MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 жовтня 2021

117 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 жовтня.

Бутусов: Чтобы посадить Медведчука в тюрьму, надо менять криминально-процессуальный кодекс – сделают ли это "Слуги"?

Медведчука снова отправили под домашний арест на его вилле, ему не надо тратить денег на залог. Чтобы посадить его в тюрьму надо менять криминально-процессуальный кодекс – сделают ли это Слуги?

Об этом на своей странице в Facebook пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

Очередное подозрение Виктор Медведчуку закончилось новым домашним арестом. 13 мая кума Путина посадили под домашний арест на основе части аудиозаписей разговоров, в том числе между Медведчуком и Владиславом Сурковым, которые опубликовал Цензор.Нет.

Сейчас на основе еще одной порции аудиозаписей Медведчуку предъявили еще одно подозрение - о срыве поставок угля из ЮАР в российских интересах.

Венедиктова заявила о причастности команды Порошенко к "угольному делу" Медведчука

Генеральный прокурор Ирина Венедиктова заявила, что администрация пятого президента Украины Петра Порошенко играла ключевую роль в "угольном деле", из-за которого одного из лидеров ОПЗЖ Виктора Медведчука вчера отправили под домашний арест. Об этом она написала в своей колонке для "Украинской правды", сообщает ZN.UA, информирует UAINFO.org.

Там говорится о том, что следствие сейчас изучает более 10 тысяч телефонных разговоров, где фигурируют подозреваемые по этому делу, представители России, члены "Л/ДНР" и ряд украинских чиновников. 

"Следствие и прокуроры имеют данные о том, что руководство Администрации президента не только обсуждало во время телефонных переговоров абсолютно конкретные факты реализации преступного плана, но и давало достаточно четкие поручения ряду официальных должностных лиц в украинских органах власти. Сопоставив эту информацию с фактическими обстоятельствами дела, становится очевидно, что украинская верхушка власти играла ключевую роль в этом театре военных действий", — пишет Венедиктова.

 

Віктор Таран: Таке враження, що справа Медведчука поступово перетворюється у довготривалий серіал, яким влада намагатиметься втримувати собі рейтинг

"Таке враження, що справа Медведчука поступово перетворюється у довготривалий серіал, яким влада намагатиметься втримувати собі рейтинг на фоні економічної та комунальної криз. Інакше як пояснити вчорашнє рішення Печерського суду?Він відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран, інформує UAINFO.org.

"При цьому, суд прийняв рішення про продовження йому діючого запобіжного заходу до - 7 грудня. А отже є ризик, що за два місяці кум Путіна вийде на свободу. Фіксуємо - справа, яку так голосно презентували минулого тижня - поступово перетворюється у чергове «ніщо». Ну і найкумедніше читати прихильників Зеленського, які пару днів тому, розказували, що по новій справі Медведчук сяде в тюрму надовго. 

Не повірите - вони хвалять рішення Печерсткого суду. Пишуть для чого садити кума Путіна в тюрму? Це ж розізлить Росію, яка, судячи зі статті Медведєва, на нас зла. За такою логікою, для чого взагалі починати будь-які кримінальні провадження проти Медведчука? Це ж розізлить Росію. Насправді сумно бачити, коли реальну боротьбу з проросійськими силами заміняють постановочними виставами окремо взятого Шапітолія. Сценаристам хочу нагадати. Якщо найближчим часом не буле реального вироку суду і Медведчук вийде на свободу це імітування «боротьби нанайських хлопчиків» - вас погубить", - констатує політолог.

"Я добре знаю, куди йду". Верещук може очолити Міноборони замість Тарана

Депутатка від партії "Слуга народу" Ірина Верещук підтвердила чутки про те, що вона може очолити міністерство оборони замість Андрія Тарана. Вона зазначила, що справді має такі амбіції, а у фракції вже обговорювали її кандидатуру на цю посаду.

Про це Верещук розповіла в програмі Олени Трибушної "Перші особи" на 24 каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"В мене немає "хочу" чи "не хочу". Ми прийшли за плечима президента, але повинні брати на себе відповідальність", – заявила Верещук.

Вона додала, що сподівається на підтримку колег із фракції у разі подання її кандидатури президентом.

"Банкомати крадуть гроші": клієнти "ПриватБанку" повідомили про нову проблему

Ряд клієнтів "ПриватБанку" заявили про нову проблему, з якою вони зіткнулися при спробі зняти гроші в банкоматі.

Про це йдеться у відгуках на сайті "Мінфін", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Так, один з клієнтів повідомив про присвоєння банком 2 тисяч гривень.

"Банкомати "ПриватБанку" крадуть гроші. Будьте всі дуже уважні коли знімаєте. Обов'язково перераховувати, а то потім можете недорахуватися немаленької суми. Мене банкомат "Привату" сьогодні обікрав на 2000 гривень. Не раджу користуватися "ПриватБанком" і їх послугами нікому. Переходьте на більш надійні банки", – пише клієнт. Банк на даний коментар поки не відреагував.

Немає щеплення – немає зарплати: у МОЗ розповіли про долю невакцинованих вчителів

Міністерство охорони здоров'я України ініціює дострокові канікули для школярів, а невакцинованих вчителів тимчасово відсторонять від роботи й позбавлятимуть зарплати.

Як повідомили у МОЗ із посиланням на міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала їхню пропозицію звернутися в установленому порядку до обласних та Київській міській держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року, інформує UAINFO.org.

"Ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки COVID-19. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов'язкових соціальних контактів", – пояснив Ляшко.

Ездит на вине и сыре: принц Чарльз рассказал о своем старом автомобиле Aston Martin

Наследник королевского престола Британии принц Уэльский Чарльз ездит на автомобиле Aston Martin, который заправляется произведенного из сыра и вина биотопливом.

Об этом принц поведал в интервью BBC, информирует UAINFO.org со ссылкой на УНИАН.

"У меня сейчас есть электромобили, но с ними так сложно. Можете себе представить, мой старый Aston Martin, который я использую уже 51 год, едет с помощью английского белого вина и сырной сыворотки", – отметил Чарльз. 

По его словам, он старается как можно меньше загрязнять окружающую среду. С помощью биомассы и солнечной энергии также происходит отопление его дворца.

Дискваліфікована після скандалу "Міс Україна 2018" хоче повернути собі титул. ВІДЕО

"Міс Україна 2018" Вероніка Дідусенко, яку позбавили корони та титулу через те, що вона приховала від комітету конкурсу своє заміжжя і народження дитини, хоче через суд повернути собі титул. 

Дівчина каже, що корона її не цікавить, вона хоче захистити права матерів. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Мій позов – він не про корону переможниці конкурсу краси, він – про права матерів. Ми хочемо, щоб чотири конкурси - "Міс світу", "Міс всесвіт", "Міс інтернешнл" та "Міс Земля" – скасували правила, які дискримінують жінок за їхнім сімейним статусом", – заявила вона на прес-конференції. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини