MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 листопада 2021

115 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 листопада. 

Янукович заявив, що українці вісім років "не знають правду про Майдан": деталі заяви президента-втікача

Колишній президент Віктор Янукович, який переховується у Росії, звернувся до українців з нагоди восьмої річниці початку Майдану.

Текст звернення опублікував у Facebook його прессекретар Юрій Карасір, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Свою промову Янукович написав російською й почав з гучних заяв про те, що вісім років тому "Україна припинила своє існування, бо стала країною, що воює", а "влада Майдану досі не принесла обіцяний мир".

Крім того, президент-втікач назвав Україну "найбільш бідною та нестабільною країною на континенті". На його думку, "промисловий потенціал України практично зруйнований, енергетична безпека перебуває в критичному стані, а дефіцит бюджету постійно зростає".

"Саме те, про що ви подумали". На тлі чуток про нову партію Аваков опублікував фото з Гордоном, Шустером, Комаровським та Гройсманом

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков опублікував фото з журналістом Дмитром Гордоном, лікарем-педіатром Євгеном Комаровським, телеведучим Савіком Шустером, експрем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Про це повідомляє UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Так-так, це саме те, про що ви подумали", — підписав фото Аваков.

У коментарях до фотографії в ексміністра запитали, чи не підготовка це до "походу до Верховної Ради?". На це Аваков відповів, що це "похід, але не туди".

"Куди йдемо ми з п’ятачком великий-великий секрет", — написав колишній голова МВС.

Портников: Путін чудово засвоїв урок української інфантильності

Під час виступу на розширеній колегії Міністерства закордонних справ РФ Володимир Путін висловив задоволення з приводу того, що на Заході з’явилася "відома напруга" через російські дії

Парадокс цієї заяви не лише в тому, що глава держави під час зустрічі з дипломатами, яким, по суті, доручено домагатися порозуміння у взаєминах з іншими державами, хвалить військових — адже це їхні дії призвели до «відомої напруги», — пише Віталій Портников для Радіо.Свобода, інформує UAINFO.org.

Парадокс насамперед у тому, що Володимир Путін уже не приховує своїх намірів за звичними дипломатичними фразами та закликами до миролюбності. Навпаки, він вважає, що "відомого напруження" досі мало, оскільки Захід "поверхнево" ставляться до проведених Росією "червоних ліній". А це означає, що "відома напруга" лише посилюватиметься.

Що це за "червоні лінії", Путін також не приховує. Це насамперед право України на суверенний розвиток та вибудовування власних відносин з іншими державами. Путін демонстративно ставиться до України як до колонії та готовий загрожувати як державам, які вибудовують із нею взаємини, так і самій Україні. 

Заява Путіна про те, що війна на Донбасі триватиме ще довго — нехай навіть провину за продовження конфлікту він звично покладає на Україну — це елемент такого шантажу.

Княгиня Монако Шарлін зблизилася з російським олігархом – ексбойфрендом Наомі Кемпбелл

Княгиня Монако Шарлін, яка зараз проходить курс лікування в клініці, місцеперебування якої невідоме, зблизилася з російським олігархом Владиславом Дороніним – колишнім бойфрендом темношкірої британської супермоделі Наомі Кемпбелл.

Доронін, співвласник компанії "Капітал Груп", зустрічався з Наомі з 2008 по 2013 рік. У 2011 році вони обидва були гостями на весіллі Шарлін та князя Альбера, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Як стверджує видання The Sun, 59-річний мільярдер надає 43-річній княгині, яка переживає сильне фізичне та емоційне виснаження, моральну підтримку. За інформацією джерела, «це дуже складна та заплутана сага, але вони перебували в контакті та проводили час разом». 

Ходять чутки, що між князем Монако Альбером II та його дружиною виник розрив через звинувачення у його невірності. Альбер, однак, заперечує, що проблеми зі здоров'ям Шарлін пов'язані з їхніми стосунками. При цьому він визнав, що її нинішній стан був результатом «кількох факторів, які мають особистий характер». «Вона погано спала і зовсім погано їла. Вона сильно схудла, що зробило її вразливою до інших потенційних хвороб», — сказав він.

В Іраку відкрився ресторан із роботами-офіціантами

В іракському місті Мосул відкрився ресторан, де замовлення приймає інтерактивний стіл, а страви розносять роботи-офіціанти.

За словами власника ресторану Рамі Чкіб Абдельрахмана, роботи імпортовані, але над програмуванням працювали місцеві інженери, повідомляє Techxplore, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Країну, в якій було куплено роботів, Абдельрахман не називає. Разом з тим, він з гордістю наголошує, що все в ресторані є цифровим, включаючи 15 діджитал-столів із вбудованим інтерактивним меню.

«По телевізору ви бачите роботів та столи із сенсорними екранами в Об'єднаних Арабських Еміратах, Іспанії та Японії. Я постарався принести ці ідеї до Мосула. Ми бачили концепцію у соціальних медіа більш ніж в одному місці», - поділився власник ресторану.

Визначився володар премії Golden Boy-2021 найкращому молодому футболісту Європи

Півзахисник "Барселони" та збірної Іспанії Педрі виграв премію Golden Boy-2021 найкращому молодому футболісту Європи.

Голосування проходило на сайті Tuttosport, який є організатором премії, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Педрі набрав 318 очок і з великим відривом випередив свого найближчого переслідувача - півзахисника дортмундської "Боруссії" Джуда Беллінгема (119 очок).

18-річний іспанець минулого року перейшов із "Лас-Пальмаса" до "Барселони", після чого став основним гравцем каталонців та національної збірної.

Відбір гравців відбувався у кілька етапів, а до фінального голосування вийшли 20 футболістів. Варто зазначити, що до формування топ-40 у списку перебували двоє українців - захисник "Динамо" Ілля Забарний та вінгер "Шахтаря" Михайло Мудрик.

Померла актриса Ніна Русланова, зірка фільмів "Тіні зникають опівдні", "Собаче серце" та "Циган". ФОТО, ВІДЕО

У Москві на 76 році життя після тривалої хвороби померла народна артистка Росії Ніна Русланова. До свого дня народження Ніна Іванівна не дожила лише два тижні.

Про це повідомив друг та колега Русланової по цеху Станіслав Садальський в особистому мікроблозі в Instagram, інформує UAINFO.org

Причиною смерті актриси Ніни Русланової став коронавірус, повідомляє "П'ятий канал" із посиланням на своє джерело. У артистки, за словами співрозмовника, підтвердився Covid-19. Їй також діагностували дихальну недостатність.

Нагадаємо. Ніна Русланова – родом із України, імовірно народилася в Богодухові Харківської області. Роком її народження вказано дату 5 грудня 1945 року, однак це неточна інформація. Двомісячну дівчинку знайшли покинутою та відправили до дитячого будинку. Її записали з по батькові Іванівна, а прізвище їй дала інспекторка дитячих будинків на честь співачки Лідії Русланової.

Кінодебют актриси відбувся у 1967 році, коли вона зіграла Надію у картині Кіри Муратової "Короткі зустрічі". На рахунку актриси близько 150 ролей у кінофільмах, серед яких "Тіні зникають опівдні", "Мій друг Іван Лапшин", "Кін-дза-дза!", "Завтра була війна", "Собаче серце", "Циган" та інші. Остання роль — Крячиха в серіалі про події Громадянської війни 1917-1921 років "Жила-була одна баба".  

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини