MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 грудня 2021

120 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 грудня. 

Євросоюз відключить Росію від SWIFT у разі вторгнення – Financial Times

Російські банки будуть відключені від мережі Swiftу разі введення Європейським союзом санкцій проти РФ.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на обізнані джерела, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Крім того, видання зазначає, що інші санкції будуть спрямовані проти приватних російських банків та передбачатимуть обмеження на експорт певних технологій до Росії. Йдеться про обмеження у телекомунікаційній та хімічній промисловості. 

Також санкції торкнуться і російських олігархів. Їх імена не називаються. 

Представники німецького уряду заявили, що під час обговорень ймовірних санкцій керівництво ЄС не обумовлювало конкретних обмежень.

Третина опитаних українців готові захищати зі зброєю в руках свої міста і села у разі вторгнення Росії

Третина українців готові чинити збройний опір у разі вторгнення Росії до їхніх міст чи сіл.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 3 по 11 грудня, інформує UAINFO.org.

Соціологи зазначають, що загалом результати опитування засвідчують, що українці чинитимуть опір російським інтервентам.

Так, кожен третій респондент – 33,3% – готовий чинити збройний опір у разі вторгнення з боку Росії у місто чи село, де він проживає.

Крім того, 21,7% опитаних готові опиратися шляхом участі в акціях громадянського опору. 

Загалом, одним або іншим способом чинити опір готові 50,2% українців.

Водночас виїхали б у більш безпечний регіон – 14,8%, виїхали б за кордон – 9,3%, нічого б не робили – 18,6%, ще 12,1% - не визначилися із відповіддю, а 1,1% - відмовилися відповісти на запитання.

У регіональному вимірі готовність чинити опір варіює від 60,5% на Заході до 37,2% на Сході, а готовність чинити збройний опір – від 39,7% на Заході до 25,6% на Сході.

СБУ предупреждает правительство о реальности возможной остановки теплогенерирующих предприятий Украины

Служба безопасности Украины направила Кабинету министров Украины отчет по контрразведывательному обеспечению объектов критической инфраструктуры в электроэнергетической сфере. Согласно тексту сообщения, который редакции ZN.UA передали источники в правительстве, Украина в шаге от остановки теплогенерирующих предприятий, которые обеспечивают отоплением целые регионы из-за критически низких запасов угля, информирует UAINFO.org.   

“Одним из негативных явлений при прохождении осенне-зимнего периода (ОЗУ) 2021-2022 является непринятие надлежащих мер по накоплению угля на складах ТЭС/ТЭЦ. В частности, на 01.12.2021 на складах находится 486,2 тыс. тонн угля при плановом накоплении 2632,7 тыс. тонн (отклонение ─ 2146,5 тыс. тонн), что в свою очередь свидетельствует о критическом запасе указанного топлива”, ─ сказано в отчете.

Подчеркивает Служба и то, что под угрозой отсутствия отопления оказались целые регионы, которые обеспечиваются некоторыми ТЭС и ТЭЦ:

• Славянская ТЭС имеет в 50 раз ниже необходимого запаса угля

• Луганская ТЭС имеет в четыре раза ниже минимально необходимых запасов

• Черниговская ТЭЦ ─ запасы в пять раз ниже нормы

• Дарницкая ТЭЦ вообще не имеет запасов

Допуск іноземних військових до України: експерт пояснив особливості схваленого Радою закону

Ухвалений Верховною Радою закон про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях узаконює й присутність іноземних військ на території нашої країни.

Про це заявив Новини.LIVЕ військовий експерт Олександр Коваленко, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що документ стабілізує наявність іноземного контингенту на території України в рамках різних навчань. Йдеться про більш поглиблений процес двостороннього співробітництва із західними партнерами, а також досить серйозний крок на шляху до поглиблення відносин у військово-технічному плані та логістичних питаннях.

"Це інший формат допуску – безпосередньо на законодавчому рівні пояснюється необхідність наявності багатонаціонального контингенту в тій чи іншій формі на умовно постійній основі", – пояснив експерт.

Як приклад він навів тренувальну місію представників країн НАТО, серед яких – офіцери США, Канади, Великобританії, яка відбувається на полігоні у Яворово. Вони, зауважив Коваленко, проводять як відповідні навчальні курси для військових ЗСУ, так і переймають досвід наших бійців.

"Наш досвід наразі є найбільш наближеним до реальних бойових дій з країною, яка має другий мілітарний потенціал у світі. Хоч Україна в основному протистоїть обмеженому сухопутному контингенту РФ, але такого досвіду у нинішньому світі немає у жодної із армій світу", – зазначив він.

Водночас експерт наголосив, що не є прихильником ідеї про розміщення на території України на постійній основі певного військового контингенту, який має захищати Україну від агресії РФ.

Рада провалила відстрочку щодо касових апаратів для ФОПів. Що це означає

Верховна рада України провалила перенесення обов'язкового введення касових апаратів для ФОПів (фізичних осіб-підприємців) ще на один рік. Відповідний законопроект № 6376 навіть не змогли включити до порядку денного, оскільки це рішення підтримали лише 102 нардепи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на позачергове пленарне засідання, інформує UAINFO.org.

Документом пропонувалося внести зміну до абзацу четвертого пункту 61 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України, а саме цифру "2022" замінити цифрою "2023".

Таким чином, строки розширеного застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) платниками єдиного податку не переносяться на 2023 рік, оскільки сьогодні було останнє пленарне засідання Ради у 2021 році.

Истребин: Скорость, с которой распространяется штам "Омикрон", может привести к огромной смертности

Чем опасен "Омикрон"? – скоростью! Как следствие, больничная система может завалиться.

В эпидемиологии скорость заражений принято обозначать Rt – эффективное число репродукций. Сколько человек заражает 1 носитель. Для сравнения в прошлых волнах Rt было 0,5 - 2,2. Сейчас Омикрон по разным оценкам достиг значения 7-8 (Лондон, Онтарио).

Об этом в Facebook пишет системный аналитик Евгений Истребин, информирует UAINFO.org.

При такой скорости заражений, даже если доля госпитализаций будет в 2 раза ниже, (вероятное мягкое течение) грозит экспоненциальным ростом числа госпитализаций. 

В следствии быстрой скорости распространения и одномоментной нагрузки на больницы, число отказов в медпомощи будет запределым, что в теории может привести с огромной смертности.

Еще раз, если скорость распространения выше в 7 раз, снижение тяжести болезни в 2 раза абсолютно никак не повлияет на смертность.

В КНДР запретили смеяться и пить алкоголь на 11 дней

Северокорейцам запретили смеяться, пить алкоголь и развлекаться в течение 11 дней по случаю десятой годовщины смерти бывшего лидера КНДР Ким Чен Ира.

Власти приказали жителям не проявлять никаких признаков счастья, пока Северная Корея поминает его смерть, пишет Mail Online, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.   

Ким Чен Ир правил Северной Кореей с 1994 года до своей смерти в 2011 году, а затем эту должность наследовал его третий, младший сын, нынешний лидер Ким Чен Ын.

Теперь, через десять лет после смерти прежнего вождя, северокорейцев заставляют соблюдать 11-дневный период траура.

"В период траура мы не должны употреблять алкоголь, смеяться или развлекаться", - сообщил RFA житель северо-восточного пограничного города Синыйджу.

По его словам, северокорейцам также запрещено покупать продукты 17 декабря - в день смерти лидера.

Малюнок, куплений американцем за $30, виявився шедевром епохи Відродження. ФОТО

Малюнок розмірами 16,5х16,5 см, зроблений чорнилом на тонкому лляному папері, що зображає Богоматір з немовлям і квіткою на траві з ініціалами АТ, куплений американцем у Массачусетсі за 30 доларів під час розпродажу домашніх речей, може піти з молотка за 30 млн доларів. 

Як повідомляє Daily Mail, експерти довели, що це робота легендарного художника епохи Відродження Альбрехта Дюрера, датована 1503 роком, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

60-річний відвідувач розпродажу віддав за малюнок 30 доларів. 

Пізніше чоловік вирішив продати малюнок, проте знайти людину, яка б справді добре зналася на мистецтві та оцінила твір, довго не вдавалося. Тоді він звернувся за допомогою до свого знайомого власника магазину антикварних книг Брейнерда Філліпсона.

Известную актрису расстреляли на глазах у маленького сына в Мексике

В мексиканском городе Куэрнавака на улице расстреляли 42-летнюю известную актрису, модель и певицу Таню Мендосу. От полученных ранений она скончалась на месте.

Об этом сообщает агентство EFE, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Сообщается, что в роковой момент артистка находилась на спортивной площадке, она ждала, пока ее 11-летний сын закончит тренировку по футболу. Неизвестный подъехал к стадиону и открыл огонь. На данный момент преступника еще разыскивают. 

Настоящее имя актрисы Мария Гуадалупе Торрес Мендоса. Она дебютировала в кино в 1998 году. Снялась в таких фильмах, как "Цена твоей любви", "Безмолвный герой", "Королева юга", "Террор в музее", "24 часа на исчезновение трупа" и "100 килограммов свинца". По информации СМИ, в 2010 году семью актрисы похитили неизвестные и требовали выкуп. В 2012 году Таня Мендоса занялась музыкой и записала пять альбомов.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини