MENU

Названо імена лауреатів Шевченківської премії-2021

475 0

Названо імена лауреатів Шевченківської премії-2021

Шевченківський комітет оголосив імена лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2021. Церемонія вручення планується в травні. Про це сьогодні, 9 березня, Укрінформу повідомили в комітеті Премії, інформує UAINFO.org.

Серед претендентів на здобуття Шевченківської премії-2021 відомі діячі культури України. У номінації Журналістика і публіцистика Премію отримає Станіслав Асєєв за свій твір В ізоляції. Крім Асєєва, у цю номінацію потрапили Олена Білозерська за Щоденник нелегального солдата і Вахтанг Кіпіані за книгу Справа Василя Стуса.

У номінації Кіномистецтво перемогу отримали режисер Валентин Васянович і художник-постановник Владлен Одуденко за фільм Атлантида. Також серед номінантів була Наталя Ворожбит зі своїм фільмом Погані дороги.

Читайте також: Сьогодні – день народження Тараса Шевченка. Відомі і не дуже факти з життя Кобзаря

Кращим у номінації Візуальне мистецтво визнаний Борис Михайлов за проект Випробування смертю. Серед номінантів були Матвій Вайсберг, Василь Семенюк і Анатолій Федірко.

У номінації Література Премію за роман Іван і Феба отримує Оксана Луцишина. Серед претендентів були - Володимир Рафєєнко, Василь Махно і Олена Герасим'юк.

У номінації Музичне мистецтво перемагає агентство Ухо - Олександра Андрусик, Євген Шимальський і Катерина Сула - творці проекту Архітектура голосу. У цій категорії також на Премію претендував Олександр Козаренко.

Читайте також: Грандіозний діапазон особистості: яким усе-таки множинним і складним є Шевченко

У номінації Театральне мистецтво перемогли режисер, автор і художник-сценограф Сергій Маслобойщиков, художниця по костюмах Наталя Рудюк і композитор Олександр Бегма за виставу Verba за мотивами драми-феєрії Лесі Українки Лісова пісня Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Претендували на Премію в цій номінації діячі Львівського академічного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької та Одеського національного академічного театру опери і балету.

Всього в шести номінаціях за Премію змагався 51 твір мистецтва.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Корреспондент


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини