MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 серпня 2021

112 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 серпня.

Ми не будемо мовчати, коли на нас здійснюються атаки, – Разумков відвідав район проведення операції Об'єднаних сил

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відвідав район проведення операції Об'єднаних сил.

Про це він повідомив у Facebook, передає UAINFO.org.

"Відвідав район проведення Операції об’єднаних сил. Ворог продовжує порушувати домовленості та відкриває вогонь по позиціях українських військових і цивільних об’єктах. А кілька днів тому відбувся зухвалий обстріл мирної Авдіївки із забороненого озброєння.

Україна виконує свої зобов’язання та дотримується Мінських домовленостей. Але ми точно не будемо мовчати, коли на нас здійснюються атаки. Адже люди та їхнє здоров’я для нас - найголовніше.

Ми докладаємо зусиль, щоб життя цивільних людей на прифронтових територіях було мирним. Впевнений, українська армія та військово-цивільна адміністрація зроблять все, що від них буде залежати. І Верховна Рада зі свого боку також готова долучитися, щоб саме так і було", - написав Разумков. 

"Енергоатом" і Westinghouse Electric домовилися побудувати енергоблоки Хмельницької АЕС. ВІДЕО

В ході візиту президента України Володимира Зеленського в Вашингтон НАЕК "Енергоатом" підписала угоду з американською корпорацією Westinghouse Electric про будівництво енергоблоків Хмельницької АЕС в якості пілотного проекту. Також документ передбачає будівництво ще чотирьох блоків у майбутньому.

Про це глава держави повідомив в своєму Twitter у вівторок, 31 серпня, ігформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Вітаю підписання меморандуму між НАЕК "Енергоатом" і Westinghouse Electric про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проекту, а в подальшому — ще 4 блоків по їхній технології. Загальна вартість проекту — до $30 млрд", — йдеться в повідомленні.

Financial Times: Україна відчуває пасивність зовнішньої політики Байдена

Коли президент України Володимир Зеленський здійснить свій перший візит у Білий дім, він буде закликати США до надання військової та економічної допомоги, щоб переконатися в тому, що адміністрація американського лідера Джо Байдена «не покине» Україну, подібно до того, як Америка спробувала віддалитися від Афганістану.

 Про це пише Financial Times, інформує UAINFO.org із посиланням на "Дзеркало тижня". 

Україна стала жертвою агресії Росії, досі триває війна в Донбасі. Ще до хаотичного виходу військ США з Афганістану в Києві поширювалася тривога через те, що Джо Байден хоче більше зосередитися на інших питаннях зовнішньої політики, особливо на суперництві з Китаєм.

Перший попереджувальний знак для Києва з'явився цієї весни, коли Вашингтон без попереднього повідомлення відмовився від частини санкцій США проти «Північного потоку-2». Майже завершений проект газопроводу, який проходить через Балтійське море до Німеччини, загрожує позбавити Україну мільярдів доларів транзитних надходжень, одночасно зробивши ЄС більш залежним від Москви в енергетичному плані.

"Сотні жертв": у Панджшерській долині почалися важкі бої повстанців проти талібів, – CNN

За словами прессекретаря Панджшерського опору Алі Назарі, між талібами і ними була угода про ненапад, але бойовики її порушили.

У Панджшерській долині Афганістану почалися бойові дії Панджшерського опору проти талібів. Про це повідомляє CNN, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Як повідомив командир бійців Панджшерського опору, в районі перевалу Хавак, який з'єднується з Панджшером, ідуть важкі бої. Журналістам вдалося зв'язатися з бійцем, але зв'язок був нестабільним.  

"У нас до цих пір немає інтернету. Сили опору перебувають у Кулі Хісаре, зіткнення тривають. У талібів сотні жертв", — розповів боєць.

Лилия Шевцова: Афганская сага еще далеко не завершена

США завершили свой уход из Афганистана, который уже прозвали американским "Дюнкерком".  Двадцатилетняя война закончена. Америке еще придется мучительно приходить в себя после шока, боли, отчаяния и дезориентации хаотичной эвакуации из Кабула.

Об этом на своей странице в Facebook пишет Лилия Шевцова, информирует UAINFO.org.

Мир застыл, ожидая куда теперь повернет единственная сверхдержава. Как бы кому не хотелось, Америка продолжает определять мировой вектор, а остальные игроки вынуждены приспосабливаться к ней, негодуя либо огрызаясь.

Между тем, Америка оказалась перед грандиозными вызовами. Во-первых, нужно справиться с поражением, парализующим государство, которое привыкло демонстрировать непобедимость. Во-вторых, нужно возвратить утраченное доверие союзников и тех, кто пытается найти укрытие под американским «зонтиком». В -третьих, необходимо решить, как воспроизводить себя: через изоляцию от мира или через вовлечение в мировые дела. Америка перенапряглась и ей необходимо заняться собой. Но дело в том, что сохранение внутренней уверенности великой нации возможно только через ее мощное присутствие на мировой сцене.

Українська школярка-геній перемогла в конкурсі геніїв в США, але вчитися в Нью-Йорку не зможе

Школярка з Херсона, яка посіла третє місце на щорічній Олімпіаді геніїв у США, не може використати свою стипендію на навчання в Нью-Йорку. Річ у тім, що виграні гроші не покривають повністю вартість навчання, а у сім'ї немає коштів, щоб оплатити різницю.

Про це повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Всього в конкурсі взяли участь близько 1,5 тисячі осіб з усього світу. Свій проект 15-річна Віка реалізовувала не сама, їй допомагала сім'я. Починала цей проект старша сестра школярки Вероніка, а допомагала їм мама, яка за фахом біолог.

Сім'я любить сплавлятися по Дніпру й помітили, що вода чистіша там, де росте очерет та рогіз. Саме це й стало основою для проекту.

"Очерет та рогіз дуже добре очищають річкову воду саме від нітратів та фосфатів - розкладаючи їх на прості елементи", - розповіла мама школярки.

Український паралімпієць пояснив, чому відмовився від спільного фото з росіянами

Легкоатлет Ігор Цвєтов, який став срібним призером Паралімпіади в Токіо, пояснив, чому відмовився фотографуватися з іншими медалістами – представниками РФ.

На своїй сторінці у Facebook він коротко дав зрозуміти, що це його громадянська позиція, інформує UAINFO.org.

"Хтось вбачає в цьому неповагу до конкурентів. А хтось вбачає повагу до України. Кожному своє… З Україною в серці", - написав він, коментуючи новину про відмову фотографуватися з російськими спортсменами на Паралімпіаді. 

Нагадаємо, український легкоатлет Ігор Цвєтов, який на Паралімпіаді в Токіо завоював срібну медаль у бігу на дистанції 100 метрів, відмовився від фото з представниками РФ. Ті запропонували Цвєтову зробити спільне фото на п'єдесталі, але український спортсмен не погодився і залишився стояти осторонь. У підсумку Сафронов і Калашян сфотографувалися удвох.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини