MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 грудня 2021

112 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 грудня. 

Постачання зброї Україні блокувала особисто Меркель – Bild

Після заяви міністра оборони України Олексія Резнікова щодо блокування Німеччиною продажу зброї нашій країні через НАТО стало відомо, що проти постачання зброї виступила особисто колишня канцлерка ФРН Ангела Меркель.

Про це повідомляє німецьке видання Bild, інформує UAINFO.org

Зокрема, зазначається, що за ініціативи Меркель Німеччина наклала вето на продаж Україні антидронових рушниць та протиснайперських систем через Агенцію НАТО з підтримки та постачання. За інформацією Bild, на прохання колишньої канцлерки до рішення Німеччини приєдналися і Нідерланди, оскільки Меркель нібито не хотіла, щоб Німеччина була єдиною країною, яка виступає проти надання озброєння Україні на тлі загострення російської агресії.

Россия планирует дестабилизацию не только в Украине, но и Грузии – Foreign Policy

После чрезвычайных репрессий против оппозиционных политиков и предсказуемой победы партии президента России Владимира Путина "Единая Россия" на выборах в Государственную Думу 2021 года Кремль снова испытывает терпение западных лидеров. На этот раз режим Путина полон решимости использовать существующие слабости, одновременно разжигая и создавая кризисы на нескольких фронтах.

Хотя многие эксперты склонны рассматривать Россию как слабеющее государство, Кремль доказывает, что он может создавать длительные проблемы не только в таких регионах, как Грузия и Украина, но и на границах Европейского Союза. Об этом пишет авторитетный американский журнал Foreign Policy, информирует UAINFO.org.

Несмотря на то, что Кремль все больше полагается на гибридные инструменты, которые нацелены на подрыв установленного порядка, европейские страны разделены на два лагеря: те, которые все еще выступают за политику умиротворения, например, Германия, и другие, такие как страны Балтии, требующие более жесткий ответ на российские угрозы.

"Дивно чути". Зеленський відреагував на вимогу РФ скасувати рішення НАТО щодо перспективи членства України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому "дивно чути" вимогу Росії скасувати рішення НАТО щодо перспективи членства України в Альянсі.

Про це він сказав в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Наша держава віддала свою частину радянського ядерного арсеналу — третю за потужністю у світі, а у відповідь отримала, у тому числі і від Росії, запевнення поважати наші кордони та нашу безпеку. Все це було викинуто на смітник", — зазначив український президент.

Він додав, що Росія порушила дуже багато обіцянок.

"Дивно чути від російської сторони прохання про будь-які гарантії, коли стільки обіцянок вже було порушено самою російською стороною", — резюмував Зеленський.

Рада спростила надання громадянства іноземцям, які захищали Україну. ВIДЕО

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №5630 про спрощене набуття українського громадянства іноземцями та особами без громадянства, які захищали територіальну цілісність та недоторканність України.

Як інформує Цензор.НЕТ, за відповідне рішення проголосували 285 нардепів, інформує UAINFO.org

Так, проєкт закону дозволить спростити порядок набуття громадянства України:

– громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання;

– іноземцями та особами без громадянства, які проходили (проходять) військову службу за контрактом у Збройних силах України;

– особами, які брали безпосередню участь в АТО/ООС.

Послаблення також стосуватимуться громадян, які мають заслуги перед Україною.

Нацбанк виграв апеляцію у Коломойського по справі щодо пов'язаних осіб із ПриватБанком

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким було задоволено позов кіпрської Triantal Investments та скасовано рішення Нацбанку щодо визначення пов'язаних із ПриватБанком осіб.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Також суд закрив провадження у цій справі.

Компанія Triantal Investments Ltd., підконтрольна колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку.

Згідно з позицією Великої Палати Верховного Суду, рішення Нацбанку про визначення осіб пов'язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції.

В Україні вводитимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19: очільник МОЗ підписав наказ

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ).

Про це повідомила прес-служба МОЗ, інформує UAINFO.org

Відповідно до наказу, отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше, рекомендується: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

"Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї у зв’язку з важкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби", – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Податкова амністія: українцям пояснили, чи доведеться доплачувати за старі квартири

У разі ухвалення закону про непрямий метод податкового контролю, доходи та витрати українців будуть під більш пильним контролем податкової, ніж зараз.

Про це, як йдеться в матеріалі УНІАН, заявив економічний експерт Олег Пендзин, інформує UAINFO.org.

Експерт зазначає, що непрямі методи контролю за витратами, якщо їх впровадять, торкнуться всіх громадян, незалежно від того, брали участь вони в податковій амністії чи ні.

"На сьогодні в законодавстві немає вимог, щоб громадяни (окрім держчиновників) пояснювали походження своїх доходів. Але як тільки буде ухвалено закон про непрямий метод контролю, будь-який українець, який зробив покупку на суму понад 400 тисяч гривень, відразу ж потрапить під контроль податкової на предмет відповідності його витрат раніше отриманим доходам", - зазначив експерт.

За словами Пендзина, моніторитися будуть тільки ті дорогі покупки, які будуть відбуватися з моменту набуття чинності законом.

"З вас не зажадають пояснення покупки квартири, наприклад, у 2000 році. Контролюватися буде виключно те, що ви будете купувати надалі", - пояснив експерт.   

Уилл Смит и Кристен Стюарт: The New York Times показал лучших актеров 2021 года

В рамках подведения итогов года американская газета The New York Times опубликовала список лучших актеров 2021 года по версии издания. На черно-белые снимки попали Уилл Смит и Кристен Стюарт, также к ним присоединились британец Бенедикт Камбербэтч и оскароносный Хоакин Феникс.

Всего в список "лучших" попало 13 кинозвезд. Они позировали перед объективом известного фотографа Рувена Афанадора. Эксцентричные кадры газета опубликовала на своем сайте, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org

У зірки "Паразитів" Пак Со Дам діагностували рак

Південнокорейська акторка Пак Со Дам, виконавиця однієї з головних ролей в оскароносній стрічці "Паразити", захворіла на рак. 

Про це повідомили в її агентстві Artist Company, пише The Hollywood Reporter, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Під час регулярного медичного огляду в акторки діагностували папілярний рак щитовидної залози. Вона вже перенесла операцію.

Через поганий стан здоров’я акторка пропустить рекламні заходи, пов’язані зі стрічкою Special Cargo, у якому вона зіграла головну роль. Цей кримінальний бойовик має вийти в прокат в січні 2022 року. 

Невідомо, чи будуть відкладені зйомки наступного фільму Пак - "Привид" режисера Лі Хе-молодшого. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини