MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 серпня 2021

152 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  18 серпня.

На севере Афганистана развернули флаг сопротивления. Вице-президент объявил себя президентом

В Афганистане осталась одна провинция - Панджшер - которая не покорилась талибам. Там снова вывесили флагом сопротивления. Первый вице-президент Афганистана Амрулла Салех приехал в Панджшерскую долину и объявил себя президентом. Ссылаясь на Конституцию, он сказал, что в случае побега, отставки или смерти президента, первый вице-президент становится исполняющим обязанности президента Афганистана.

“Сейчас я нахожусь в своей стране и являюсь законным исполняющим обязанности президента. Я обращаюсь ко всем лидерам, чтобы заручиться их поддержкой”, - сказал Салех, передает Tribune India, пишет ZN.ua, информирует UAINFO.org 

Політолог: "Зміна уряду – поки на рівні чуток, але список міністрів "на виліт" – на столі у Зеленського" 

Восени з початком нового політичного сезону варто очікувати зміну очільників у низці міністерств. Варіант відставки прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та уряду в цілому поки малоймовірний, хоч його також не варто виключати.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог Дмитро Васильєв, передає UAINFO.org.

"Поки достеменно невідомо щодо переліку тих міністрів, яких восени буде змінено. Але думаю, що чіткий список таких міністрів має президент Зеленський. Отже, фактично лише восени всі остаточно побачать цей список від президента, і тих міністрів буде замінено", - сказав він.  

За словами політолога, також обговорюється можливість зміни голови уряду Дениса Шмигаля і в цілому уряду, але такий розвиток подій на його думку є малоймовірним. 

Політолог: "Заборона спілкування нардепів з РФ без дозволу президента – цілком логічна"  

Зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт щодо встановлення заборони для народних депутатів спілкуватися з представниками влади Російської Федерації без дозволу президента України є цілком логічним. Але при цьому норми законопроєкту слід виписати таким чином, щоб він не гальмував політичні процеси щодо вирішення питань деокупації Криму і Донбасу.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог Дмитро Васильєв, передає UAINFO.org 

"Якщо ми говоримо про народних депутатів України, які представляють державу і законодавчу гілку влади, то має бути врегульовано питання, яким чином представники влади спілкуються із державою-агресором. Тому в цьому розумінні така ідея має підстави і сенс", – сказав він. 

Політолог нагадав, що відповідно до законопроекту нардепам заборонено взаємодіяти не лише із російськими колегами, але і посадовцями та депутатами РФ, а окрема заборона поширюється на обговорення питань, пов’язаних із агресією РФ в Криму і на Донбасі. І уповноважити нардепів на таке спілкування може лише президент України. При цьому норми законопроекту слід виписати таким чином, щоб він не гальмував вирішення питань деокупації Криму і Донбасу.  

Жернаков: Зеленський підписав указ про "конкурс" до КСУ. Це найгірше, що він міг зробити

Зеленський підписав указ про "конкурс" до КСУ за квотою Президента.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков, інформує UAINFO.org.

Це найгірше, що можна було зробити в ситуації з Конституційним судом, і ось чому.

1. Юридично вакансій суддів КСУ за квотою Президента немає, і не буде до наступного року. Зеленський не звільнив і не міг заільними своїм указом Тупицького і Касмініна.

Очевидно, Тупицький і його посіпаки мають бути не в КСУ, а зовсім в іншому суді і в зовсім іншому статусі. Але - подобатися це нам чи ні - за Конституцією і законом вони і далі є суддями КСУ. Укази "про скасування указів про призначення" не позбавляють нікого статусу судді. Це підтвердив і сам КСУ щодо аналогічного "звільнення" Ющенком судді КСУ Сюзанни Станік, і недавно ВС - уже в справі щодо Тупицького.

"Чортова сука": українську тенісистку обізвали після матчу за провокації трибун. ВІДЕО

Матч української тенісистки Даяни Ястремської в Цинциннаті (США) закінчився драмою на корті.

Як повідомляє Eurosport, українка перед подачею на матчі почала провокувати глядачів, щоб вони підтримували її. Цікаво, що українка грала матч із 19-річною американкою Кеті Макнеллі, яка народилася в Цинциннаті, і було логічно, що місцева публіка підтримуватиме її, а не українку, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Все зроблять по-своєму". Принц Гаррі і Меган Маркл мають намір провести таємну церемонію хрещення дочки Лілібет

Принц Гаррі і Меган Маркл мають намір провести таємну церемонію хрещення дочки Лілібет в Каліфорнії.

Як пише Daily Mail, герцог і герцогиня Сассекські вирішили хрестити доньку в Каліфорнії, а не в Лондоні в присутності королеви Єлизавети, як повідомлялося раніше, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Експерт з питань королівської родини Річард Фіцвільям вважає, що "пара зробить все по-своєму" в тому, що стосується хрещення маленької Лілібет. Він вважає, що принц Гаррі і Меган Маркл здійснять таїнство хрещення на секретній церемонії, і воно не супроводжуватиметься такими гарячими суперечками, які супроводжували хрестини Арчі.

Він зробив такий висновок на підставі того, що пройшло два місяці після народження дівчинки, а пара досі не опублікувала жодного фото дитини. "Це рішення показує, що герцог і герцогиня все зроблять по-своєму".

Савлепов з гурту "АГОНЬ" одружився з відомою російською актрисою

Український співак Антон Савлепов, який прославився завдяки своїй участі в групі Quest Pistols, одружився з відомою російською актрисою Іриною Горбачовою. Зовсім недавно пара розкрила свої стосунки, а тепер виявилося, що в липні вони зіграли таємне весілля.

Про це Ірина Горбачова розповіла російській журналістці Ірині Шихман в рамках інтерв'ю на проекті "А поговорити", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Щаслива Горбачова на камеру показала обручку і зізналася, що вона та учасник групи "АГОНЬ" приховали від фанатів своє весілля. Сам співак розповів, наскільки дурною була його пропозиція руки та серця.

"Я насправді дуже по-дурному все це зробив. Тобто я телефоном сказав їй в стилі: Ну давай тоді, напевно, коли повернемося до Києва, можемо тоді і одружитися" - зізнався Савлепов.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини