обвиняют украинскую сторону в нарушении режима прекращения огня и на основании этих бездоказательных заявлений, в том числе неподтвержденных наблюдателями СММ ОБСЕ, самовольно предоставляют себе право первыми открывать огонь по позициям ВСУ. 

«В связи с отсутствием реакции международных наблюдателей на продолжающиеся обстрелы населенных пунктов Республики, в целях защиты населения от украинского террора, подразделениям Народной милиции дано разрешение на ведение упреждающего огня на подавление и уничтожение огневых точек противника», — говорится в «экстренном заявлении».

Корнилова: По всей видимости, Путин решил устроить на Донбассе "второй Чернобыль", и не мытьём, так катанием выторговать уступки

Временно оккупированные отдельные районы Донецкой и Луганской областей стали потенциальным источником техногенной и экологической катастрофы.

Ситуация на затопленной оккупантами "ядерной шахте" под Енакиево грозит отравлением питьевой воды — не только в Украине, но и соседних странах. Украина обратилась в ООН с просьбой провести экспертизу экологического ущерба оккупированных территорий, пишет в своем блоге Лилия Корнилова.

"В 2018 году оккупационные власти прекратили откачку воды из шахты "Юнком", где советское правительство провело ядерный взрыв. В результате радиация уже загрязняет поверхностные и грунтовые воды. Поэтому мы призываем ООН к активному участию в проведении оценки экологического ущерба на временно оккупированных территориях Донецкой и Луганской областей", — заявил на днях постоянный представитель Украины при ООН Сергей Кислица в ходе заседания Генеральной Ассамблеи ООН. Он отметил, что крайне важно постоянно напоминать Москве о её обязательствах как стороны конфликта.

Ранее о техногенной и экологической катастрофе в ОРДЛО говорил председатель украинской делегации в Трёхсторонней контактной группе Леонид Кравчук, выступая на заседании Совбеза ООН.

Путінська гра у “Велику Росію” наближається до свого логічного кінця

ФСБешний режим, який захопив владу в Росії у 2000 році, протягнувши на пост президента свого ставленика Путіна, за більше ніж два десятиліття свого правління показала свою справжню злочинну сутність. Путінський режим не здатний принципово нічого створювати. Він може лише руйнувати, знищувати і давити, щоб за будь-яких обставин утримувати захоплені силою позиції.

Нічого іншого вихідці ФСБ/КГБ не вміють і не знають. Хоча поки що Російська Федерація зберігає видимість нібито якоїсь керованості, проте руйнівні процеси протистояння з усім цивілізованим світом все ближче наближають її до неминучого краху. Росія приречена на загнивання і розпад, пише у своєму блозі політичний аналітик Віктор Каспрук.

І чим довше буде тривати агонія путінської імперії зла, тим більше негативів та випробувань випадатиме на долю її населення, яке, в своїй більшості, вибрало позицію непротивлення насиллю з боку путінського кримінального злочинного угрупування.

Лилия Шевцова: Санкции против России. Кому больно?

Неизбежное произошло. США и ЕС выкатили против России санкции за преследование Алексея Навального. Вашингтон готовит новые санкции за кибератаки против государственных учреждений, в которых обвиняет Россию.

Тупик очевиден. Запад не может не реагировать на нарушение Кремлем правовых и гуманитарных принципов. Кремль не может отступить, делая западный ответ неумолимым, пишет в своем блое Лили Шевцова, информирует UAINFO.org.

Между тем, Западу трудно соединить несочетаемое: сдерживание, изоляцию и диалог. Поэтому ограничительные меры оказываются стрельбой по воробьям. Либо несут боль не тем, кто должен стать объектом удара, либо вызывают последствия, противоположные ожидаемым.

Западные демократии пытаются удержаться в рамках вегетарианства. Никто не собирается обваливать российскую власть либо подрывать российскую экономику.

Санкционный режим включает обращение западных правительств к своей аудитории( «Мы реагируем»); проведение перед Москвой «красной черты» с предупреждением – заплатите цену, если переступите. Но одновременно Запад пытается, чтобы «ценник» не мешал диалогу с Россией.

Дело о срыве операции по "вагнеровцам" расследуется, Ермак допрашивается: в ближайшее время мы дадим результат, – и.о. директора ГБР Сухачев

И.о. директора Государственного бюро расследований (ГБР) Алексей Сухачев заверяет, что дело о срыве операции по вагнеровцам активно расследуется, допрашиваются ряд лиц, в том числе, глава Офиса президента Андрей Ермак.

В среду в ходе отчёта в Верховной Раде, отвечая на вопрос народного депутата Гео Лероса, когда в рамках расследования дела о срыве операции по "вагнеровцам" будет допрошен руководитель офиса президента Андрей Ермак, Сухачев сказал: "Следователи ГБР проводят постоянную работу, ежедневную, ежечасную по указанному уголовному производству. В том числе, допросы лиц, которых вы указали", передает Цензор.НЕТ со ссылкой на Интерфакс-Украина

При этом и.о. директора ГБР добавил: "Не надо манипулировать на указанном уголовном производстве, следствие продолжается и в ближайшее время мы дадим результат".

Рада дала "зелене світло" скасуванню переходу на літній і зимовий час

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про обчислення часу в Україні" (№4201).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 277 народних депутатів.

Законопроектом передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмова від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук, який є автором законопроекту, зазначив, що це питання має регламентуватися законами України, а не рішеннями уряду, як це є станом на сьогодні.

Стефанчук зазначив, що перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на стан здоров’я громадян. За його словами, твердження, що переведення стрілок годинників допомагає енергозбереженню є міфом.

Радуцький: В Україні починається нова хвиля захворюваності на COVID -19

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький заявив, що в Україні починається нова хвиля захворюваності на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

«Судячи з того, що у нас йде ріст (захворюваності на COVID-19 – УНІАН) кожного дня. Сьогодні - це більше 7 тис. захворівших на COVID-19 за останню добу. Я не бачу різниці, який це саме штам. У нас був маленький локдаун для COVID-19, коли у нас було по 2-5 тис. На сьогоднішній день все, на жаль, зростає. Я так думаю, що ми виходимо на чергову хвилю захворюваності на COVID-19», - заявив Радуцький. 

За його словами, це спостерігається також і в Європі, і в США. «Єдине, що на сьогоднішній день може це зупинити - це поява колективного імунітету. Вакцинація - це найдієвіший спосіб для появи колективного імунітету, але у нас має бути прищеплено не менше 60% населення країни», - наголосив він. 

Bloomberg: Чотириденний робочий тиждень набирає популярності по всьому світу

Чотириденний робочий тиждень привертає все більше уваги в компаніях по всьому світу, пише агентство Bloomberg.

Минулою весною берлінська технологічна компанія Awin, у якої 1000 співробітників, дозволила їм йти з роботи в п'ятницю в обідню пору, щоб розслабитися на вихідних, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Експеримент виявився настільки успішним - продажі, залученість співробітників і задоволеність клієнтів зросли - що в січні Awin вирішила ввести чотириденний тиждень в компанії без скорочення зарплат.

«Ми твердо віримо, що щасливі, захоплені і врівноважені співробітники виконують роботу набагато краще», - заявив генеральний директор Awin Адам Росс. За його словами, співробітники знаходять способи поліпшити роботу і бути настільки ж продуктивними.

Мовний скандал у Миколаєві: відвідувач кав'ярні довів до сліз співробітницю через те, що вона спілкувалася українською мовою

У Миколаєві в одній з кав'ярень у центрі міста стався скандал через обслуговування українською мовою, яке не сподобалося одному з клієнтів.

Деталі інциденту розповіла у Facebook місцева мешканка Анна Козоріз.

Як пише жінка, відвідувач кав'ярні довів дівчину-бариста до сліз через те, що вона спілкувалася державною мовою.   

"Кричав, ображав, інша відвідувачка навіть не хотіла виходити з кафе і залишати дівчину наодинці з поєхавшим. Коли ж приїхали власники дядя різко потєрявся і не зміг пояснити претензії. Якщо чесно, в мене від такого дуже підгоріло, від самої думки, що можна перепаскудити людині день отак, зливши на того, хто не може відповісти, всю агресію", – пише вона, додаючи що подібний інцидент у цьому закладі відбувається не вперше.

Чи є реакція правоохоронних органів на те, що відбулося – наразі невідомо. 

Український шоумен Микита Добринін став ведучим російського "Холостяка"

Український шоумен Микита Добринін став ведучим російського шоу "Холостяк".

Про це повідомляється на Instagram- сторінці проекту.

Прем'єра російської версії шоу "Холостяк" на каналі ТНТ запланована на 14 березня. Згідно із анонсом, головний герой нового сезону – репер Тіматі. 

"Відомий український шоумен, теле- й радіоведучий Микита Добринін зміг знайти своє кохання в українській версії шоу "Холостяк", а в новому сезоні проекту на ТНТ поділиться своїм досвідом з Тіматі", - пише в Instagram пресслужба російської версії шоу. 

Добринін ще не прокоментував участь у проекті на каналі країні-агресора.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини