MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 червня 2021

92 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  10 червня.

Було лише 22 роки: стало відомо ім’я загиблої в районі ООС військовослужбовиці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. ФОТО

У середу, 9 червня, на Донбасі загинула 22-річна лейтенант Карина Шемчук.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, інформує UAINFO.org.  

За його даними, військовослужбовиця 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади загинула в районі ООС під час виконання службових обов’язків.

У Карини Шемчук, 1999 року народження, залишився батько.

Раніше повідомлялося, що 9 червня загинула жінка-військовослужбовець 128-ї бригади ЗСУ.

"9 червня в районі відповідальності наших підрозділів, під час виконання службових обов’язків трагічно загинула військовослужбовець нашої бригади", - йшлося у повідомленні бригади. 

Дичайшее политико-правовое невежество Кремля. Почему Путин возмущен новым законопроектом Зеленского

https://uainfo.org/blognews/1623345274-dichayshee-politiko-pravovoe-nevezhestvo-kremlya-pochemu-putin.html

После вчерашних резких заявлений Путина о законопроекте Президента Зеленского "О коренных народах Украины" эту тему стали обсуждать и у нас. Хотя до вчерашнего дня у нас ее не касались даже антимайданные СМИ. А в России просто истерика бушевала.

Об этом в Facebook пишет политолог Владимир Фесенко, информирует UAINFO.org.

Госдума даже специальное заявление приняла на этот счет. Наконец и сам Путин высказался на эту тему, обвинив Украину и в дискриминации русских (а заодно и других народов, проживающих в Украине), и чуть ли не в фашизме.

Что надо иметь в виду в данном случае? И Путин и депутаты Госдумы демонстрируют дичайшее политико-правовое невежество в данном вопросе. В международной правовой практике и в документах ООН (в Декларации ООН о правах коренных народов) под коренными народами (indigenous peoples) как правило понимаются автохтонные народы, проживавшие на данной территории до прибытия переселенцев, имеющие особый образ жизни, соответствующий природной среде их обитания. К этой категории, как правило, относят народы Севера (саамов, эскимосов, алеутов, эвенков и многие другие), индейцев Северной и Южной Америки, маори в Новой Зеландии. В Украине на этом статусе уже давно (с первых лет независимости) настаивали крымские татары (а вместе с ними караимы и крымчаки). Они не вполне соответствуют устоявшейся международной традиции понимания коренных народов, но их главный аргумент – отсутствие собственной государственности, и необходимость учета их особого этнокультурного положения. И наконец в законопроекте Президента Зеленского это их требование было учтено.

В останньому інтерв'ю Путін цілеспрямовано провокує росіян на люту ненависть до Зеленського і України, – Голобуцький

Путін дав велике інтерв'ю "Вестям" і наговорив багато дуже дивних і дуже різких речей щодо України і Зеленського. Про закон про "корінні народи" і "росіян як другосортних", про походження Зеленського ("Сам Зеленский – еврей по национальности. Я не знаю, у него там может быть кровь намешана. Что делать вот с этими людьми. У них сейчас будут как в нацистской Германии мерять черепа циркулем и определять, как там настоящего и ненастоящего арийца? А здесь будут определять настоящего украинца и ненастоящего?"), про "підльотний час ракети від Харкова чи Дніпра до Москви", що зменшиться до 7-10 хвилин у випадку вступу України до НАТО.

Про це у своєму Facebook пише політолог Олексій Голобуцький, інформує UAINFO.org

Це однозначно було сказано в розрахунку на цілком конкретну реакцію росіян. Котра просто не може бути інакшою, ніж ненависть і обурення. Бо вони й так зневажають українців і мають натренований рефлекс на будь-які згадування чогось схожого на фашизм. Ну і росіяни завжди жорстко реагували на будь-який натяк щодо їхньої неповноцінності, на відсутність в них прав на чиюсь землю, історію, культуру.

Тобто, Путін дійсно цілеспрямовано провокує в останньому інтерв'ю росіян на люту ненависть до Зеленського і України. Отже, саме така реакція потрібна йому для реалізації запланованого. Зважаючи на відмову Німеччини надавати Україні зброю, і на "непорозуміння" між Зеленським і НАТО та Зеленським і Байденом, боюсь, це не надто приємні для нас плани.

Мер Рівного погрожує "запакувати та вивезти" ромів на "рідне" Закарпаття

Міський голова Рівного Олександр Третяк пропонує вивести ромів на Закарпаття через "нахабну поведінку".

Про це він заявив в ефірі Радіо Трек, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Третяк каже, що у нього "бракує слів і толерантності до того, що вони творять в місті". Заради цього, він додав, навіть мав провести засідання з правоохоронцями, але притягнути до відповідальності осіб без постійного місця реєстрації і документів непросто.

Мер пояснив, що мав розмову з ромами й просив їх забратися з міста, але ті поскаржилися на проблеми зі транспортним сполученням. 

"Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття", – відповів Третяк.

УЄФА заборонив гасло "Героям слава!" на формі збірної України – ЗМІ

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зобов'язав Україну прибрати зі своєї нової екіпіровки на Євро-2020 слоган "Героям слава!" Нагадаємо, що на неї також нанесена карта нашої країни з Кримом.

Як повідомляє видання "Чемпіонат", контури півострова залишаться на формі підопічних Андрія Шевченка, оскільки в Організації Об'єднаних Націй (ООН) визнають саме такі межі України, інформує UAINFO.org 

Напис "Слава Україні!" також не заборонять, оскільки як окреме словосполучення він не несе політичний сенс.

Відзначається, що слоган "Героям слава!" не може перебувати на футболці, оскільки в комбінації зі "Слава Україні!" він має явний політичний підтекст.

Фурса: Пам'ятаймо, що десь у бункері сидить скажений диктатор і його бісить те, що Крим – це Україна

"От же ж люблять українці зраду. УЄФА заборонило гасло «Героям Слава» на комірці. Це правда. Трошки неприємно. Але УЄФА логічні, бо вони постійно викорінюють будь-яку політику з матчів. Постійно. І це стосується не тільки України. А як не крути «Героям Слава» - то є політичне гасло", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Сергій Фурса, інформує UAINFO.org.  

"Але при цьому форма збірної залишилася майже без змін. На футболці є карта України з Кримом, що найбільше вибішує росіян. Яким так до цього байдуже що це навіть Путін коментує. Залишився вислів «Слава Україні». Більшість месиджів, яки ми хотіли надіслати світу, залишені. А що там на комірці всередині, ніхто б і не бачив. Так, було б приємно, щоб там було «Героям Слава», але й так же дуже круто.

Фактично, УЄФА майже не змінила форму. Фактично, ми отримали майже все, що хотіли. Але ні. Чомусь всі кричать «Зрада». Розуміймо реальність. І радіти, коли ми отримаємо максимум із можливого у справжньому світі.

Результати тесту і дані про вакцинацію. Як правильно оформити COVID-документи для успішного в'їзду в Україну

Українські прикордонники надали інформацію про те, як повинні бути оформлені результати тестів на коронавірус або документи про повну вакцинацію для успішного в'їзду в Україну.

Як повідомили в прес-службі відомства, іноземцям (в тому числі власникам тимчасової посвідки на проживання) і особам без громадянства, для в'їзду в Україну необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на коронавірус або документ про повну вакцинацію вакцинами, схваленими ВООЗ, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Ці ж документи необхідно мати при поверненні в країну громадянам України та іноземцям з правом постійного проживання, якщо вони хочуть уникнути самоізоляції. 

"Здохнеш, як паскудна собака", – власник "БРСМ-нафта" Біба пригрозив розправою журналісту "1+1"

В медіагрупі "1+1" зазначають, що повідомлення з погрозами та образами надходили на особистий телефон ведучого

Власник "БРСМ-нафта" Андрій Біба погрожує ведучому програми "Гроші" на телеканалі "2+2" Олександру Преподобному фізичною розправою після виходу критичного сюжету про нього та його компанію. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на медіагрупу "1+1", інформує UAINFO.org.

Андрій Біба надіслав погрози фізичної розправи ведучому програми "Гроші" на телеканалі "2+2" Олександру Преподобному. Це сталося після сюжету "Як деякі українські олігархи розбагатіли на смертях українців і підробленому паливі для ваших авто", в якому фігурує Біба.

"Ти живеш як гнида продажна, здохнеш як паскудна собака, дивуюся твоїй безтурботності", – пише Біба в повідомленні до Преподобного.

Елизавета II посадила новый вид роз в честь 100-летнего юбилея принца Филиппа

Королева Великобритании Елизавета II посадила новый вид роз, названых в честь ее покойного супруга принца Филиппа. 10 июня ему могло бы исполниться 100 лет.

Цветок Елизавете II подарило Королевское садоводческое общество, пишет издание Express, информирует UAINFO.org.

Он получил название "Роза герцога Эдинбургского".

Президент Общества Кита Вида объяснил, что этот цветок символизирует все "чудесные вещи, которые принц Филипп совершил за свою жизнь". 

Также сообщается, что новый вид роз "Роза герцога Эдинбургского" в скором времени появится в продаже, а все вырученные средства будут переданы в фонд "Живое наследие", который сможет помочь многим детям.

Куст роз посажен в саду Восточной террасы Виндзорского замка. Позже в часовне Святого Георгия Виндзорского замка прошла поминальная служба.

Ирина Шейк встречается с Канье Уэстом после его развода с Ким Кардашьян

Известный рэпер Канье Уэст и супермодель Ирина Шейк спровоцировали волну слухов о возможном романе после романтической прогулкой во Франции. Это была первая встреча пары спустя четыре месяца после того, как Ким Кардашьян подала на развод с музыкантом.

Издание Mirror пишет, что это уже не первый раз, когда 40-летняя Ким и 35-летняя Ирина испытывают симпатию к одному и тому же мужчине, информирует UAINFO.org 

К примеру, незадолго до того, как футболист Криштиану Роналду начал встречаться с Шейк, несколько месяцев у него был бурный роман с Кардашьян. 

Вскоре у Ким появился новый бойфренд. Она вышла замуж за нападающего баскетбольной команды "Нью-Джерси Нетс" Криса Хамфриса, а после развода с ним в 2011 году встретила Канье Уэста.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини