MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 травня 2021

248 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  24 травня.

Анна Маляр: Затримання Романа Протасевича – це виклик для цивільної авіації

"Сталась непересічна подія. Для тих хто ще не прочитав:у Мінську затримали колишнього головреда NEXTA за дуже цікавих обставин. Коли він летів літаком з Афін до Вільнюсу і літак пролітав над Білоруссю, надійшов сигнал про мінування літака. Літак екстрено посадили у Білорусі і затримали Романа Протасевича", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише юрист Анна Маляр, інформує UAINFO.org.

"Які висновки напрошуються:

- це виклик для цивільної авіації. Це не просто хуліганство білоруської влади, це пряме посягання на безпеку цивільної авіації. Тож, вкрай цікаво, як на це відреагує ІСАО - міжнародна організація цивільної авіації, що займається організацією і координацією міжнародного співробітництва держав у всіх аспектах діяльності цивільної авіації. Учасниками ІКАО є близько 190 держав в тому числі і Білорусь.

- тоталітарні лідери демократичними шляхами владу не віддають, а міжнародна ізоляція їх гарно мотивує на зміцнення режиму;

Санкції США щодо компаній РФ через "Північний потік-2" – для "відводу очей", а мета проекту – геополітика і дерибан грошей, – фахівець з нафтогазового ринку

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" продовжиться попри запроваджені санкції проти російських компаній, що було зроблено виключно формальним чином. Зі свого боку США планує поновити трансатлантичне співробітництво із Європою, що було призупинено за часів Адміністрації президента Трампа.  

Про це в ефірі телеканалу сказав Михайло Крутіхін, економічний аналітик та фахівець з нафтогазового ринку, передає UAINFO.org. 

"На противагу політики попередньої Адміністрації Трампа, для Байдена пріоритетом залишається налагодження стосунків із Німеччиною як із найбільш впливовим партнером США в Європі. А на інтереси України, і навіть інтереси Росії – США не звертатимуть уваги", – сказав він.  

Коментуючи рішення США, що включили в список санкцій низку російських суден та компанії, що пов’язані із проектом "Північний потік-2", експерт наголосив, що "санкції були запроваджені "для вигляду", щоб формально виконати закони, які були ухвалені конгресом США".  

Лукашенко гвалтує свій народ на очах всього світу і буде нищити білоруське суспільство, доки матиме на це ресурси і відчуватиме, що це для нього безпечно, – правозахисник

Лукашенко дуже цинічна людина. Він добре розуміє і використовує як слабкості свого народу, так і слабкості світового співтовариства. Власне, як Гітлер, прикладом якого він, не приховуючи цього, захоплювався.

Про це на власній сторінці у Facebook пише український правозахисник, журналіст Костянтин Реуцький, інформує UAINFO.org.

Він тупо гвалтує свій народ на очах всього світу. Лідери демократичних країн бачать цей гвалт, але ховають очі і продовжують вдавати, що нічого страшного не відбувається. Мовляв, ну а що такого, може, в них так прийнято, це не наша справа. І Лукашенко чудово відчуває їхній страх та небажання брати відповідальність за жорсткі рішення. І буде нищити білоруське суспільство, доки матиме на це ресурси і відчуватиме, що це для нього безпечно. І з огляду на нерішучість Заходу, можна передбачити, що наших сябрів, на жаль, чекає ще багато страждань. Лукашенко, як і Путін, як власне і Гітлер колись, маніакально прагне влади і зайде так далеко, як йому це дозволить світ. Від і Гітлера, і Путіна він відрізняється лише тим, що в нього менше ресурсів для здійснення своїх задумів.  

Береза: Мерзость и зрада в одном флаконе: власть внесла в санкционный список добровольцев

Извините, но это п@здец, мерзость и #зрада в одном флаконе. И если я так выражаюсь, то значит эта власть перешла все красные линии, пишет в своем Facebook Борислав Береза, информирует UAINFO.org.

Вместе с правозащитниками изучали список тех лиц, которых приписали к ворам в законе и к руководителям ОПГ, и которые попали под санкции после решения СНБО и Зеленского. Так вот эти мрази внесли в список чеченцев воюющих на стороне Украины против российской агрессии. Внесли для того, чтоб выдать их России. Ведь в РФ их давно хочет заполучить ФСБ.

А знаете, кто эти люди? Это например, командир чеченского батальона имени шейха Мансура под позывным Муслим Чеберлоевский. Он номер 632 в списке СНБО.

А ещё Муслим Идрисов, начштаба батальйона им. Шейха Мансура, который занял номер 646 в санкцтонном списке Зеленского. И Салман Сайнароев, номер 650 в этом же списке. Есть в списке и другие бойцы-добровольцы, которых очень сильно хочет заполучить Кремль.

В Україні подорожчає електроенергія: скільки будемо платити

В Кабінеті міністрів анонсували суттєве подорожчання електроенергії.

Як повідомляє ТСН, Кабмін планує підняти вартість кіловату для побутового споживача з 1 липня. Таким чином, нинішній тариф – 1,68 грн за кіловат-годину діятиме лише до кінця червня, інформує UAINFO.org.

У кожній області тариф буде відрізнятися, наголошують в Міненерго. Наприклад, у Київській та Дніпропетровській областях ціна коливатиметься від 2,60 до 2,96 грн. Натомість в Івано-Франківській і Луганській областях – від 3,70 до 4 грн за кіловат. Така диференція пов’язана з різним тарифом на розподіл: у Києві він найнижчий, а в Луганській області – найвищий. 

Верховна Рада 13 квітня не підтримала повернення до пільгового тарифу на електроенергію. Йшлося про тариф на рівні 0,9 грн за кВт год. Також Рада відмовилася поновити пільгові 100 кВт год, у межах яких застосовуватиметься зазначений тариф.

The Wall Street Journal: Вірусологи в Ухані важко хворіли у листопаді 2019 року, ще до появи першої інформації про коронавірус

Як мінімум троє вчених з інституту вірусології в Ухані важко хворіли у листопаді 2019 року — ще до появи першої інформації про коронавірус, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на секретний звіт розвідки США.

Китайські вчені працювали в лабораторії, яка займається вивченням коронавірусів та інших патогенів, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.  

У листопаді вони звернулися до лікарів із симптомами, які одночасно були схожі і на ознаки COVID-19, і на звичайну сезонну ГРВІ, і лягли в лікарню.

Видання зазначає, що ця інформація може свідчити на користь гіпотези про штучне походження коронавірусу.

Доповідь розвідки з’явилась напередодні засідання директивного органу ВООЗ, на якому, як очікується, буде обговорюватися наступний етап розслідування походження COVID-19.

Борщовий набір суттєво "додав у ціні" через несприятливі погодні умови, – експерти 

Вартість борщового набору протягом квітня-травня суттєво зросла через неможливість аграріїв забезпечити ринок продукцією нового врожаю, причиною чому стали вкрай несприятливі погодні умови. Разом із тим, на овочевих базах запаси продукції суттєво скорочуються, що також впливає на здорожчання вартості "борщового набору".  

Про це в ефірі телеканалу сказав Денис Марчук, заступник очільника Всеукраїнської Аграрної Ради, передає UAINFO.org.

За словами експерта, за останні місяці зросла вартість майже всіх інгредієнтів борщового набору. Так, буряк і морква подорожчали на 63% (до 8 грн за 1 кг), цибуля та капуста – на 50% і нині коштують відповідно 7 грн і 7,5 грн за 1 кг. При цьому високі ціни будуть залишатись з місяць, бо цього року новий врожай затримується через гірші погодні умови. 

"Якщо ми говоримо, наприклад, про білокачанну капусту, то через те, що весна затягнулась, ми не бачимо пропозицій на українському ринку. В той час як минулого року в цей час вже з’являлась продукція нового врожаю із західної України", – сказав він і додав, що "за рахунок відсутності нової пропозиції по культурі ми маємо таку ситуацію".  

За словами експерта, аналогічна ситуація склалась із столовим буряком і цибулею. При цьому він зазначив, що попит на товар існує, але якісної продукції не достатньо.  

Сергій Притула: Слава Богу, глядачі Євробачення, зазвичай, не є учасниками підкилимних ігор. І наш "Шум" відгукнувся у їх серцях 

"В лютому 2020 року на національному відборі на Євробачення переміг маловідомий , на той момент, гурт Go_A. Історія потрапляння гурту у відбір заслуговує окремої уваги. Позаяк, це той випадок, коли спрацювала «чуйка» продюсерів СТБ, які «перелопатили» гігабайти треків молодих і не дуже медійних українських команд у пошуку «родзинок». І коли музичний продюсер нацвідбору Руслан Квінта набрав Go_A і запропонував їм долучитись до відбору, то в слухавку почув щось на кшталт: "а ви точно нам телефонуєте? Ми ж, типу, неформат і по тєлєку нас не показують", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Сергій Притула, інформує UAINFO.org.

"Гурт запропонував до розгляду півтора десятка пісень, з яких до участі у конкурсі було відібрано пісню «Соловей». Що було далі, ви знаєте. Go_A блискуче пройшли сито національного відбору, набравши у фіналі максимум голосів як від журі, так і від глядачів, і… отримали на свою адресу купу нездорової і неаргументованої критики.

Комусь не вгодила своєю зовнішністю солістка Катерина, комусь текст пісні, хтось ставив під сумнів сенс виступу на Євробаченні українською і т.д.

Слава Богу, глядачі, зазвичай, не є учасниками підкилимних ігор, а голосують серцем. 

І наш «Шум» відгукнувся у серцях глядачів УСІХ без винятку країн. Всі 38 країн дали нам бали від глядачів! 267 балів і друге місце. Більше взяли тільки італійці.

Хочу щиро привітати Go_A із чесним потраплянням у ТОП-5 цьогорічного конкурсу і побажати тримати планку і надалі! Ви самобутні, талановиті і точно не загубитесь у джунглях українського шоубізу!

Дякуємо Вам за пережиті емоції! І за першу в історії виступів України на Євробаченні пісню 100% українською! Любимо Вас і пишаємось Вами! «ШУМіть» для нас ще багато-багато років!!!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини