MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 червня 2021

196 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  3 червня.

Die Welt: Німеччина на словах підтримує Україну, але догоджає Кремлю

Солдати України майже кожного тижня гинуть на сході країни. Але попри це, Німеччина відмовляється допомогти молодій демократії, яка прагне інтегруватися в Європу. Моральний компас німецького федерального уряду, схоже, зламався.

Лідер "Зелених" Роберт Хабек під час візиту в Україну заявив, що Німеччина повинна забезпечити ЗСУ хоча б оборонною зброєю, щоб вони мали змогу захищатися від російської агресії. Після цього обговорення цієї теми в Берліні не вщухають, - пише Die Welt, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Нещодавно в інтерв'ю президент Володимир Зеленський повторив, що його країна зацікавлена в покупці озброєння від німецьких компаній. На це соціал-демократ і міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас відповів категоричним "ні".

Це "ні" незмінно звучить з 2014 року, коли почалася російська атака, а Київ вперше попросив Берлін про військову допомогу. Москва анексувала Крим, а також розв'язала війну на сході України, яка триває вже сім років і досі майже кожного тижня відбирає життя українських солдатів. А Німеччина досі відмовляється допомагати молодій демократі в обороні проти агресивної диктатури. Чому?

Согласно новому законопроекту "судить" олигархов – казнить и миловать, вести их реестр будет не НАЗК или НАБУ, а СНБО – Бортник 

"По закону об олигархах. Суть: Если Вы лично или связанные с вами люди владеете/ влияете на 1) Политику и политиков; 2) СМИ; 3) Монополии; 4) И ваши активы более 84 млн. долл. США, то Вам по представлению кого-то из членов СНБОУ:

1. Запретят финансировать политические партии;

2. Принимать участие в приватизации;

3. Необходимо будет, как и остальным 1500000 граждан, сдавать декларацию;

4. Внесут в реестр", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Руслан Бортник, информирует UAINFO.org

"При этом "судить" олигархов - казнить и миловать, вести их реестр будет не НАЗК или НАБУ, а тот же СНБОУ.

Честно, не знаю ни одного олигарха, который напрямую финансирует партии или принимает участие в приватизации - для этого есть специально обученные люди и хорошо диверсифицированные офшоры.

В Беларуси вышел фильм-расследование с "уликами" против Протасевича

В Беларуси государственный канал ОНТ представил фильм Рейс Афины-Вильнюс об оппозиционном журналисте, создателе и экс-главном редакторе Telegram-канала NEXTA Романе Протасевиче, пишет Корреспондент.   

В фильме утверждается, что Протасевич принимал участие в боевых действиях на востоке Украины в составе добровольческого батальона Азов. В картине присутствуют фотокадры, на которых запечатлен Роман в военной форме. Он стоит в строю, позирует на фоне боевой техники.

Авторы картины утверждают, что Протасевич был в зоне боевых действий не в качестве журналиста, а в качестве военного.

Телеканал приводит цитату из интервью оппозиционера, которое он якобы дал  изданию Радио Свобода.

Израиль без Нетаньяху. Выведет ли новая коалиция из порочного круга

Израиль возглавил конкурент действующего премьера Биньямина Нетаньяху — впервые за 12 лет в стране сформирована альтернативная коалиция

Израиль устал от выборов. С апреля 2019 года в Израиле четыре раза проходили выборы, которые закончились без явного победителя, в результате чего Нетаньяху и его соперники не набрали парламентского большинства, а лидер-ветеран остался на посту главы временного правительства, пишет  в блоге для НВ Олег Вишняков, информирует UAINFO.org.

Хочу напомнить, что в Кнессете (парламент Израиля) распределены 120 мандатов среди политических сил (то есть парламентское большинство для создания коалиции — более 60 мандатов).

Бесконечные кампании уже обошлись стране в миллионы долларов, работа парламента фактически парализована, и вот появилась перспектива вырваться из замкнутого круга.

До сегодняшнего момента, основным игроком израильской политической арены остается Нетаньяху. Пост премьер-министра он занимает дольше всех в истории Израиля — с марта 2009 года, а до этого в 1996−99 гг.

Foreign Policy: Україна робить ставку на криптовалюту, яка може посилити корупцію

Уявіть країну з такою собі економікою, яка експортує здебільшого метали й аграрну продукцію, але живе без великих іноземних інвестицій. Як перетворити її в гарячий напрямок для міжнародних потоків грошей?

Україна переконана, що знає відповідь. Вона робить велику ставку на криптовалюти. Це може перетворити погрузлу в бідах країну на глобальний осередок передових фінансистів. Але криптовалюти також можуть принести й проблеми. Про це на сторінках Foreign Policy пише науковий співробітник American Enterprise Institute і член Національної комісії Великої Британії з готовності Елізабет Броу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Завод з "майнінгу" Bitcoin - процесу обміну обчислювальних потужностей на криптовалюту - може скоро з'явитися біля Запорізької АЕС неподалік українського кордону з Росією. Це найбільша атомна електростанція в Європі. Але майбутній завод криптовалюти, угода про який був підписаний торік й передбачає інвестиції на 700 мільйонів доларів, буде споживати, а не генерувати енергію. І потужне виробництво на Запорізькій АЕС забезпечить її, що дасть шанс українській індустрії покращити свій імідж і позбутися давній асоціацій з катастрофою в Чорнобилі.

Десять нових фактів про коронавірус, які вам потрібно знати. Навіть якщо ви вже перехворіли

Коронавірус все також стрімко прогресує по всьому світ, дослідження цієї напасті, яка вже вразила більш ніж 171 мільйон людей, стало головним на сьогоднішній день. Але чи достатньо ми поінформовані про COVID-19 через рік після початку пандемії?

В інтернет-просторі існує багато фактів про коронавірус, іноді важко відслідковувати, де міф, а де правда. Ось чому ми зібрали п’ять найважливіших нових фактів, які дізналися про COVID-19, інформує  НВ.

1. Вентиляція в приміщенні має значення в боротьбі з коронавірусів

На думку вчених, саме гарне вентилювання в громадських місцях може запобігти поширенню вірусу.

Група з 39 дослідників з 14 країн, в тому, заявили, що світу потрібні зміни, щоб знизити передачу хвороби b запобігти наступну пандемію.

У статті опублікованій в Science 14 травня, вчені підкреслюють, що поширення респіраторних інфекції можна запобігти, поліпшивши стан приміщень, особливо системи вентиляції. 

«Повітря може містити віруси так само, як вода і поверхні», — сказала співавтор наукової роботи Шеллі Міллер, професор машинобудування та екологічної інженерії.

Інтер оголосив ім'я нового головного тренера

Новим головним тренером міланського Інтера на тлі чуток, що вже ходили, став Сімоне Індзагі, який працював у сезоні-2020/2021 з римським Лаціо.

45-річний фахівець підписав з "нерадзуррі" контракт терміном на два роки, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Сімоне очолював Лаціо з 2016 року. За п'ять років з командою він виграв три трофеї - Кубок і два Суперкубки Італії.

На тренерській лаві Інтера Індзагі замінив Антоніо Конте, який покинув міланський клуб, незважаючи на виграш чемпіонського титулу Серії А.  

За інформацією La Gazzetta dello Sport, "нерадзуррі" розсталися з колишнім тренером через розбіжності з власниками клубу - китайською групою Suning.

Як зазначає газета Il Corriere dello Sport, у силу фінансових проблем Інтер хоче заробити 90 млн євро на продажі футболістів, а також скоротити зарплатну відомість на 15-20 відсотків.

"Усе доволі професійно, але нудно", – арт-оглядачка пояснила, чому перша українська спортивна драма не виправдала очікування

Я давно казала – потрібно на наше кіно йти з мінімальними, навіть від‘ємними очікуваннями. Тоді все вийде, пише у Facebook арт-оглядачка Лєна Чиченіна, інформує UAINFO.org

Вже довший час чую якісь сплєтні про те, що перша українська спортивна драма нє удалась. Називається вона "Пульс" і в прокат збирається 22 липня.

Сьогодні був фестивальний показ на "Молодості". Багато людей розчарувалися. І це зрозуміло – очікування їхні були високими. ПЕРША УКРАЇНСЬКА СПОРТИВНА ДРАМА, йоптіть. Цей жанр завжди дає очікування.

Ми вже уявляємо героя чи героїню, які опиняються посеред непростої ситуації. Вони стикаються з перепонами, долають їх, зазнають невдач, знову збирають себе докупи, в них не вірять, а вони йдуть до мети. Глядачі сидять і переживають.

А тут ще і все засновано на реальних подіях.  

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини