MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 вересня 2021

120 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 вересня.

"Це найстрашніше, що може бути". Зеленський допускає повномасштабну війну між Україною та РФ

Український президент Володимир Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією.

Про це глава держави заявив в рамках форуму Ялтинської європейської стратегії в форматі YES Brainstorming 2021 Києві в п'ятницю, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Якщо буде потужна ескалація з боку Росії – це найстрашніше, що може бути. На жаль, така можливість є", – заявив президент.

Зеленський назвав це трагічною помилкою Москви, і заявив, що ніколи не буде більш дружнього ставлення України до Росії та Білорусі.

Навесні Росія стягнула до українських кордонів війська та техніку на додачу до тих, які вже були там з 2014 року. Передислокацію військ у Москві пояснювали «проведенням військових навчань», однак після того, як їх було «завершено», війська від кордонів України так і не відвели.

"На знак протесту": Рабінович заклеїв собі рот у прямому ефірі. ВІДЕО

Парламентарій з фракції "Опозиційна платформа — За життя" Вадим Рабінович заклеїв собі рот в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Рабіновича, подібний перфоманс він вирішив влаштувати на знак підтримки каналу "Першого незалежного", заблокованих в Україні телеканалів ZIK, 112 і Newsone, а також у солідарності з виданням "Страна", яке потрапило під санкції РНБО, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Як зазначив депутат від "ОПЗЖ", після блокування телеканалів півтори тисячі журналістів залишилися без роботи.  

Коментуючи візит Володимира Зеленського в США, у ході якого глава держави презентував програму реформ вартістю $277 млрд, Рабінович подякував за запрошення в ефір політичному ток-шоу "Народ проти".

"Я не буду обговорювати конкретні заяви Зеленського. Усе, що буде з нашою країною — він розповів в Америці. Якщо я поїду в Америку, я теж щось розповім ... Корупція, про яку ви почали ... Вона є у всіх країнах, але у всіх країнах з нею борються за допомогою свободи слова. Ти можеш красти, і через дві хвилини газети напишуть, телеканали передадуть (про скандал — ред.). У нас, на жаль, закрили три телеканали, які критикували (владу — ред.), півтори тисячі людей залишилися без роботи. Я з величезною повагою ставлюся до Вас, до вашої передачі, дякую ще раз, що ви мене запросили. У знак протесту проти цих півтори тисячі, я просиджу всю передачу так, як сидить 9/10 нашої країни", — заявив Рабінович в ефірі політичного ток-шоу і заклеїв собі рот пластирами.

Береза: Государство Беларусь вчера подошло к своему исчезновению

"Вчера произошло знаковое событие. Владимир Путин и Александр Лукашенко, 9 сентября, согласовали 28 программ интеграции Российской Федерации и Республики Беларусь. Фактически это завершающий этап поглощения Россией белорусского государства. Даже символизм был выдержан Кремлём по максимуму", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Борислав Береза, информирует UAINFO.org.   

"Путин выступал за трибуной с государственным гербом России, а Лукашенко выделили трибуну без какой-либо символики. Ведь фактически независимое государство Беларусь вчера подошло к исчезновению. И если бы Витя Янукович остался у власти, то и он бы подписал подобное соглашение. И про государство Украина мы бы должны были забыть.

Уже на следующей неделе в Украине будут фиксировать до 10 тысяч случаев COVID в сутки – иммунолог

В Украине стремительно ухудшается ситуация с заболеваемостью коронавирусом, стране пора готовиться к переходу в "желтую зону" карантинных ограничений.

Такое мнение в эфире канала "Украина 24" высказал иммунолог Борис Донской, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.  

"К "желтой зоне" уже стоит готовиться. Вы сами видите цифры роста, динамика неприятная. Неудивительно, что через три дня будет 5 тыс. (больных COVID-19 в день - ред.), а еще через пять дней уже будет под 10 тыс. Поэтому готовиться. Если мы начнем сейчас вводить определенные ограничительные меры, то мы сможем сделать эту кривую, которая стремительно растет, более плавной", - отметил врач. 

По его мнению, сейчас наиболее разумно было бы активизировать вакцинацию в группах риска. "Это могло бы не сильно повлиять на кривую заболеваемости, но повлияло бы на кривую смертности. В целом темпы вакцинации сейчас лучше, чем при предыдущем министре. Но все равно недостаточно и немного нерационально в плане выбора групп. Пенсионеры сейчас должны быть привиты максимально, а они привиты минимально, то есть стратегия прививки была нерациональна", - заключил иммунолог.

У Швеції дитину не дозволили назвати Володимиром Путіним

У Швеції влада відхилила прохання подружжя назвати сина Володимиром Путіним.

Батьки мають повідомляти імена новонароджених у шведське податкове агентство, пише The Local. Сімейна пара з міста Лахольм на півдні країни дуже хотіла назвати дитину Володимиром Путіним, проте відомство не дозволило, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За шведськими законами імена не повинні бути образливими, становити небезпеку для носія або явно бути схожими на прізвища. Як зазначає видання, незрозуміло, який з цих принципів став приводом для рішення податкового органу.

Водночас це не перший випадок, коли відомство відхиляє схожі запити. Серед інших імен, якими у Швеції не дозволяли називати дітей, Форд, Аллах, Пільзнер і К.

"Не розпалюйте х ** ню на рівному місці": чоловік Ласіцкене прокоментував фото росіянки і Магучіх

Коментатор телеканалу Eurosport Владас Ласіцкас, який є чоловіком російської легкоатлетки Марії Ласіцкене, на своїй сторінці у Twitter прокоментував ситуацію з новим фото дружини з Ярославою Магучіх, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Рука Марії, що обіймає Ярославу" — це рука Миколи (Макдермотт — Ред.). Каміла Ліцвінко (на передньому плані) завершує кар'єру і сфотографувалася з усіма дівчатами. Не розпалюйте х ** ню на порожньому місці", — написав Ласіцкас.

Нагадаємо, що після етапу "Діамантової ліги" в Цюриху, який Ярослава Магучіх завершила на другому місці, поступившись Ласіцкене, кілька спортсменок сфотографувалися разом. Знімок з'явився в Instagram австралійської стрибунки Елінор Паттерсон. На ньому видно, що Ласіцкене і Магучіх стоять поруч, а позаду них — австралійка Нікола Макдермотт.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини