MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 вересня 2021

111 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 вересня.

Совершено покушение на Сергея Шефира, помощника президента Владимира Зеленского

У Лесников стреляли в автомобиль первого помощника президента Владимира Зеленского Сергея Шефира, ранен водитель машины, пишет Украинская правда, информирует UAINFO.org.

Так несколько собеседников "Украинской правды" в правоохранительных органах подтвердили информацию.

По словам источников, в машину осуществили выстрелы автоматной очередью. Нападающих ищут. Правоохранители ввели спецоперацию "Сирена". 

Информацию о покушении подтверждает также журналист Юрий Бутусов: "Совершено покушение на Сергея Шефира, помощника президента Владимира Зеленского.Его машина обстреляна из автоматического оружия на дороге в Киев когда он выезжал из своего дома. Полиция ведет розыск преступников"

Шефір заявив, що мета замаху на нього – це залякування Зеленського

Перший помічник президента Сергій Шефір заявив, що мета замаху на нього - це залякування президента Володимира Зеленського.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Шефір заявив на брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ, інформує UAINFO.org.

"Я бачу безумовно одну мету - це не я. Я тут друг президента. Мета - президент, його морально-психологічний стан. Намагалися залякати", - заявив він. 

Шефір додав, що тепер його, мабуть, "змусять" взяти охорону і що він буде звикати до нового способу життя.

"Ніяких справ, які викликали б якусь агресію, не вів. Думаю, що це просто залякування, тому що я їжджу на службовому автомобілі студії "Квартал 95", він неброньований, охорони я ніколи не брав", - зазначив він. 

"Лягут в основу уголовных дел". Корбан рассказал о схемах ухода от уплаты налогов сети "Цитрус"

Бизнесмен Геннадий Корбан обнародовал факты, которые, по его словам, могут лечь в основу уголовных дел и судебных исков в отношении сети магазинов электроники "Цитрус", совладельцем которой он стал в марте 2021 года.

Об этом сообщает UAINFO.org со ссылкой на публикацию Геннадия Корбана в Facebook.

"К сожалению, инспектора налоговой так и не воспользовалась предоставленными мною фактами об уходе от налогообложения и массой уголовных преступлений, совершенных руководителем компании Григорием Топалом. Поэтому я решил опубликовать некоторые факты, которые лягут в основу уголовных дел и судебных исков", – заявил бизнесмен.

Первое и главное - через ФОПы, связанные с женой, г-н Топал выводит ежемесячно около 200 000 $, обескровливая компанию, очевидно, опасаясь последствий проверок, что ставит под угрозу интересы кредиторов/банков/поставщиков;

В Україні можуть скасувати вихідні 8 березня і 1 травня

В Україні можуть відмовитися від перенесення вихідних у деякі свята і зробити робочими Міжнародний день боротьби за права жінок (8 березня) і День праці (1 травня). Таким чином, кількість святкових вихідних у країні може зменшитися з 11 до дев'яти, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Відповідний проєкт закону ("Про свята, пам'ятні дати і скорботні дні") уже розроблено Українським інститутом нацпамяті та винесено на громадське обговорення, повідомила пресслужба Міністерства культури й інформаційної політики. Тобто в документ ще можуть внести зміни і тільки потім зареєструвати у Верховній Раді.

У міністерстві пояснили, що якщо державне свято, яке є неробочим днем, співпадає з вихідним, то вихідний день переноситися не буде.

Винятком запропоновано зробити Великдень, День Святої Трійці (за юліанським календарем), Новий рік, а також Різдво Христове (за юліанським і григоріанським календарями).

З якого матеріалу краще обрати захисну маску: відповідь МОЗ

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, з якого матеріалу краще обрати захисну маску.

Як повідомив завідувач кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної і лабораторної імунології Національного університету охорони здоров’я Олександр Літус, тканинні маски виготовляють з текстильних матеріалів, таких як бавовна, поліестер або шовк і через них легше проникає повітря і шкірі легше дихати, інформує UAINFO.org.

У той же час маски з шовку або з шовкової прокладкою легше переносяться людьми з чутливою шкірою.

Як зазначив лікар, шовк має велику гігроскопічність, тобто добре поглинає вологу, яка утворюється під маскою.

Бавовняна маска менше подразнює шкіру, ніж неопренові маски, але щільний матеріал гірше вбирає вологу і створює «ефект парника»...

Чи справді телефон "підслуховує" наші розмови, чи безпечно проходити онлайн-тести – 10 порад експерта з кібербезпеки

Експерт з кібербезпеки, фахівець компанії YouControl Михайло Кольцов розповідає про нові способи шахрайства в Телеграмі та пояснює, навіщо комусь красти вашу цифрову особистість.

Експерт з кібербезпеки, фахівець компанії YouControl Михайло Кольцов розповідає про нові способи шахрайства в Телеграмі та пояснює, навіщо комусь красти вашу цифрову особистість, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«З одного боку, ми маємо бути присутніми в інтернеті. Це дозволяє нам розширити наші соціальні контакти. Тобто людина може отримати роботу, просто кинувши лінк на свій профіль у Фейсбуці або інших мережах. Для нас немає опції припинити своє існування і жити повністю окремо від інтернету і від соцмереж», – говорить в інтерв'ю НВ експерт із кібербезпеки, фахівець компанії YouControl Михайло Кольцов. 

Саме тому, каже він, перебування в інтернеті — це пошук такого собі балансу: одночасно бути відкритим, але, разом із цим, також і захищати власні дані. Як це зробити і що не варто розповідати про себе в інтернеті — Михайло Кольцов відповідає на вісім питань про безпечну поведінку в мережі.

Міноборони Литви радить позбутися китайських смартфонів

У Міноборони Литви рекомендують відмовитися від покупки китайських смартфонів і викинути вже придбані. Кажуть — важливо для всіх країн.

Міністерство оборони Литви рекомендувало користувачам не купувати китайські смартфони і викинути вже придбані, передає Reuters, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Це важливо не тільки для Литви, а й для всіх країн, які використовують обладнання Xiaomi», - йдеться в повідомленні Національного центру кібербезпеки Міністерства оборони Литви.

Зокрема відомство стверджує, що продаються в Європі флагманські смартфони Xiaomi мають вбудовану здатність виявляти і піддавати цензурі такі терміни, як «Вільний Тибет», «Хай живе незалежність Тайваню» або «Рух за демократію». 

Також повідомляється, що хоча можливості програмного забезпечення телефону Xiaomi Mi 10T 5G були відключені для «регіону Європейського Союзу», але можуть бути ввімкнені віддалено в будь-який час.

Facebook банить російського тренера з прізвищем Хохлов

Компанія Facebook повсякчас блокує обліковий запис тренера волгоградського клубу "Ротор" Дмитра Хохлова, бо вбачає у його прізвищі зневажливе найменування українців.

Про це пише Октагон, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що екс-гравець збірної Росії вже подав позов проти соцмережі у Солнцевський райсуд Москви. На початку вересня відбулось попереднє судове засідання.

"Заковика в тому, що моє прізвище блокують. Тому ні я, ні мої друзі та знайомі не можемо нормально користуватися Facebook та Instagram. Мені багато людей телефонували й казали, що за будь-яку згадку блокується прізвище. А вони потрапляють у бан на тиждень. Уперше ми помітили наприкінці цієї весни", – відповів росіянин.

"Дико і безчесно": Кондратюк вимагає у Зеленського заборонити концерти російських зірок в Україні

"Шановні! Я створив петицію до Президента України за заборону концертів (гастролей, окремих виступів на фестивалях та корпоративах) російських артистів - громадян країни-агресора. Країни, яка в березні 2014 го окупувала Крим, а пізніше розв'язала гібридну військову агресію", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Ігор Кондратюк, інформує UAINFO.org

"Ця війна забрала життя 14 тисяч громадян України, а мільйонам принесла поневіряння, змусивши жити в російській окупації, або вимушено стати переселенцем. Тому для мене дико і безчесно, що на 8-му році війни в Україні НЕ заборонено гастролі російських артистів (як і будь-яку кооперацію з агресором, до слова!). 

Людей, які вдають, що вони "внє палітікі", виступаючи при цьому в Росії перед вбивцями українців, а, приїжджаючи сюди - перед їхніми жертвами. Переважна більшість російських артистів або відкрито підтримують агресію Кремля та імперську істерику під назвою "кримнаш", або відвідують окупований Крим, порушуючи українські закони, або тихо мовчать, тобто по суті - теж підтримуючи війну з Україною.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини