MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 липня 2021

154 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  1 липня.

Герман Обухов: Кривая линия с Путиным: не обошлось без сенсаций

Как обычно, не обошлось без сенсаций – Володя Путин всех обнадежил и успокоил: уже нынешнее поколение жителей России будет точно жить при фашизме.

Это очень надежная и устойчивая модель управления государством, но до тех пор, пока не вмешаются внешние силы. Внешние силы на сегодняшний день наблюдают и предостерегают своих граждан, как это сделал недавно Госдепартамент Соединенных Штатов, не посещать Россию, а авиакомпаниям рекомендовано пересмотреть свои маршруты, чтобы лишний раз не пересекать границы Российской Федерации, пишет в своем блоге Герман Обухов, информирует UAINFO.org.

Володя Путин хорошо усвоил и претворяет в жизнь слова гимна Интернационала: "Мы наш, мы новый мир построим. Кто был ничем, тот станет всем". Бывшие "топтуны" из КГБ, кто гонялся за диссидентами в СССР, торговцы разбавленным пивом, жулики и шпана из подворотни, отсидевшие свой срок по криминальным статьям, стали элитой российского общества и рулят ныне всей страной.

Что же нового рассказал Володя Путин своим гражданам и что те захотели его спросить?

Зеленський заявив, що реакція Росії на тему України в НАТО схожа на дитячі нічні страхи про шафу

Президент Володимир Зеленський вважає, що постійна різка реакція Російської Федерації з питання України й НАТО це як страх дитинства щодо порожньої шафи вночі, звідки хтось ніби може вийти й налякати, але нічого так і не стається.

Про це він заявив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, повідомляє UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

“На мій погляд, це як постійно говорити про застарілий страх із дитинства, що хтось страшний вийде вночі з шафи та налякає. Але в шафі нікого нема. Це просто шафа”, - зазначив Зеленський.

Крім того, він підкреслив, що тема активної ціннісної інтеграції України в європейську та євроатлантичну спільноти “дуже турбує” росіян, та висловив думку, що це “виглядає як якась нав’язлива ідея”. 

Водночас говорячи про військові навчання спільно з міжнародними партнерами України, він підкреслив, що всі формати таких навчань опрацьовані не сьогодні й не вчора. Наприклад, за його словами, навчання "Сі Бриз" проводяться ще з 1997 року.

Каспрук: Російська мова в Україні – це шанс для Путіна

Потрібно припиняти підлаштовуватися. Два мовні простори, які наявні нині в Україні, є не лише прикрим нонсенсом через майже 30 років із часу відновлення державності. Це велика загроза для незалежності.

Адже не можна назвати нормальною ситуацією, коли у східних і південних областях країни російська мова досі домінує. Українці за роки тривалої окупації Росією значною мірою втратили "мовний імунітет". Тому найпершим завданням нашої держави мало б стати вироблення "імунної стійкості" в певних категорій громадян проти чужинської мови, пише для Gazeta.ua політолог та журналіст-міжнародник Віктор Каспрук, інформує UAINFO.org.

Україномовний простір має бути відновлений на всій території України

Росія тримається за російську мову в Україні як за один з останніх бастіонів свого впливу на її громадян. Вона намагається в будь-який спосіб законсервувати протиприродну й ганебну мовну ситуацію, що є реалізацією кремлівського багатоходового плану ідеологічного зомбування.

В Канаде жертвами аномальной жары стали около 500 человек

За последние пять дней в Канаде на фоне рекордной жары внезапно умерли 486 человек. Это почти в три раза превышает обычное число летальных случаев.

Отмечается, что это только предварительные данные, и смертей может быть больше. Ранее в этот период происходили около 156 летальных случаев, пишет cbc.ca, информирует UAINFO.org.   

"Мы считаем, что жара, скорее всего, является причиной многих из этих смертей, но это требует подтверждения", – сказала на брифинге главный коронер Лиза Лапоинте. 

По ее словам, многие из умерших людей жили одни и были найдены в жилых домах, которые были жаркими и не вентилируемыми.

"Важно, чтобы мы не упускали из виду тот факт, что каждая зарегистрированная смерть – это человек, имеющий семью и людей, которые заботились о нем", – сказала она.

Вакцина Pfizer може з'явитися у пунктах масової вакцинації – МОЗ

Вакцини Комірнаті (Pfizer) за держзакупівлями передбачили достатньо, і на 5 етапі можна було відкрити можливість для усіх охочих нею щепитися. Можливо, 5 етап відкриють у липні.

Про це в інтерв’ю LIGA.Life розповіла Марія Карчевич, гендиректорка Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я МОЗу, інформує UAINFO.org

"Очікуємо зміни температурного режиму по вакцині Комірнаті – можливість зберігання її на точках вакцинації, пунктах щеплення при температурному режимі + 2 – + 8 впродовж 30 днів. Коли буде офіційне рішення в Україні, можемо потенційно говорити про те, що Файзер буде не лише у мобільних бригад, але й у пунктах щеплення і, можливо, у центрах вакцинації (якщо так вирішить штаб)", – сказала Карчевич.

"Лямбда": що відомо про новий штам коронавірусу

Ступінь його небезпеки залежить від того, чи будуть захищати від інфікування перенесена хвороба і вакцинація

Не встиг світ підготуватися до зустрічі зі штамом коронавірусу «Дельта», як наукове середовище забило на сполох через початок поширення нового штаму – «Лямбда», який походить з Латинської Америки, регіону з найбільшою смертністю від ковіду (щоправда, експерти уточнюють: на ситуацію в регіоні вплинув не лише новий штам, а й недосконала система медичної допомоги), інформує UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

І от новий штам опинився зовсім поруч з Україною – 29 червня у сусідній Чехії повідомили, що виявили перший у країні випадок зараження лямбда-штамом коронавірусу. Поки що цей штам фіксують в окремих країнах, але його поширення в Україні, схоже, є лише питанням часу. Відтак Укрінформ з’ясовував, що відомо наразі про чергову мутацію і чого слід остерігатися Україні.

Травма Беседина: Динамо получит многомиллионную компенсацию

Киевское Динамо получит денежную компенсацию за травму Артема Беседина, которую он получил в матче против сборной Швеции в 1/8 финала Евро-2020, пишет НВ, информирует UAINFO.org

Согласно правилам ФИФА, европейские клубы получают компенсацию за травму своего игрока во время его нахождения в сборной на время турниров, которые входят в международный календарь, если футболист выбывает на срок более 28 дней. 

Врач киевского Динамо Андрей Шморгун сообщил, что Беседин из-за полученной травмы выбыл на полгода. Таким образом, компенсация может составить более трех миллионов евро.

Які шанси в України проти Англії? Букмекери дали прогноз на чвертьфінал Євро-2020

Після перемоги над Німеччиною Англія стала одним з головних фаворитів Євро-2020. Але тепер англійцям належить пройти Україну в чвертьфіналі. І у букмекерів вже є прогнози щодо цього.

Британські букмекери дають 4 до 9, що Англія зможе здолати збірну України в основний час, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

І при цьому — 15 до 2, що підопічні Андрія Шевченка зможуть пройти в наступний раунд.

З огляду на попередні результати матчів за участю збірної Англії в поточному чемпіонаті, букмекери припускають, що досить висока ймовірність перемоги англійців з рахунком 1:0 або 2:0 (2 до 1). А шанси англійців зберегти свої ворота «сухими» оцінюються як 21 до 20.

Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури Ткаченка в расизмі

Відома телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури Олександра Ткаченка у расизмі, пише ВВС, інформує UAINFO.org.

У Facebook вона розповіла про розмову, яка відбулася з паном Ткаченком під час роботи Кароліни Ашіон на каналі 2+2 (належить медіахолдингу 1+1 Медіа) 6 років тому. Тоді, за словами ведучої, їй відмовили в участі у кастингу через колір шкіри.

У коментарі до допису Олександр Ткаченко заперечив, що колір шкіри має для нього якесь значення."Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала у тоді ще генпродюсера "1+1 Медіа" Олександра Ткаченка: Чи не могла б я взяти в ньому участь. Відповідь була карколомною: "Ви в дзеркало себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб... Я не готовий ризикувати рейтингами... Далі - шок, море сліз і звільнення", - розповіла телеведуча.

"Чи бачила я себе в дзеркало? Так, бачила. Начебто нормальна. Та, певно, кольором шкіри для 1+1 не підійшла, на "Антоніну" (збірний образ глядача "Плюсів") не схожа", - зазначила Кароліна Ашіон.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини