MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 грудня 2021

262 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 грудня. 

Кулеба відреагував на заяву Лукашенка про політ до Криму з Путіним

Визнання Білоруссю незаконної окупації півострову завдасть непоправного удару по українсько-білоруським стосункам.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав журналістам у Ризі, де проходить зустріч голів МЗС країн НАТО. 

«Я думаю, що немає сенсу оцінювати кожен прояв потоку свідомості, який регулярно здійснює на різних медійних платформах Олександр Лукашенко. Ми будемо оцінювати його дії. Якщо Білорусь дійсно визнає незаконну окупацію Криму Росією, це завдасть непоправного удару по українсько-білоруським відносинам. Ми діятимемо по повній програмі. Крим це не те питання, де ми дозволяємо собі стриманість», - сказав Кулеба.

Арахамия об анонсированном Зеленским госперевороте: нас всех ждут интересные новости

Службе безопасности Украины нужно дать несколько недель на расследование подготовки к государственному перевороту.

Об этом, как сообщает корреспондент Цензор.НЕТ, в интервью журналистам в ВР сказал глава фракции "Слуга народа" Давид Арахамия, информирует UAINFO.org.

"Думаю, всех нас ждут интересные новости", - отметил он. 

Отвечая на вопрос, почему президент в своем выступлении в ВР сегодня об этом не упомянул, Арахамия заметил: "А зачем?!… Он (озвучил. – Ред.) возможный сценарий. Вы же видите, сегодня нет (госпереворота. – Ред.). Вам что, хочется переворот? Вам скучно?!".

Ян Валетов: Умерьте пыл, дорогие сограждане. Переворота не будет

Что скажу в день Маленького Переворота? Скажу, что не нужно никаких переворотов. Ни маленьких, ни больших. Вот, совсем никаких.

Есть выборы. Есть свобода выбора. Есть демократическая, свободная Украина, в которой обеспечен вопрос мирной передачи власти по результатам народного волеизъявления. Никто и никогда не сможет вас проконтролировать в кабинке для голосования. Не в хунте, слава богу, живем. Автоматчики возле избирательных участков не стоят и, если мы случайно не перевернемся, стоять не будут.

Об этом на своей странице в Facebook пишет украинский писатель-фантаст и блогер Ян Валетов, информирует UAINFO.org

Нет другого пути для прогресса, кроме избирательного процесса.

И чем раньше до нас, как до народа, это дойдет, тем лучше нам всем будет.

Уличное правосудие никогда не заменит беспристрастную судебную систему, и за это за нее надо бороться, а не за то, чтобы судить и миловать по принципу революционной целесообразности.

Жаль, что жизнь нас еще не научила, что в период смуты социальные лифты начинают работать не на то, чтобы вынести на вершины власти самых умных, патриотичных, образованных, а возят наверх то, что при других обстоятельствах вспыло бы наверх только в очистных сооружениях.

Опитування КМІС: 58,2% українців не підтримують другий термін Зеленського

Більшість українців не хочуть, щоб Володимир Зеленський балотувався на другий термін. Про це свідчать результати опитування, проведеного 26-29 листопада 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології "(КМІС), інформує UAINFO.org

Респондентам поставити питання: Чи підтримуєте Ви, щоб Володимир Зеленський балотувався на свій другий президентський термін на виборах у 2024 році?

Тож виявилось, що 58,2% українців не підтримують ця ідею, а навпаки підтримують – 34,3% опитуваних.

"Наші гроші": Від "антиахметівського" закону Україна щороку втрачатиме до $70 млн ренти

Закон №5600, що й досі називають "антиахметівським", який вчора прийняли депутати Верховної Ради, буде коштувати Україні чи малі гроші. В подальшому бюджет країни втрачатиме від $5 млн. до $70 млн. ренти на рік.

Про це пише Володимир Даценко для видання "Наші гроші", інформує UAINFO.org.

Попри розкручений конфлікт між Ахметовим і Зеленським Верховна Рада все таки виявилася неготовою голосувати за законопроект, який би суперечив інтересам головного олігарха країни. І хоч більшість ЗМІ і депутатів повідомили, що Рада потіснила інтереси гірничо-збагачувальних компаній, а дехто навіть заговорив про «болісний удар», але насправді це не так.  

Редагувати законопроект почали відразу, після його надходження до Верховної Ради. В першому читанні депутати суттєво зменшили потенційну ставку ренти на руду. А до другого читання текст законопроекту виглядав взагалі непристойно: пропонувалося іще зменшити ренту на руду, увівши формулу і декілька коефіцієнтів, та відмовитись від акцизу на «зелену» енергетику, запровадити мінімальне підвищення екологічного податку з гірників та ін. Закон можна було сміливо називати «Ахметов+».

НАТО давно не проти додати наші Збройні сили до свого складу – Віктор Муженко 

Суспільство, яке ідентифікує себе українцями, спроможне протистояти "русскому миру", – каже колишній начальник Генштабу Віктор Муженко, який дав велике інтерв'ю інтернет-виданню Gazeta.ua, інформує UAINFO.org.

Росія стягує війська на кордоні з Україною. Яка мета Кремля?

– Якби була зрозуміла чітка мета, її озвучили б у пресі. Представники експертних кіл висловлюють бачення, єдиної думки немає.

Це серйозна загроза для України. Найяскравішим підтвердженням є знімок, зроблений у районі міста Єльня Смоленської області, поблизу траси Москва – Мінськ. Це скупчення може становити загрозу не лише для України, а й для Європейського Союзу – Польщі, Балтії. Метою переміщень техніки на ці напрямки є серйозні зміни у плані розміщення сил у світі. Це тестування для Європейського Союзу й НАТО на спроможність адекватно реагувати.

Війська й питання енергетичної безпеки можуть стати предметом торгу з Євросоюзом за Україну. Росія діє гібридними методами – намагається створити аналог ОРДЛО в європейському масштабі на території Білорусі.

Це один сценарій із мігрантами на білорусько-польському кордоні?

– Так. Це способи реалізації задуму росіян. Наші партнери це розуміють. Про що свідчить візит директора ЦРУ Вільяма Бернса до Москви на початку листопада. Очевидно, говорили не тільки про Україну, а й про глобальну безпеку. Чітко прозвучав меседж від Сполучених Штатів Америки, Євросоюзу й НАТО: такого, як 2014 року, коли ніхто не реагував на загрози Україні, не буде...

Злой одессит: Путин сотряс воздух намёком на "признание" так называемых "ЛНР" и "ДНР"

Интересное явление можно наблюдать последние несколько дней в гибридном информационном пространстве, а именно, Александр Лукашенко и Владимир Путин делают заявления, не содержащие какой либо конкретики, но которые за них додумывают российские же пропагандисты.

Например, намедни, во время совещания с военными РБ, Александр Лукашенко довольно пространно заявил, что если кто-то там, на Донбассе затеет очередную "войнушку", то Беларусь выступит на стороне, сами знаете кого, в конфликте где-то там, пишет в своем блоге Злой одессит, информирует UAINFO.org.

Российские СМИ сразу же подчеркнули, что это фактически, в случае разгара войны на Донбассе, обещание Лукашенко выступить на стороне России. Хотя, в действительности, Лукашенко ничего не конкретизировал, то есть, выдал на-гора словоблудие, для внутреннего потребления, в особенности российского сегмента.

И вот, сегодня история повторяется. Ведь Владимир Путин в прямом эфире заявил: "Что касается угроз, то для людей, которые проживают в двух непризнанных ПОКА республиках "ЛНР" и "ДНР", там тоже создается постоянная угроза при передвижении войсковых соединений вблизи их территорий". 

И вот, все разом забыли про некие "угрозы", а говорят про путенское "пока". Что же это значит, неужели Путин намекает на признание "ЛНР" и "ДНР"?

Лукашенко готов перекрыть энерготранзит, если его будут "душить поляки"

Александр Лукашенко решительно готов остановить транзит энергоносителей, если Польша выполнит свою угрозу и закроет границу. Об этом пишет РИА Новости, сообщает Корреспондент, информирует UAINFO.org.

"Слушайте, когда меня будут душить поляки или еще какие-то там, я буду смотреть на какие-то контракты? Бросьте вы, о чем вы говорите?", - сказал он.

Он подтвердил, что настроен весьма серьезно. "Поляки решили закрыть нам границу с Беларусью. Хорошо, закрывайте. Мы не очень-то часто ездим в Евросоюз. Наш интерес сегодня в России, Китае и на Востоке больше всего. А если я закрою? Что будет с этим потоком тогда, который в основном в Россию, Китай идет через нас?", - добавил Лукашенко.

Українка Мар'яна Шевчук зі світовим рекордом перемогла на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Українка Мар'яна Шевчук здобула золото чемпіонату світу з пауерліфтингу, який проходить у грузинському Тбілісі.

Шевчук стала чемпіонкою у ваговій категорії до 50 кг, побивши власний світовий рекорд, коли взяла 133,5 кг в останній спробі, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Попередній світовий рекорд українка встановила на етапі Кубка світу у Тбілісі, піднявши вагу 132 кг. 

Таким чином, Шевчук стала дворазовою чемпіонкою світу з пауерліфтингу. Вперше вона виграла світову першість у 2019 році.

"Ми планували це зробити на Паралімпійських іграх у Токіо, але не змогли, тому зробили це тут. Це дуже вдалий рік для мене, і я дуже щаслива всередині, хоча це складно зараз передати", - поділилася емоціями 25-річна спортсменка.

Оля Полякова з'явилась на благодійному заході в дуже сексуальному вбранні 

Українська співачка і тренерка "Голосу країни-12" Оля Полякова вкотре довела, що вона має надпотужний голос, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Артистку запросили виступити на благодійному вечорі фонду "Таблеточки", де вона заспівала ліричну композицію "Венчальная" співака Євгена Кемеровського.

Для виступу Полякова обрала вишукану обтислу напівпрозору сукню, яка підкреслила її підтягнуту фігуру та стрункі ноги. 

"Вінчальна! Живий струнний квартет, бенд та Дмитро Саратський за роялем! На благодійному вечорі фонду "Таблеточки"! Як вам таке виконання? Пісня Євгена Кемеровського!" – підписала відео Оля.

Градский за месяц до смерти женился на украинке, которая была младше его на 35 лет

Известный российский певец и композитор Александр Градский, который 28 ноября ушел из жизни, за месяц до смерти официально женился на 39-летней украинке Марине Коташенко. До этого они прожили 17 лет в гражданском браке и воспитывали двоих детей.

Они не становились официальными мужем и женой, поскольку сам Градский был против, уверяя, что вполне обеспечивает семью без штампа в паспорте. О том, что известно о супруге Александра Градского Марине Коташенко и как она выглядит, читайте далее в материале OBOZREVATEL, информирует UAINFO.org. 

Уроженка Украины Марина Коташенко после учебы в Киеве переехала в Москву и начала работать моделью, а параллельно училась во ВГИКе (Всероссийский государственный институт кинематографии имени С. А. Герасимова) на актрису.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини