MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 березня 2021

285 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 березня.

Київ із 20 березня запроваджує суворі карантинні обмеження

Із 20 березня ДО 9 квітня Київ запроваджує суворі карантинні обмеження - зачиняють заклади культури: кінотеатри, театри, музеї. Також закриваються ТРЦ (окрім продуктових магазинів, аптек, та зоомагазинів). 

Про це на терміновому брифінгу заявив мер столиці Віталій Кличко, передає Укрінформ, інформує UAINFO.org

За його словами, школам і вишам рекомендують дистанційне навчання.

"Щоб призупинити стрибки розповсюдження хвороби, комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила наступне рішення: з 00 годин 20 березня, тобто в ніч проти суботи, Київ запроваджує суворі карантинні обмеження", - сказав Кличко.

Голобуцький: Остання заява Байдена в контексті нашої війни якоюсь мірою еквівалентна відкриттю союзниками другого фронту під час Другої світової

Офіс національної розвідки США оприлюднив доповідь про втручання Росії і деяких громадян України у вибори американського президента у 2020 році: "...Путін контролював діяльність українського народного депутата Деркача, який зіграв велику роль в діяльності Росії щодо впливу на вибори. ...Мережа пов'язаних з Україною осіб, включно з російським агентом впливу Костянтином Кілімінком, який також пов'язаний з ФСБ, робила певні дії протягом циклу виборів щодо нанесення шкоди зв'язкам США з Україною, очернення президента Байдена та його кандидатури, та надання переваг експрезиденту Трампу переваг для переобрання. Деркач, Кілімнік і їхні соратники мали намір використовувати видатних американських персон і медіа-канали для просування нарративів на американську аудиторію і посадовців". Підкреслюється, що розвідка не має доказів того, що український уряд був причетний до будь-якого з процесів.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Олексій Голобуцький, інформує UAINFO.org.

Останній момент найважливіший: він позначає відкритість до діалогу з українською владою – звісно, якщо та демонструватиме готовність до такого діалогу. В сенсі, вживе відповідних заходів щодо Деркача, а також взагалі почне активні чистки владних структур від російських агентів впливу (котрих багато, про котрих знають в США і так само знають і в Україні, просто досі тихо ігнорували їхню діяльність).

Кравчук припустив, що Росія "атакуватиме" Україну через відсутність води в Криму

Росія як держава-окупант несе відповідальність за ситуацію з водою в Криму. 

Про це заявив перший президент України, голова української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук в інтерв'ю "Радіо Свобода", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Зараз я бачу, що Крим хочуть перетворити на військову базу і вже введений Крим в систему Російської Федерації, став одним з округів, то тепер за все несе відповідальність Росія. І Україна просто так поставляти воду в Крим не буде, тому що ми не знаємо, кому ця вода піде – громадянам на полив, чи військовим заводам, чи ще комусь. За все несе відповідальність Росія", – сказав Кравчук.

Шевцова: Западным прагматикам все сложнее искать в своих отношениях с Москвой баланс между сдерживанием и сотрудничеством

Заштормило. Публикация двух западных докладов, в которых Россия упоминается нелестно (британский доклад "Глобальная Британия в век конкуренции" и доклад американского национального совета по разведке "Зарубежные угрозы для американских выборов 2020г"), интервью Байдена ABC с неожиданным "Вы думаете, что он убийца? — Угу. Да" и новые американские санкции – все это выглядит, как атака против России. Но в данном случае Россия не самоцель. Россия – средство. Ведущие западные державы начали искать пути возрождения, в котором России отводится инструментальная роль. Короче, роль адреналина!

Впрочем, Россия давно играет свою роль в эволюции Запада. И пора об этом сказать, пишет в своем блоге на Facebook Лилия Шевцова, информирует UAINFO.org

Мы воспринимаем как аксиому, что 1991 г и развал СССР были победой Запада. Верно лишь отчасти. 1991 год породил процессы, которые привели к кризису либеральной демократии. Дело в том, что СССР, как Альтернатива, заставлял Запад укреплять не только свой военный потенциал, но и свои принципы и свое единство.

Для Советского Союза Запад стал вызовом, который его надломил. Для Запада СССР был вызовом, который укреплял его жизнеспособность.

Фурса: В Украине у всех очень короткая память. Но не может же она быть настолько короткой

Парадокс. Весь прошлый год министры, правящие депутаты, члены совета НБУ и прочие прочие рассказывали нам о целебной инфляции. О том, что надо напечатать деньги и влить их в экономику и тогда наступит всемирное счастье, а рост цен до 10% это вообще очень полезно.

Эти гомеопаты от экономики писали статьи, выступали с трибуны Верховной Рады и светили своими лицами в телевизоре. И агитировали нас за инфляцию. Рассказывали, как инфляция будет драйвером украинской экономики. И надо всего лишь послать к черту МВФ, который мешает печатать деньги, взять Нацбанк за жабры и заставить печатать гривну, пишет в своем блоге на Facebook инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

12 самых дорогих пород кошек в мире

Домашние животные могут быть не меньшими показателями статуса и богатства, чем дорогие авто или часы. Например, стоимость некоторых пород кошек достигает десятков тысяч долларов и даже превышает отметку в 100 тысяч. Портал FinancesOnline назвал самые дорогие породы кошек в 2021 году, информирует UAINFO.org

Петерболд внешне напоминает сфинкса, однако различия все же есть. Шерсть у этих кошек все же присутствует и напоминает либо бархатистый персик, либо мужскую щетину.

Впервые о породе упоминается в документах 1988 года, когда в России обнаружили кошку с необычной шерстью. Первый петерболд был получен от вязки русского донского кота и ориентальной короткошерстной кошки. Как и у донской кошки, у петерболда есть доминантный ген, который делает его лысым.

Эти кошки – восхитительные домашние животные и известны своим мускулистым телосложением. Они умные и ласковые. Однако их кожа очень чувствительна, поэтому детям нужно обращаться с ней осторожно. Кроме того, эта порода подвержена солнечным ожогам и, следовательно, животное не может проводить долгое время на открытом воздухе.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини