MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 жовтня 2021

153 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 жовтня.

Киев ужесточает карантин с 1 ноября

В Киеве ужесточают карантинные ограничения. Ситуация с коронавирусом в городе ежедневно ухудшается.

Об этом сообщает РБК-Украина, ссылаясь на срочный брифинг мэра Киева Виталия Кличко, информирует UAINFO.org. 

По его словам, карантин усилят из-за ухудшения COVID-ситуации.

С 1 ноября вводят следующие ограничения: только с отрицательным ПЦР-тестом и COVID-сертификатом можно будет посещать:

  • заведения питания,
  • гостинницы,
  • заведения соцзащиты,
  • спортзалы,
  • фитнес-центры,
  • ЦНАПы,
  • управление труда и соцзащиты,
  • управления пенсионного фонда,
  • массовые мероприятия,
  • посещать ТРЦ.

Дети и подростки могут посещать ТРЦ только с родителями, имеющими либо COVID-сертификат или отрицательный ПЦР-тест.

Президентские рейтинги: как менялся уровень доверия к Зеленскому и его предшественникам?

Рейтинг президента Владимира Зеленского ощутимо снизился за последние несколько месяцев. В октябре, по данным КМИС, за него были готовы проголосовать 24,7% опрошенных граждан, в то время как месяцем ранее – около 33%. Снижение рейтинга зафиксировали и в Центре Разумкова: по их опросу, Зеленского готовы поддержать 25,7% украинцев, в июле-августе результат был 28,8%. «Слово и дело» предлагает посмотреть, как менялся уровень доверия к президентам Украины, информирует UAINFO.org

Со времен президентства Леонида Кравчука данных о его рейтинге немного. На выборах в 1991 году за него проголосовали 61,6% украинцев, но в конце каденции его уровень доверия составлял всего 16%.

Леонид Кучма победил на выборах, набрав 52,15% голосов избирателей. Через год ему доверяли 38% граждан, через два года – 23%, через три – 21%, через четыре – 15%. В конце каденции уровень доверия Кучмы составлял 13%.

Но это не помешало ему переизбраться на второй срок: в 1999 году за Кучму проголосовали 56,25% украинцев. Через год доверяли президенту 27% граждан, а в конце каденции – 15%.

Forbes: Бомбардувальники США можуть знищити флот Росії

Бомбардувальники B-1B Lancer ВПС США здатні потопити флот Російської Федерації. Один такий літак може нести 24 протикорабельні ракети великої дальності AGM-158C LRASM

Про це пише військовий оглядач журналу Forbes Девід Екс, інформує UAINFO.org з посиланням на  УНИАН.

Він вказав, що бомбардувальники оснастили протикорабельними ракетами великої дальності – AGM-158C LRASM. Один літак може нести 24 такі ракети.

"Пара B-1 може випустити 48 LRASM по російському Балтійському флоту. Ймовірно, цього достатньо, щоб за один прохід потопити весь флот і усунути головну загрозу для кораблів США та їх союзників в регіоні", – пояснив експерт.

Він вказав, що військові навчання останніх років над Чорним морем показали нову роль 40-річних бомбардувальників - "залякувати російський флот".

За словами Екса, якщо раптом в регіоні Чорного моря спалахне конфлікт, то "B-1 стануть кращими стрілками". Річ у тім, що дальність польоту літака 8000-11000 км, а вантажність - 24-27 тонн, що робить їх ідеальними для виконання морських завдань.

"Зеленський планує мене ізолювати. Я в а**є, якщо чесно!": Лерос заявив, що наступного тижня йому можуть вручити сфабриковану підозру

Народний депутат Гео Лерос заявив, що наступного тижня йому "планують вручити сфабриковану підозру", щоб він більше не міг виїжджати за кордон та спілкуватися з іноземними політиками та ЗМІ.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає UAINFO.org.

"Комусь моя діяльність може подобатися, когось вона може дратувати, але мені наступного тижня планують вручити якусь сфабриковану підозру", - написав він.

За його словами, це рішення викликане його поїздкою до США.

"Ви подумаєте, що це повна маячня і такого бути не може, але це мені підтвердили з трьох джерел! Зеленський планує таким чином мене ізолювати, щоб не дати більше виїжджати за кордон і спілкуватися іноземними політиками та ЗМІ.

Я в а**є, якщо чесно!", - зазначив Лерос. 

У поліції назвали дві версії вбивства активіста сумського "Правого сектора"

Поліція Сумщини розглядає дві основні версії вбивства активіста "Правого сектора" Олександра Іваніна.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області, у рамках відкритого кримінального провадження розглядаються дві основні версії події - вбивство на замовлення і вбивство, скоєне на ґрунті неприязних стосунків, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зокрема, в повідомленні зазначається: "Серед мотивів вчинення злочину розглядається версія вбивства, вчиненого на замовлення у зв’язку із діяльністю потерпілого, та вбивство на ґрунті особистих неприязних стосунків".

В поліції повідомляють, що тіло направлено до моргу для проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення причин смерті.

Батько винуватця ДТП у Харкові нахамив журналістці: "Пішла в ж*пу!" – сказав мені папік Колєнькі та пообіцяв проблеми 

"Пішла в жопу!" - сказав мені папік Колєнькі. Обурився папік, що на синулю багато бруду вилили в соцмережах і ЗМІ - про стрілянину, їзду на червоний, через подвійну смугу й протоколи поліції", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише журналістка телеканалу ICTV Тетяна Доцяк, інформує UAINFO.org.

"Ні тобі: "Співчуваємо загиблим, переживаємо за потерпілих, дамо Колєнькє по жопі". Проблеми пообіцяв мені натомість. 

А Колєнька, не пам'ятає чи був за кермом, бо сильно вдарився головою. А йому навіть ліки передати не дають. Це вже адвокатка сказала...", - завершила журналістка.

У Житомирі новостворена фірма за два дні відзвітувала про завершений ремонт військового госпіталю

У Житомирі підприємство відзвітувало про завершений ремонт лікувального корпусу Військового шпиталю через два дні після тендеру на його проведення та оперативно отримало на рахунок 1,4 млн гривень, пише "Житомир. Інфо".

Згідно із даними ProZorro, квартирно-експлуатаційний відділ міста Житомира без торгів уклало угоду з ТОВ «Клара Верітас» на ремонт приміщень корпусу лікарні на території військового містечка (військова частина А-1065) 20 жовтня, а вже 22 жовтня фірма отримала повну суму за виконані роботи, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

У лікарні повинні були провести демонтажні роботи, змінити рівень підлоги у будівлі, покласти покриття з керамічної плитки, пошпаклювати стіни, облицювати поверхню стін плиткою, установити умивальники, душові кабінки, унітази та інше. Календарний план прописував проведення робіт до середини листопада 2021 року.

Що робити, якщо купили "липовий" COVID-сертифікат, але тепер хочете вакцинуватися: пояснення головного санлікаря Кузіна. ВIДЕО

Є випадки, коли людина, що купила підроблений COVID-сертифікат, одумується і все ж таки хоче дійсно вакцинуватися від коронавірусу, але її дані вже є в системі.

Як інформує UAINFO.org  із посиланням на "ТСН", головний санітарний лікар Ігор Кузін пояснив, що робити у такому разі.

За його словами, якщо людина має підроблений сертифікат, слід звернутися до пункту вакцинації та отримати справжню вакцину та повний курс щеплень.  

"Треба буде розповісти, що ви його купили, відповідно буде викликано Національну поліцію, зберуться докази, але людина отримує захист, а це найцінніше", - заявив Кузін.

Лікар про сплеск COVID-19 в Україні: офіційна статистика далека від реальності, люди вмирають удома

Реанімації в українських лікарнях переповнені людьми з коронавірусною інфекцією, і багатьом змушені відмовляти у цій допомозі. Навіть пацієнти в тяжкому стані повертаються додому, де часто просто вмирають.

Як розповів в ексклюзивному бліцінтерв'ю OBOZREVATEL лікар-епідеміолог, засновник NEGIC, голова ГО "Інфекційний контроль в Україні" Андрій Александрін, офіційна статистика про кількість інфікованих коронавірусом українців далека від реальності, інформує UAINFO.org.

Через ситуацію, що склалася, система охорони здоров'я просто не в змозі врахувати всі випадки зараження і смерті від хвороби COVID-19.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини