MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 грудня 2021

171 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 грудня.

Зеленський назвав трьох осіб, яким дозволено виступати із заявами з питань зовнішньої політики

Глава української держави Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким з ініціативами міжнародного характеру, а також з офіційними заявами щодо зовнішньої політики країни можуть виступати лише троє посадовців. Ідеться про президента, міністра закордонних справ і прем'єр-міністра, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Указ №671/2021 у середу, 22 грудня, опублікували на сайті президента. Цього ж дня документ набув чинності. Нагадаємо, що зазначені посади нині обіймають Володимир Зеленський, Дмитро Кулеба та Денис Шмигаль.

Як ідеться у тесті указу, його метою є належне виконання державою міжнародних договорів та забезпечення єдності зовнішньополітичного курсу України.

Financial Times: Агресія Росії стосується не лише України

Через 30 років після початку Югославських воєн західний альянс знову зіштовхнувся з можливістю ескалації збройного конфлікту на периферії Європи. Росія Владіміра Путіна стягнула війська до кордону України. У всьому цьому є присмак дежавю. Однак у більшості ключових аспектів сьогоднішня ситуація інакша, ніж три десятиліття тому, пише Financial Times, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

У 1990-х роках США не хотіли брати участь у припиненні кровопролиття на Балканах. Проте, відчуття перемоги у холодній війні та співпраця з європейськими союзниками змусили Америку втрутитися із почуттям ​​відповідальності.

Деморалізована і майже збанкрутована пострадянська Росія трималася на дистанції, але тиск з боку Москви допоміг змусити сербського диктатора Слободана Мілошевича вивести свої війська з Косово, що зупинило «повітряну війну» НАТО проти Белграда. Німеччина вирішила взяти участь у цій операції лише після важкої дискусії про те, чи дозволяє їй власна історія зробити це.

Сьогодні адміністрація президента США Джо Байдена заявляє, що твердо віддана безпеці Європи та суверенітету України. Проте Америка постраждала від політичної поляризації, а Байден болісно усвідомлює свій обмежений вплив на електорат, який вже втомився від війни і не довіряє політикам.

Путін боїться не "провокацій НАТО", а розвитку демократії в Україні – The Washington Post

Якщо російські війська, зосереджені поблизу кордону України, все-таки розпочнуть вторгнення в найближчі тижні, то 21 грудня 2021 року може стати днем, коли президент РФ Владімір Путін зробив перший "риторичний постріл".

Як пише The Washington Post, очільник Кремля, сидячи перед групою високопоставлених військових командирів фактично виклав детальне обґрунтування вторгнення, зобразивши «відповідні військово-технічні заходи» як засіб, який Москва може бути змушена використати для захисту від «провокацій з боку все більш ворожого НАТО», пригрозивши ескалацією ситуації навколо України, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

«Те, що відбувається зараз, напруга, яка розвивається в Європі, є їхньою провиною. На кожному кроці Росія була змушена реагувати. Ситуація загострювалася і погіршувалася. І ось сьогодні ми повинні якось це вирішувати», – сказав Путін.

Очільник Кремля, можливо, блефує, прагнучи домогтися поступок від уряду в Києві та адміністрації президента США Джо Байдена. Його різкі публічні заяви залишають мало простору для вирішення напруги.

Нардепи з Європейської солідарності заявили про держзраду та фінансування тероризму Зеленським та його оточенням

Нардепи з фракції Європейська солідарність подали повідомлення до Офісу генпрокурора, Держбюро розслідувань та СБУ про держзраду президента Володимира Зеленського та фінансування тероризму його оточенням.

Як повідомили у пресслужбі політичної сили, депутати вимагають невідкладно, але не пізніше 24 години після подання повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Там йдеться, що зі вступом на посаду президента Зеленського відбулися системні зміни у постачанні українських ТЕС російським вугіллям, а також під виглядом російського і вугіллям із тимчасово окупованих територій.

"Вказані зміни зруйнували енергетичну незалежність України у сфері тепло та електропостачання, зробили країну вкрай залежною від агресора Російської Федерації та нині недружньої - Республіки Білорусь", — додали там.

У ЄС стверджують, що за час президентства Зеленського близько 4 млрд доларів було витрачено на вугілля з Росії та Білорусі, а також на закупівлю електроенергії з цих країн.

В Украине женщин будут брать на военный учет: в Минобороны объяснили детали

Министерство обороны Украины постановило ставить на воинский учет женщин определенных профессий. Перечень охватывает сотни специальностей.

Об этом говорится в приказе Минобороны от 11 октября. Список в десятки раз шире предыдущего, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.

Работодатель должен проконтролировать, чтобы женщины, которые уже работают по специальностям из этого списка, стали на воинский учет. 

При принятии на работу у женщин будут проверять наличие документов и отметок о взятии на воинский учет.

Як жінкам стати на військовий облік: пояснення Міноборони

Для того, щоб стати на військовий облік, жінкам доведеться особисто прибувати до районного територіального центру комплектування, або відділу, який зараз працює в тому районі. 

Про це йшлося на сьогоднішньому брифінгу Командування Сухопктних військ, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Тому що є процедура проходження визначення придатності до військової служби, повинні розглянути документи. Доведеться особисто прибувати до відділу, надавати документи на розгляд", — пояснили у Командуванні. 

Після того, як людину поставлять на військовий облік, її направлять для проходження військово-лікарської комісії, яка визначить придатність до військової служби.

Аваков о назвавшем копов "дебилами" "слуге": были и другие эпизоды подобного поведения Галушко

Экс-министр внутренних дел Украины Арсен Аваков заявил, что год назад обсуждал поведение народного депутата Николая Галушко, который попал в скандал, обозвав полицейских "дебилами", с главой фракции "Слуга народа" Давидом Арахамией, а также с Денисом Монастырским. Он тогда возглавлял комитет по вопросам правоохранительной деятельности, членом которого является Галушко.

По словам Авакова, эпизод, который сейчас получил огласку, не единственный. Об этом он написал на своем канале в Telegram, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.  

Ранее Галушко заявлял, что видео якобы являлось предметом шантажа со стороны Авакова. Тот якобы "угрожал" обнародовать кадры, если Галушко не согласится поддерживать в Раде его инициативы.

У Києві зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення, – НКРЕКУ

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) анонсувала підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для Києва та ще 45 водоканалів України.

Про це повідомляє акціонерне товариство "Київводоканал", інформує UAINFO.org.  

Підвищення тарифів, яке настане наступного року, пов'язане з декількома факторами, серед яких:

  • збільшення витрат на електроенергію;
  • збільшення видатків на теплоенергію;
  • збільшення видатків на природний газ.

Також на ціноутворення послуг водоканалів вплинув підписаний Президентом України Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". 

У результаті вартість послуг підвищилася на 5 грн з урахуванням ПДВ та становитиме 30,38 грн за 1 кубометр, з яких централізоване водопостачання – 16,164 грн за 1 кубометр та централізоване водовідведення – 14,22 грн за 1 кубометр.

Барбара Брыльска не может ходить: актриса сломала позвоночник

Известная советская актриса Барбара Брыльска получила серьезную травму – у артистки сломан позвоночник. Звезда новогоднего фильма "Ирония судьбы, или С легким паром" рассказала, что она не двигается самостоятельно и практически не разговаривает.

Об этом сообщили корреспонденты портала PopCornNews, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.  

Знаменитость отменила все интервью и попросила журналистов не беспокоить ее в ближайшее время.

Как именно артистка получила травму, пока неизвестно. Она призналась СМИ, что молится о своем дальнейшем выздоровлении, однако никаких прогнозов от медиков не имеет. 

"Я больная, голос у меня сейчас сильно плохой. Надо подождать, я очень не в форме. Молюсь. Я не могу даже встретиться с людьми. Сломанный позвоночник... вы понимаете, что это такое? Это долго все происходит – реабилитация и так далее. Я не в форме – в физической и в духовной. Что будет далее, не знаю. Никто не знает",  сообщила 80-летняя звезда журналистам по телефону.

Батьків зірки "Дюни" раптово знайшли мертвими: що сталося

Голлівудська актриса, зірка фільму "Дюна" Алісія Вітт повідомила про смерть своїх батьків. За її словами, вони довго не виходили на зв'язок, тому вона попросила свого двоюрідного брата провідати їх.

Коли молодий чоловік прийшов в їх будинок, то побачив їх тіла мертвими. На місце події одразу приїхала поліція. У будинку Вітт провели обшук, але нічого підозрілого не знайшли, також не були виявлені і сліди насильства на батьках актриси. Причина смерті поки невідома, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Я прошу трохи самотності в цей час, щоб сумувати і осмислити цей поворот подій і цю сюрреалістичну втрату", – сказала Алісія.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини