MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 вересня 2021

249 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 вересня.

Разумков предложил Арестовичу вступить в "Талибан" 

Спикер Верховной Рады Дмитрий Разумков отреагировал на слова советника главы Офиса президента Алексея Арестовича о том, что афганские беженцы "образованны лучше, нежели средний украинец".

Совет отправиться в Афганистан Разумков дал Арестовичу в эфире телеканала "Украина 24", информирует UAINFO.org  

"Обещаю, что последний раз комментирую господина Арестовича. Может тогда поехать советником чего-то в "Талибан", если они там более опытные, образованные, и может поделиться своим опытом именно там. Думаю, он там будет полезен", - заявил спикер.

Портников: Розвал Росії – а що буде, якщо процеси дійсно запустяться?

Коли 30 років тому проголосили незалежність Ічкерії, дискусії головним чином зосереджувалися на темі можливого розвалу Російської Федерації і наслідках такого розвалу для сусідніх країн і всього світу. Але ця дискусія була беззмістовною. Ніяких реальних можливостей для юридичного оформлення незалежності Чечні просто не існувало через очевидний дисбаланс у силах сторін. Питання було тільки у ціні, яку Росія готова була заплатити за відновлення контролю над Чечнею та у згоді суспільства заплатити таку ціну. 

Міжнародне право теж було на боці Росії. Власне, однією з важливих причин проголошення незалежності самої Росії і краху Радянського Союзу було бажання Бориса Єльцина і російського керівництва в цілому уникнути подальшої суверенізації російських республік, пише Віталій Портніков для lb.ua, інформує UAINFO.org.

У цю суверенізацію союзний центр став грати відразу ж після обрання Єльцина головою Верховної Ради РРФСР. Поки головою президії Верховної Ради РРФСР був член політбюро ЦК КПРС Віталій Воротников, такої теми у політичному житті Росії навіть не виникало. Але обрання Єльцина перевернуло весь порядок денний з ніг на голову. 

Російськими республіками керували перші секретарі обкомів, які, зрозуміло ж, підтримували генерального секретаря ЦК КПРС Михайла Горбачова, а не Єльцина, що залишив партію. Так питання суверенітету російських автономій стало підніматися не тільки представниками національних рухів, з якими партійні організації боролися, але і самими керівниками цих партійних організацій, що перемістилися у крісла голів Верховних Рад своїх республік. 

Пропагандистка Скабеева возмутилась желанием главкома ВСУ Залужного проехать на танке по Красной площади в Москве. ВИДЕО

Кремлевская пропагандистка Ольга Скабеева возмутилась желанием главкома ВСУ Валерия Залужного проехать на танке по Красной площади и Арбату.

Как сообщает Цензор.НЕТ, Скабеева с увереностью отметила, что такое заявление Залужного должно привести к наказанию и добавила, что Залужный еще и лично поблагодарил военных, которые на репетиции парада ко Дню Независимости исполнили песню "Путин-х*йло".  

"Свеженазначенный командующий ВСУ Валерий Залужный заявил, что мечтает прокатиться на танке, - наверное, на "Абрамсе", по Красной площади, размахивая при этом сине-желтым флагом... Это официальное заявление главкома братской Украины... Обращаю ваше внимание - командующего никто не поправил, в отставку или под трибунал не отправил, ввыговор сделан не был... Этот Залужный потом рассказал, что он лично поблагодарил военных, которые на репетиции парада ко Дню Независимости исполнили песню-кричалку про Путина. Заявил, что поют украинские солдаты такие песни искренне", - сказала Скабеева.

Илия Куса: Плач по Панджшерским львам

"Всего какая-то неделя понадобилась талибам, чтобы разбить основные силы Панджшерского сопротивления и рассеять их по округе, захватив последнюю "неприступную" провинцию, вместе с городом Базарак и мавзолеем Ахмада Шаха Масуда", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет аналитик Илия Куса, информирует UAINFO.org

"Фронт сопротивления просуществовал в виде некого подобия мятежной вольницы всего месяц. Теперь они разбежались по горам и ущельям, откуда, скорее всего, продолжат портить жизнь талибам, но уже в гораздо меньших масштабах.

О чём нам говорит поражение панджшерцев?

Во-первых, теперь открыта дорога к формированию талибского правительства, объявление которого дважды переносилось из-за политических торгов с Ахмадом Масудом-младшим и другими бунтовщиками.

В него, скорее всего, войдут представители других, более мелких, политических сил, не участвовавших в боях в Панджшере - те, кто успел впрыгнуть в вагон переговоров, и предусмотрительно остался в стороне от набиравшего обороты движения сопротивления.

Ну, например кланы Хамида Карзая, Абдуллы Абдуллы, Исмаила Хана, Атто Мухаммеда Нура, Мухаммеда Мохаккика и других.

"Бачимося кілька разів на рік". Віталій Кличко розповів про стосунки з дружиною на відстані

Мер Києва і глава КМДА Віталій Кличко вперше за довгий час відверто розповів про свою сім'ю, виховання дітей і стосунки з дружиною.

Зараз троє його дітей – Єгор Даніель, Ліза і Максим – вчаться в Великобританії, а дружина Наталя Кличко (Єгорова) живе у Німеччині. 18-річна дочка колишнього боксера захоплюється психологією, а молодший син Максим відібрав у нього титул найвищого члена сім'ї – зріст 16-річного підлітка становить 207 см. Старшого сина, 21-річного Єгора, Кличко хоче відправити в українську армію, щоб він пройшов і таку життєву школу. Про це він розповів у інтерв'ю для програми Зірковий шлях, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Також глава столиці поділився подробицями про їхні з дружиною стосунки на відстані: «У мене є, чим зайнятися. Наталя теж займається. Іноді бачимося. Декілька разів на рік бачимося. Багато людей, які бачаться щодня, не мають відносин. Тому відносини це не питання того, як часто ви бачитесь. [Пристрасть і душевна близькість] - вони або є, або немає». Кличко розповів, як в таких обставинах йому вдається уникати спокус у вигляді стосунків з іншими жінками: «Якщо нема чим зайнятися, починаєш шукати спокуси».

Андрій Пятов: "Хочу, щоб вся команда більше говорила українською"

Воротар збірної України Андрій Пятов поділився очікуваннями від матчу відбору ЧС-2022 проти Франції.

Про це повідомляє UAINFO.org з посиланням на Sport.ua.

- У 2013-му ви грали з Францією і єдиний раз в історії виграли у цієї збірної. Що потрібно для того, щоб знову перемогти?
- Нам потрібна така ж підтримка. Хлопці віддадуть всі сили, як і в тій грі. У кожній грі ми віддаємо максимум, десь виходить, десь - ні. Сподіваюся, що завтра все буде добре. 

- Після Євро-2020 ви оголосили про завершення кар'єри, але повернулися. Чи довго вас довелося вмовляти головному тренеру?
- Спілкувалися з Олександром Васильовичем, я попросив пару днів, щоб обговорити це з дружиною. Дружина мене підтримала, я дав згоду і ось я тут.

- Перед матчем із Казахстаном українською заговорив Андрій Ярмоленко, зараз - ви. Чи варто очікувати, що всі інші гравці також будуть розмовляти українською мовою?
- Ні, це тільки моя ініціатива, я так захотів. Хочу, щоб у нас вся команда більше говорила українською мовою, але це особиста справа кожного.

Легендарний боксер Холіфілд повернеться на ринг у віці 58 років

Легендарний американський боксер Евандер Холіфілд вийде на ринг 11 вересня, повідомляє Triller Fight Club.

Суперником 58-річного ветерана стане колишній чемпіон UFC у напівважкій вазі - 44-річний Вітор Белфорт, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Поєдинок відбудеться у Флориді в ніч на 12 вересня за правилами боксу.

Спочатку планувалося, що суперником Белфорта буде інший легендарний боксер Оскар Де Ла Хойя, але він заразився коронавірусом.

Всього 7 тисяч кроків до довголіття. Чому вчені зменшили денну норму фізичного навантаження

Вважається, що для підтримки організму в формі треба щодня проходити 10 тисяч кроків, пише ВВС, інформує UAINFO.org.

Магічне число 10 тисяч виникло не на порожньому місці.

Дослідження, проведені в останні роки, показали, чим більше ми ходимо, тим менше ризик передчасної смерті. І при цьому не так важливо, чи йде мова про тривалі прогулянки, чи про короткі сплески рухової активності.

Дослідження загалом показують майже лінійну залежність між кількістю кроків і зміцненням здоров'я, проте всі вони трохи відрізняються одне від одного.

Тому вчені постійно коригують результати й уточнюють кількість кроків, яке оберігає нас від інфарктів, інсультів та інших проблем зі здоров'ям.

В останньому дослідженні команда під керівництвом епідеміолога з фізичної активності Аманди Палуч з Массачусетського університету в Амхерсті відстежувала вибірку з понад 2 тис. чоловіків та жінок середнього віку з чотирьох різних міст США.

Українська співачка з'явилася в Playboy

Співачка Христина Соловій дала інтерв'ю журналу Playboy Ukraine, яке увійшло у вересневий випуск глянцю.

"Десь із 5 класу я чула безліч об’єктивацій мого тіла, непроханих оцінок і порад з приводу довжини моїх спідниць, яскравого мейкапу чи "провокативної" поведінки. На щастя, мені поталанило з рідними, які приймали всі мої експерименти із зовнішністю і разом з ними приймали мене, - анонсуючи інтерв'ю співачка написала на своїй сторінці у Фейсбуці, інформує UAINFO.org

Мені 28 і я почуваюсь достатньо самобутньою та красивою, аби дозволити собі бути відвертою на фото, відео чи на сцені заради свого задоволення. Коли я, 22-річна «квіточка» української музики (чи ваш улюблений епітет), вперше отримала пропозицію публікації відвертих фото, я злякалась. І потрапила у відому пастку «а що скажуть люди?». І люди неодноразово розповідали, як їм належить моє тіло, і що я маю з ним робити, а що - ні.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини