MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 жовтня 2021

123 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 жовтня.

Рейтинг Зеленського стрімко падає, – результати опитування КМІС

Рейтинг чинного президента Володимира Зеленського стрімко падає, про це свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), пише UAINFO.org.

Так респондентам поставили питання: "Якби вибори президента України відбувалися наступної неділі, за кого ви би віддали свій голос?"

Тож соціологи отримали відповідний результат: Володимир Зеленський отримав би 19,1% серед усіх респондентів, що становить 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. При цьому місяць тому ці цифри становили 24,5 і 33,3% відповідно.  

На другому місці – П. Порошенко, за якого проголосували б 12,1% серед усіх респондентів і 15,6% серед тих, хто визначився з вибором. На третьому місці – Ю. Тимошенко з показниками, відповідно, 9,4% і 12,2%. Далі йдуть Ю. Бойко (7,3% і 9,4%), І. Смешко (6% і 7,8%) та Д. Разумков (5,5% і 7,1%). Інші кандидати мають нижчу підтримку. 

"Пора про це сказати вголос". Журналістка телеканалу "UA: Перший" заявила про тиск з боку Офісу президента

Журналістка телеканалу "UA: Перший" Мирослава Барчук, яка веде на каналі ток-шоу "Зворотний відлік", заявила про тиск на редакцію програми з боку Офісу президента. 

За словами телеведучої у Facebook, підлеглі Андрія Єрмака звинувачують ток-шоу у недотриманні професійних стандартів та виставляють свої умови щодо присутності депутатів від "Слуги народу" в студії, інформує  UAINFO.org.

"По-перше, офіс президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу". Кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою Подоляка в ОП. Це не новина. … По-друге, останнім часом ОП висуває нашій редакції умови і ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах", - зазначила Барчук.

Так, минулого тижня команді поставили ультиматом щодо присутності на ефірі або двох «слуг» або жодного. При цьому запропоновані кандидати були зовсім некомпетентними в темі. Цього ж тижня участь депутатів від «Слуги» погодили лише за умови скасування запрошення Гео Леросу.

"Звичайно, ми сприйняли це як тиск. Ми відмовились виконувати ультиматум, представники монобільшості не прийшли. ... Але я тут не про підлість. Я про перші дзвіночки. Зокрема про загрозу для свободи слова і незалежної журналістики загалом.  Мені здається, нам не варто пропускати оцих сигналів, пробних кульок, які кидає нам влада. Я чудово пригадую, як все починалось у 2010…", - написала журналістка.

У поліції назвали причину смерті брата загиблого мера Кривого Рогу Павлова

Смерть Андрія Павлова, брата загиблого мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, настала внаслідок токсичної дії спиртів, випадкового отруєння алкоголем. Такими є висновки судово-медичної експертизи.

Попередньо правоохоронці встановили, що видимих ознак насильницької смерті на тілі загиблого немає, повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області, інформує UAINFO.org

У поліції нагадали, що тіло Андрія Павлова знайшли 18 жовтня в одній із квартир у Центрально-Міському районі Кривого Рогу. Його виявив знайомий, якого Павлов просив привезти йому води, скаржачись на стан здоров'я.

На кладбищах места еще есть, в моргах – мест нет. Если у кого-то мозги остались, вакцинируйтесь, – Комаровский

Известный врач и телеведущий Евгений Комаровский заявил, что осень 2021 года может стать последней в жизни многих, потому что ковидные больницы переполнены.

Об этом он сказал в видео, которое опубликовал на своей странице в Facebook, передает Цензор.НЕТ, информирует UAINFO.org.

"Красивая осень, конечно, ребята, но походу для многих это последняя осень в этом году и в жизни... Извините за эмоции... Ситуация хреновая, и хреновая – это мягко сказано. Мне очень трудно выбирать слова. То, что больницы забиты, это мягко сказано. Если кто-то из депутатов говорит, что места в больницах еще есть, он врет. На кладбищах места еще есть, в моргах – мест нет. Очереди санитарок с каталками с трупами в морг", – отметил врач. 

По его словам, забиты и судебно-медицинские морги, куда везут умерших от коронавирусной инфекции дома."И когда люди умерли дома и им не успели сделать ПЦР, то они умирают не от ковида, а от якобы какой-то пневмонии. На этом фоне возникает новая страшная проблема: люди наконец-то понимают, соображают, что надо привиться, но привиться не могут, потому что уже купили сертификат о вакцинации и их теперь никак не привить. А в реанимациях, 99% тех, кто в реанимации не привиты, а половина тех, кто якобы привит, – с купленными бумажками", – заявил Комаровский.

Ольга Голубовская назвала три основные особенности течения коронавирусной болезни, связанные со штаммом Delta

"COVID-19, вызванный вариантом Delta, надо расценивать как уже несколько другое заболевание. Так же, как это было с приходом варианта Alpha («британца»)", - об  этом на своей страничке в Фейсбуке пишет ведущий инфекционист Министерства здравоохранения Украины Ольга Голубовская, информирует  UAINFO.org.

"Три основные особенности течения болезни, связанные с этим вариантом:

1. Высокая вирусная нагрузка, в сотни раз превышающая таковую у предыдущих вариантов.

2. Более высокая частота тромбозов.

3. Быстро прогрессирующая, и/или «обвальная» динамика клинических симптомов.

Две последние особенности являются следствием первой. Именно высокая вирусная нагрузка в дебюте в значительной степени определяет все последующие неприятности.

У Чернігівському університеті на вчителя фізики навчається лише один першокурсник і той сумнівається щодо роботи у школі. ВІДЕО

У Національному університеті "Чернігівський колегіум" імені Тараса Шевченка на вчителя фізики цьогоріч навчається лише один студент.

Як розповів у сюжеті Суспільного завідувач кафедри фізики та астрономії Юрій Дятлов каже, що тенденція до зменшення абітурієнтів на природничі науки розпочалася на початку 2000-х, інформує UAINFO.org.

У 2006-2007 роках із кафедри фізики цього вишу випустилися останні великі групи, загалом приблизно 40 людей, каже він.

"Вони розуміють, що навчатись буде складно, а перспективи не захмарні. Вчительські спеціальності потроху-потроху відходять. Вони не в пріоритеті", – сказав він.

Єдиного першокурсника звуть Ростислав Корнієнко, він розповідає про свій вступ: "Страшні в мене результати, 103 бали із ЗНО. Чесно кажучи, це було майже спонтанно. Взагалі, в школі класу до 11-го я фізику не любив. Але під кінець школи я вирішив, що, все ж таки, хочу піти на фізику".

Чи буде Ростислав працювати вчителем, поки не знає: "Ну, то вже, як життя покаже. Я вважаю, якщо зарплата 6 тисяч, то вчителю немає взагалі, на що жити тоді. Тому так мало їх зараз є".

Королева Єлизавета II відмовилася від премії "Бабуся року"

Королева Великобританії Єлизавета II відмовилася від премії "Бабуся року" англійського журналу The Oldie, оскільки "почувається занадто молодою для цієї нагороди". До слова, монарху у квітні виповнилося 95 років.

Про відмову королеви повідомив голова премії Джайлс Брандрес на сайті журналу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Нагороду вирішили присудити Єлизаветі II, щоб відзначити її роль у боротьбі з пандемією, а також привітати з майбутнім платиновим ювілеєм: у червні 2022 року відзначатиметься 70-річчя сходження королеви на престол.

"Її величність переконана в тому, що людина стара настільки, наскільки себе почуває, і тому королева не вважає, що вона відповідає необхідним критеріям для отримання премії, і сподівається, що ви зможете знайти більш гідного одержувача", – заявили представники Єлизавети II у відповідь на присудження нагороди.

"Помилка в правилах": тренер "Шахтаря" Де Дзербі знайшов несподіване пояснення розгрому від "Реала"

На післяматчевій пресконференції головний тренер донецького "Шахтаря" Роберто Де Дзербі зазначив, що його команда намагалася показати свій футбол, але все змінив перший пропущений м'яч.

Про це пише сайт донецького клубу, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Італійський фахівець вважає, що коли "Реал" забивав свій перший гол, нападник мадридців Бензема перебував "у чистому офсайді" після передачі хавбека Лукаса Васкеса з флангу. Де Дзербі назвав це помилкою, яка існує в правилах, — на його думку, зараховувати подібні голи не можна. 

Він зазначив, що Карім Бензема тиснув на захисника "Шахтаря" і змусив зрізати м'яч у власні ворота.

Де Дзербі порівняв цей епізод зі схожим голом, який зарахували в нещодавньому фіналі Ліги Націй. На думку італійця, французький форвард Кіліан Мбаппе забив вирішальний м'яч із положення поза грою. Гол не зарахували, тому що захисник збірної Іспанії, який намагався перервати передачу, торкнувся м'яча і був змушений грати саме так.

Українські плавці відмовилися їхати на чемпіонат Європи в Росію

Українські плавці Михайло Романчук і Владислав Бухов відмовилися їхати на чемпіонат Європи, який пройде в російській Казані.

Про це повідомив президент Федерації плавання України Андрій Власков, передає "Суспільне", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ми планували брати участь у цих змаганнях, але обмеженою командою, тобто з тими спортсменами, які можуть боротися за медалі. Планувалося, що на чемпіонат Європи поїде призер Олімпійських ігор Михайло Романчук, а також півфіналіст Владислав Бухов. Але кілька тижнів тому Романчук з особистих причин відмовився від участі в чемпіонаті. Так само зробив і Бухов", - повідомив Власков.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини