MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 листопада 2021

154 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 листопада.

"Розуміємо, як Росія веде війну": Україна готова до нової екскалації на Донбасі – командувач ОС

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант ЗСУ Олександр Павлюк заявляє про готовність до нового загострення бойових дій на Донбасі та про можливість проведення контр-наступальної операції у відповідь.

Про це Павлюк сказав в інтерв'ю американському журналісту Нолану Пітерсону в рамках "Місії Схід" Українського Центру безпеки та співробітництва, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Ми чудово розуміємо те, хто є перед нами. Чудово розуміємо те, як Росія веде війну. Ми готові до ескалації, готові до нового витка бойових дій. Крім стабілізаційної операції, в нас готова оборонна операція, по можливості проведемо і контр-наступальну операцію. Війська до цього готові", – заявив Павлюк.

Він підкреслив, що Україна дотримується перемир'я, але не вважає представників ОРДЛО самостійною одиницею, яка має свою думку.

"Це звичайні маріонетки, які просто виконують забаганки Кремля", – сказав командувач.

Bloomberg: Політика Путіна завела Росію в глухий кут

Старіння населення Росії та падіння його чисельності стало є головним болем для очільника Кремля Володимира Путіна. Однак, його агресивна зовнішня політика заважає вирішувати внутрішні проблеми, пише Bloomberg, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA

«Я навіть не знаю, що відбувається», — поскаржився Путін міністрам минулого місяця, незадоволений тим, що навіть «люди з вищою освітою» продовжують відмовлятися від російської вакцини проти COVID-19.

Для влади, одержимої демографією, науковою репутацією та глобальним статусом, удар був нищівним. Оскільки невелика частина населення вакцинувалася, Росія пережила рекордне зростання кількості летальних випадків коронавірусу.

Кремль був змушений запровадити «неробочий» тиждень, а Москва - частковий локдаун. Не вперше з тих пір, як Путін прийшов до влади трохи більше двох десятиліть тому, пообіцявши зупинити демографічний спад, політичні імперативи Кремля заважають громадському здоров’ю. 

Росія створила власну вакцину від коронавірусу. Проте лише приблизно третина громадян країни повністю щеплені, що значно нижче рівня вакцинації в Європі та Сполучених Штатах, для прикладу. Кількість росіян, які кажуть, що вони не готові до вакцинації, зменшилася, але все ще становить близько 45%.

Після уповільнення протягом останніх місяців рівень вакцинації почав прискорюватися лише під час критичного сплеску випадків хвороби. В інших частинах світу також спостерігається зростання кількості випадків з настанням зими, але вакцинація обмежила негативні наслідки. Тим часом щоденна смертність від коронавірусу у Росії побила рекорди. Що стоїть за кризою? 

Поклонська перед висилкою в Кабо-Верде поскаржилася, що не змогла помиритися з Україною

Колишня "прокурорка" окупованого Росією Криму та ексдепутатка Держдуми РФ Наталія Поклонська заявила, що хотіла налагодити відносини з українським парламентом, але не вийшло.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Сrimea-news, інформує UAINFO.org.

"Думка, яка не виходила у мене з голови, – налагодити відносини з парламентом України. Це у мене не вийшло", – сказала вона про свою роботу у Держдумі.

Також Поклонська додала, що хотіла брати участь у засіданні групи російсько-української дружби, але такі засідання не проводились. 

COVID-сертифікат у "Дії" став доступний для власників звичайних паспортів: покрокова інструкція

Власники звичайних паспортів громадянина України (у формі книжечки) отримали можливість генерувати СOVID-сертифікат у застосунку "Дія".

Про це повідомляє у вівторок ввечері Телеграм-канал "Дія", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Віднині електронний документ про вакцинацію можна отримати без ID-картки або біометричного закордонного паспорта. Достатньо просто оновити застосунок до останньої версії.  

Як згенерувати сертифікат у Дії - покрокова інструкція для власників паспортів-книжечок:

  • авторизуйтесь у застосунку через BankID;
  • натисніть "Послуги" та виберіть пункт "COVID-сертифікати" — "Отримати сертифікат";
  • поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у "Дію".

"Зауважте, що паспорт-книжечка серед ваших документів у Дії відображатися не буде. Адже цифровим паспортом може бути лише ID-картка та закордонний біометричний паспорт", - наголосили розробники.

У Польщі тестують українську вакцину від COVID

В інституті у Гданську тестують українську вакцину від COVID-19. ЇЇ розробили науковці Інституту біології клітини НАН України у Львові.

Про це пише Радіо Свобода, інформує UAINFO.org.

Грант на розробку вакцини інститут отримав у вересні 2020 року. Біологи створили продуценти вірусних білків на основі дріжджів. 

"Ця вакцина становить собою білок або декілька білків коронавірусу, у першу чергу білок "шипа". Найважливіше, щоб там був рецептор, та ділянка, якою той вірус хапається за рецептор людських клітин в альвеолах легень. Але, додатково, ми ще синтезуємо на спеціальних дріжджах, гуманізованих, які модифікують білки, ще інші білки коронавірусу. Ця суміш більш ефективно діятиме, викликаючи появу антитіл", – розповів керівник Інституту біології клітин у Львові, академік Андрій Сибірний.

"Грустно, что темные крестьяне позапрошлого века до сих пор среди нас", – журналист о Марше антивакцинаторов в Киеве

Митинг антиваксов убедительно доказывает – никакие медиакампании и увещевания с этим контингентом ничего не сделают. Только системная командно-административная работа.

Такое мнение на своей странице в Facebook выразил журналист Сергей Щербина, информирует UAINFO.org.

Смерть близкого человека от ковида, зачастую, недостаточный аргумент. Недостаточны и парализованные детские ноги от полиомиелита. А вот невозможность усадить свою задницу в маршрутку часто оказывается решающим фактором. Такие люди. 

Борьба с холерой в 19-м веке тоже происходила, в том числе, с помощью солдатских штыков. Другого пути у властей просто не было. И аргументы противников "санитарной деспотии" того времени были абсолютно подобны нынешним.

Грустно, конечно, что темные крестьяне позапрошлого века до сих пор среди нас.

Тарантіно продасть на аукціоні NFT сім сцен із "Кримінального чтива"

Американський режисер і сценарист Квентін Тарантіно виставить на аукціон NFT OpenSea сім вирізаних сцен зі свого фільму "Кримінальне чтиво", а також рукописний сценарій стрічки та ексклюзивні аудіокоментарі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNBC, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що фрагменти фільму матимуть змогу побачити лише покупці NFT.

"Секретна мережа та секретні NFT-токени відкривають абсолютно новий світ, який об'єднує митців та їхніх шанувальників, і я дуже радий бути частиною цього", — сказав Тарантіно. 

"Кримінальне чтиво" (Pulp Fiction) — культовий художній фільм 1994 року виробництва США, одна з найвідоміших робіт режисера Квентіна Тарантіно. Картина вважається важливою віхою в історії кінематографа, що дала відчутний імпульс розвитку незалежного американського кіно. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини