MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 листопада 2021

130 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 листопада. 

Боррель: Угода про асоціацію Україна-ЄС не передбачає оборонного альянсу

ЄС має з Україною Угоду про асоціацію, але це не передбачає оборонного альянсу, тож у разі загострення ситуації на кордонах Україна може й надалі розраховувати на політичну, дипломатичну, економічну та фінансову допомогу з боку Європейського Союзу.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС з питань оборони заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє власний кореспондент Укрінформу, інформує UAINFO.org.

"У нас немає військового альянсу з Україною. Тож якщо постає питання, що ми будемо робити завтра в Україні, перед фактом того, що може трапитися на кордоні - ми будемо продовжувати діяти точно таким же чином, в рамках дій, які були запроваджені з часів, коли Росія захопила Крим та розпочала війну на Донбасі. Україна може бути впевнена в політичній, дипломатичній, економічній і фінансовій підтримці з боку Європейського Союзу", - сказав Боррель.

Він зауважив, що ЄС дуже уважно стежить за розвитком ситуації в Україні. За його словами, ЄС має лише ту інформацію щодо поточної ситуації на східному кордоні України, яка була надана українською та американською сторонами.

"Сміялася навіть суддя": Лерос розповів про хід справи за показаний середній палець Зеленському

Печерський райсуд Києва 16 листопада не зміг обрати запобіжний захід нардепу Гео Леросу, якому повідомили про підозру за показаний середній палець президенту Володимиру Зеленському.

В ефірі телеканалу Україна 24 Лерос розповів про перебіг судового засідання, інформує UAINFO.org.

"По-перше, засідання суду перенесли на четвер, бо ті документи, той проект підозри, який прокуратура надала в суді, вони настільки нікчемні, що навіть суд сміявся і суддя сміялася з цього. І вона змушена була перенести засідання. Елементарно в проекті підозри не виявилося навіть самої підозри, яку я підписав під час отримання. Вони забули її прикріпити... Захист мій ущент розніс першу частину, тому суд пішов на паузу до четверга, у четвер буде продовження суду", – зазначив нардеп.

Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради Лерос назвав "зрадником" Зеленського, який також перебував у сесійній залі. 

Лерос вийшов до трибуни і, звертаючись до Зеленського, сказав: "Бачу, ваш Єрмак також тут. Я хочу сказати вам, що не боюся говорити правду. Ви можете скільки завгодно нацьковувати на мене свої правоохоронні органи, клепати справу, але не боюся говорити правду. Ви головний зрадник у країні".

 

The Guardian: Тиск Лукашенка на ЄС не спрацював

На кордоні Польщі з Білоруссю збираються мігранти. Білоруський диктатор Олександр Лукашенко цинічно використовує відчай біженців у своєму протистоянні з Європейським Союзом, створюючи гуманітарну кризу на кордоні/

Про це пише The Guardian, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Ймовірно, кількість смертей серед мігрантів буде зростати. Опинившись у пастці між польськими і білоруськими солдатами, тисячі чоловіків, жінок і дітей ризикують замерзнути без укриття.

Мігранти з Сирії та північного Іраку голодні і налякані. Прибувши під супроводом військ Лукашенка до кордону з колючим дротом, вони навіть не можуть повернутися назад.

Тих, хто знайшов спосіб прорватися до Польщі, переслідують прикордонники та солдати у фактично мілітаризованій зоні. Їх повертають на білоруську сторону.

Гуманітарні працівники не можуть надавати допомогу, оскільки вони виключені з зон надзвичайної ситуації, створених на польській стороні кордону. Журналістам також заборонено робити там репортажі.

Бабченко: Орки с ядерным и космическим оружием сбивают спутники и лезут из своего Мордора через границы ЕС. Как мир за две недели изменился

Русские сбили спутник. Свой. В космосе. Россия провела испытания противоспутникового оружия и запущенной с Земли ракетой сбила свой собственный спутник "Космос-1408", выведенный в 1982 году и предназначавшийся для радиоразведки.

Об этом пишет журналист Аркадий Бабченко в Facebook, информирует UAINFO.org.

В результате образовалось облако обломков, полторы тысячи самых крупных из них наблюдаемы, еще сотни тысяч мелких невидимы.

Орбита этого облака каждые девяносто минут идеально пересекается с орбитой МКС под острым углом. На видео инфографика американской компании LeoLabs – белая полоса это облако обломков, синяя точка – МКС.

 

Кива після позбавлення його нагородного пістолета пообіцяв "забирати життя". ВІДЕО

Народний депутат від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Кива емоційно висловився в парламенті щодо позбавлення його нагородної зброї та вченого ступеня.

Відео з'явилося в Telegram-каналі "Через плече", інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Кива в оточенні колег зі фракції пригрозив провладним політикам, що забиратиме в них життя у відповідь на такі дії. На кадрах помітна його обурена поведінка — він розмахував руками і вдарив кулаком по столу.

"Ви (влада) тільки можете забирати в мене нагороди, які я заслужив. А я у вас забиратиму ваші життя. Забрали нагородну зброю, позбавили державних нагород, позбавили наукового ступеня", – заявив представник опозиції.

Шона Пенна помітили в Києві: чому голлівудський актор таємно приїхав в Україну

 

Американського актора та режисера Шона Пенна помітили в Києві на місці розстрілів Небесної сотні. Повідомляється, що артист уперше прилетів в Україну, щоб зняти документальний фільм.

Перебування голлівудської зірки в країні повинне було залишатися в таємниці, проте очевидці розповіли про приїзд Шона ТСН. Інсайдери повідомили джерелу, що вже завтра знаменитість планує відвідати Маріуполь, інформує UAINFO.org.

Актора помітили на вулиці Інститутській, коли він брав інтерв'ю в перехожих. Учасників опитування просили не розповідати нікому про розмову, а знімальній команді наказали мовчати про плани режисера.

Незважаючи на бажання зберегти конфіденційність, фотографія з американцем таки спливла в мережі. В понеділок, 15 листопада, зірка сфотографувалася з власником ветеранського бізнесу Леонідом Остальцевим, якого він розпитував про життя після війни. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини