MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 жовтня 2021

245 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 жовтня.

"Газпром" зупинив поставку газу через Україну в напрямку Угорщини

Російський газовий монополіст "Газпром" зупинив транспортування газу через Україну в напрямку Угорщини.

Про це у Facebook повідомляє Оператор ГТС України, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що заявки на транзит газу не надійшли,  незважаючи на те, що потужності з України на вихід в Угорщину законтрактовані на весь газовий рік (з 01.10.2021 по 30.09.2022) у  розмірі 24,6 млн куб. м на добу.

Гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон вкотре наголосив, що українська сторона жодного разу протягом десятиліть транспортування газу не порушувала своїх зобов’язань перед Угорщиною.

"Монополізація газових маршрутів "Газпромом", яку ми наразі спостерігаємо, ставить питання щодо основоположних принципів функціонування газових ринків ЄС – конкурентності та прозорості. Посилення домінуючого положення одного гравця та використання їм важелів впливу в очевидно політичних цілях на фоні шокуючого зростання цін на газ в Європі  має бути зупинено", – зазначив Макогон.

Разумкова можуть позбавити не лише крісла, але і мандата – Гримчак

Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова можуть позбавити не тільки посади, а й депутатського мандата через відсутність заяви про вступ до фракції "Слуга народу".

Таку думку висловив екс-заступник міністра тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в ефірі одного з телеканалів, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.  

За словами Гримчака, в заяві на відставку спікера, яку пропонують підписати депутатам, є цікавий пункт.

"У цій заяві, яку сьогодні приніс Арахамія на підпис, в першому абзаці є останнє речення: однією з підстав відставки голови Верховної Ради є втрата мандата народного депутата України. І це перелік підстав, на які вони 150 голосів збирають... Питається, навіщо писати те, чого начебто не збираєшся робити? І тому стало цікаво", - сказав Гримчак.

Якщо Разумкова відставлять, це означатиме одне: Зеленський домовився про це із Коломойським, Ахметовим, Пінчуком та Веревським – журналіст 

"Зеленський вирішив розлучитися із Разумковим. Бо у Зеленського з'явився інший. Єрмак. Який тепер, як колись у жовтні 2018-го Разумков, знає, куди рухатись Зеленському. Зеленський вже сам перетворився у "говорящу голову" і Дмитро йому вже не потрібен", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише журналіст Сергій Руденко, інформує UAINFO.org

"Прессекретар Зеленського Нікіфоров публічно говорить, що його шеф і Разумков мають нормальні відносини. Мовляв, чого ви кіпішуєте? Все тіп-топ.

Якщо все тіп-топ, то чому сьогодні Арахамія увесь у милі зі ніг до голови, міняючи листи до Разумкова із вимогою дати йому підписні листи за відставку спікера? Якщо керуватися логікою Нікіфорова, Давид займається художньою самодіяльністю. 

Хоча якщо подивитись на ситуацію ширше, то можна зробити доволі простий висновок: якщо Арахамія бігає, грюкаючи у двері Разумкова та підписи про відставку Дмитра будуть зібрані, значить, Зеленський вже домовився із олігархами про відставку спікера. Бо, хто ж повірить, що "зелені кнопочки" самостійно вирішують "бить ілі нє бить?".

Добкін обізвав "дебілами" тих, хто називає Путіна х*йлом. ВІДЕО

Кандидат на посаду мера Харкова Михайла Добкін відмовився називати президента Російської Федерації Володимира Путіна злочинцем на прохання журналістки Радіо НВ Крістіни Бердинських.

Колишній народний депутат не поділяє таку точку зору та вважає, що її озвучення нічого не змінить, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Що зміниться від того, що я скажу "Путін – злочинець"? <...> Мільйони людей в нашій країні сьогодні не поділяють вашу точку зору, я – носій тих же поглядів на життя. Нічого не зміниться від того, що купка ідіотів буде ходити вулицями і кричати "Путін х**ло!". Нічого не зміниться в хорошу сторону, якщо один з наших дипломатів або міністрів закордонних справ буде співати цю ж пісню на якомусь мітингу, намагаючись сподобатися таким же дебилам, яким сам і є", – зазначив Добкін.

Кандидату на посаду мера Харкова також соромно за українських націоналістів, які виконують пісню-кричалку про російського президента.

Василий Рыбников: Десять зеленят

В Трускавце на территории нижнего бювета, переименованного в Зеленинский Бювет в рамках программы президента "Большая Бюветизация", проходил исторический II Съезд партии "Слуга народа". Делегаты выбирали номинантов на шуточный депутатский "Оскар", но настроение у всех было мрачным: убийцы Шефира могли прийти в любой момент за каждым.

Об этом пишет Василий Рыбников для Цензор. НЕТ, информирует UAINFO.org. 

- Огней так много золотых на улицах Дырявченкова, парней так много холостых, а я люблю Корявченкова! - пропел DJ David Brown речитативом, по-обезьяньи тыкая пальцами в диджейский пульт, засунутый в самую большую раковину бювета. - Йоу, йоу, мазафака! Мув йо фит ту зе ритм оф зе бит!

Милованов попытался танцевать сальсу, но быстро увял. Зеленский наполнил "нафтусей" из-под крана именную зеленую поилку с логотипом Съезда, недоуменно покрутил ее в руках, сунул носик в ноздрю, резко вдохнул и довольно закашлялся. Депутат Брагар тыкал носиком поилки себе в вену. Яременко не мог прилюдно засунуть носик поилки туда, куда душа лежала, а в рот брезговал, поэтому просто стоял раскрасневшись. Тищенко с озорной улыбкой наполнял "нафтусей" резиновую бабу. За окном в целебном ручье копошились водолазы в поисках оружия, из которого стреляли в Шефира. В парке с той же целью трудились служебные собаки. Одна из них заглянула в окно снаружи и внимательно посмотрела на Зеленского.

"Краще буду англійською". У Харкові продавець назвав україномовних людей "рагулями". ВІДЕО

У Харкові продавець і співвласник закладу назвав україномовних людей "рагулями" і заявив, що шкодує, що народився в Україні.

Про це повідомив активіст Сергій Стерненко на YouTube, інформує UAINFO.

Інцидент стався в закладі 7ЧБРК. Чоловік принципово відмовлявся обслуговувати клієнта українською мовою.

На питання, чому він не може обслуговувати людей державною мовою, продавець сказав, що йому зручно розмовляти російською або англійською.

"Я не хочу чинити насильства щодо себе. Я краще буду англійською", — заявив він.

Королева Великобританії Єлизавета II втратила владу в Барбадосі

Острівна держава Барбадос, розташована на сході Карибського моря, оголосила про свою остаточну незалежність від Великобританії.

Прем'єр-міністр Барбадосу Міа Моттлі повідомила, що королева Єлизавета II відтепер не є главою держави, оскільки рішенням більшості голосів у парламенті були внесені поправки в конституцію, після яких держава стала парламентською республікою.

За словами прем'єр-міністра, нового президента Сандру Мейсон приведуть до присяги 30 листопада, яка раніше була офіційним представником Єлизавети II. Наступним кроком у державному реформуванні буде ухвалення нової конституції.

Моттлі зазначила, що Барбадос піде тим же шляхом, що й інші країни Карибського басейну. Вона навела як приклад республіку Гаяни, яка здобула незалежність у 1970 році, Тринідад і Тобаго стала республікою в 1976 році, а також Домініканську республіку 1978 року.

Гучний скандал на конкурсі краси: українка повідомила, що стала "Міс світу plus-size 2021", проте їй не вірять. Що сталося?

Українська блогерка, телеведуча й акторка з Києва Вікторія Щєлко заявила, що нібито перемогла в конкурсі краси Miss World Plus Size 2021, який проходив у Дубаї (ОАЕ). Українські організатори відбору на конкурс та ексучасниця зі свого боку звинуватили жінку в брехні.

Як передає ТСН, 32-річна Щєлко стверджує, що її перемога не куплена, в назві конкурсу вона впевнена, а корону завоювала для всіх українок, інформує UAINFO.org.

Відразу після повернення з Дубая жінка влаштувала пресконференцію про подію, після чого і зчинився скандал.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини