MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 березня 2021

174 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 березня.

У Чорному морі затонуло судно з українськими моряками, є загиблі

У Чорному морі біля берегів Румунії затонуло судно Волго Балт 179 з 13 українськими моряками на борту. Двоє людей загинули.

Про це повідомила компанія Grup Servicii Petroliere, яка бере участь в рятувальній операції, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

За її інформацією, двоє людей загинули. Десять членів екіпажу були врятовані, їх доставлять до пасажирського причалу в порту Констанца після закінчення рятувальних робіт.

Ще одна людина зникла безвісти, її пошуки тривають.

Харківські угоди: СБУ перевірить всіх депутатів шостого скликання Верховної Ради

Служба безпеки перевірить усіх депутатів шостого скликання Верховної ради, які голосували або ж ні за Харківські угоди у 2010 році. Відповідне доручення СБУ отримала від Ради національної безпеки та оборони.

Про це у ході брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення, доручення СБУ отримала. Всі депутати, які голосували "за" і не голосували, СБУ буде з'ясовувати з яких причин, чому і як це відбувалося. Я бачив пана Литвина, який сидів під парасольками. Ті люди, які продовжують працювати, є в цьому списку, там є чинні нардепи, олігархи", - заявив він.

Відзначимо, так звані Харківські угоди - це домовленість між Російською Федерацією та Україною з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Угоди були ратифіковані парламентами обох країн 27 квітня 2010 року.

ДБР розслідує пособництво Медведчука і Козака країні-агресору

ДБР проводить розслідування щодо кума Путіна й депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також його соратника і власника трьох підсанкційних каналів "NewsOne", "ZIK" та "112 Україна" Тараса Козака.

Про це йдеться у відповіді ОГП на запит екс-секретаря РНБО Олексія Данилюка, пише у Facebook журналіст Валерій Калниш.

Справу відкрито за статтею про порушення законів і звичаїв війни, що передбачає позбавлення волі від 8 до 12 років. 

Дані генпрокурорка подала до реєстру 1 березня – після введених проти Козака й Медведчука санкцій РНБО 20 лютого.

РНБО вирішила націоналізувати "Мотор Січ"

Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення про націоналізацію машинобудівного підприємства "Мотор Січ". 

Про це на брифінгу за підсумками засідання РНБО повідомив його секретар Олексій Данілов, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

"Згідно з цим рішенням, підприємство "Мотор січ" буде повернуто українському народу - буде повернуто у власність української держави в законний конституційний спосіб найближчим часом", - заявив Данілов.

Він додав, що питання щодо підприємств оборонно-промислового комплексу, які "дивним чином" опинилися в приватних руках, будуть розглядатися окремо.

"Якщо підприємство є для нас стратегічно важливим, в законний спосіб ми будемо це робити з рештою підприємств", - наголосив секретар РНБО.

Бутусов: Фильм Христо Грозева о "Вагнергейте": когда выйдет и как это ударит по Путину, Зеленскому и Ермаку?

"Расследователь Беллингкэт Христо Грозев 10 марта провел съемки в Киеве для своего фильма о Вагнергейте. Интервью для Грозева дали два сотрудника Главного управления разведки Министерства обороны, которые принимали участие в спецоперации по захвату вагнеровцев, экс-президент Петр Порошенко, агент НАБУ Евгений Шевченко, народный депутат Михаил Забродский. Я также дал интервью", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

"Как сообщил мне Грозев, ему звонил глава Офиса президента Андрей Ермак, и сам предложил Грозеву встречу в Киеве, а также попросил записать для фильма интервью с государственными деятелями, которые представят в фильме позицию Офиса президента в данном деле. По данным источников Цензор.Нет в ОП, Ермак хотел в качестве спикеров представить кого-либо из других участников печально известного совещания в кабинете президента. Однако в итоге позиция властей в фильме представлена не будет.

15 марта – тяжелый день для украинского общества. Так утверждает Гордон. Что же произойдет? – политтехнолог 

"15 марта - тяжелый день для украинского общества. Так утверждает Гордон. Знамение некоего грандиозного шухера. Гадания на гуще, танцы с бубнами, звонки друзьям во власти, математическое моделирование ситуаций, стратегические и оргдеятельностные игры. Что еще задействуют для того, чтобы разузнать инсайд Гордона?", - об єтом на своей страничке в Фейсбуке пишет политтехнолог Олег Постернак, информирует UAINFO.org.

Из самых одиозных и резких версий от коллег, знакомых, журналистов: разрыв дипломатических и торговых отношений с РФ, досрочная отставка Президента с целью его дальнейшего переизбрания; наступление на Донбассе ВСУ или даже на Крым; ошеломляющее расследование Bellingcat, конфискация облгазов Фирташа или имущества Коломойского; инициирование референдума о вступление в НАТО или даже предоставление ПДЧ Украине.

Одіозний соратник Кучми Литвин знову претендує на крісло ректора університету Шевченка

На посаду ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка претендують шість кандидатів, серед них – колишній спікер парламенту Володимир Литвин.

Про йдеться у повідомленні на на сайті КНУ, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що вибори ректора університету відбудуться у строки передбачені наказом Міністерства освіти і науки – 17 березня 2021 року.

У виборах візьмуть участь 4139 виборців, серед яких 598 студентів та 23 курсанти, згідно з квотами представництва осіб, які мають право брати участь у виборах ректора.

В Киевской области раненый бобер пришел за помощью к людям

В Киевской области местные жители спасли раненого бобра. Об этом идёт речь в сюжете ТСН, информирует UAINFO.org

Истекая кровью, бобр приполз во двор местных жителей. Они подобрали его и отвезли в город.

Животное прооперировали и решили отпустить на природу. 

Последние несколько дней бобёр прожил в приюте для диких животных. Его согласились принять в парке природы в Черниговской области.

Білорусь на Євробаченні представлять КВНщики-фанати Лукашенка. Чому їх так хейтять?

Від Білорусі на Євробачення-2021 їде гурт "Галасы ЗМеста" з піснею "Я навчу тебе".

Але у соцмережах пісня вже набирає десятки тисяч дизлайків, а їхній трек називають "найбільш нелюбимою піснею" в історії конкурсу.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org. 

Все через те, що "Галасы ЗМеста" публічно підтримують Олександра Лукашенка, висміюють білоруські протести і опозицію, а також згадують про український Майдан.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини