MENU

Защитники Гостинного двора окружили его живой цепью. ФОТО

1582 0

Сьогодні, в неділю, о шостій вечора, кияни влаштували чи тофлешмоб, чи то перформанс - зібралися біля Гостинного двору на Контрактовій, девже тижнів зо два триває безстрокова акція захисту унікальної пам’ятки відзабудовників - узялися за руки і спробували замкнути живе коло навколовеличезної квадратної будівлі, всередині якої знаходиться Гостинний двір.

Людей зібралося чималенько, але щоб замкнути коло, все-таки трошки не вистачило- будівля таки величезна. Але це не засмутило активістів, які весь час сміялисяі агітували киян долучитися до акції. Дехто долучався, до речі. За настроєм цевсе трошки-трошки нагадувало легендарні флешмоби із синьо-жовтими стрічками -"Україно, мовчи!" та інші. Хоча сьогодні жодної символіки не було -лише парочка рукописних плакатів і барабан.


Водилихороводи навколо Гостинного двору. Скандували "Гостинний двір наш" і"Банду геть!", при цьому хтось жартував, до чого тут бідна панда :)Пару разів з машин сигналили, кричали "Слава Україні!", їм дружновідповідали "Героям слава!", хоча тусовку, що зібралася, аж ніяк неможна назвати націоналістичною. І це радує, якщо ви зрозуміли, про що я.

Я прийшла, як порядний журналіст, познімати акцію, а мене одразу вхопили ізатягли до кола :) Враження незабутні - особливо коли у спробах максимальнорозтягнути ланцюг тебе мало не розривають навпіл :) Коли в один з такихмоментів мене побачив Юрій Луканов, він спитав, що я тут роблю, мовляв, а хтобуде знімати. Мій фотоапарат у цей час перебував у самостійному плаванні,тобто, пересувався Контрактовою без мене, тому за якість фото перепрошую :)


Елена БЕЛОЗЕРСКАЯ bilozerska


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини