MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 січня 2022

374 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 січня.

Кремль отрабатывает на оккупированном Донбассе "реинтеграцию" территорий в российское имперское пространство – Климкин

Россия создает на оккупированном Донбассе ситуацию, позволяющую Кремлю принять в будущем любое решение – от интеграции его в украинское политическое и правовое поле на российских условиях до интеграции в РФ, пишет ZN.UA, информирует UAINFO.org.

«В нынешней ситуации у Кремля есть, по меньшей мере, предпосылки для реализации всего спектра решений, конечно, их цена будет разной, но возможность для маневра у Кремля есть и она достаточно существенная. В то же время у нас возможность для маневра максимально сужена», - отмечает соучредитель Центра национальной устойчивости и развития Павел Климкин. 

Кремль начал отрабатывать на Донбассе вариант реинтеграции территорий, которые, как считают в Москве, принадлежат российскому имперскому пространству, обратно в него.

Жданов рассказал, что стоит за заявлением РФ о неприменении ядерного оружия

Россия готовится к использования ядерного оружия, а военные учения являются частью этой готовности. А подписанный меморандум о неприменении такового, не может ее остановить.

Как заявил в программе "Сегодня Утро" на телеканале "Украина 24" военный эксперт Олег Жданов, меморандум "ядерной пятерки", который Россия в том числе подписала накануне, "не стоит той бумаги, на которой он написан". Главная причина – там нет главных фигурантов "ядерного клуба": Северной Кореи, Индии, Пакистана, Израиля, Ирана.

"Я вам скажу, что адекватность тех стран, которые я перечислил только что, гораздо ниже, чем тех стран, которые подписали меморандум, кроме России. Сама Россия так себя и ведет - она, с одной стороны, инициирует меморандум о неприменении, и тут же демонстрирует, что она готова применить ядерное оружие в любой момент", – сказал эксперт.

Порошенко назвал дату возвращения в Киев

Председатель партии "Европейская солидарность", пятый президент Украины Петр Порошенко пообещал вернуться в Украину 17 января и пойти к генеральному прокурору Ирине Венедиктовой.

В Facebook он сообщил, что с 10 по 15 января будет работать в Европе "над защитой Украины от российской агрессии и поддержкой демократии в нашей стране", пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

При этом Порошенко отмечает, что возвращается в Киев 17 января, "чтобы появиться в суде и провести встречу с Генеральным прокурором, пользуясь правом народного депутата на безотлагательный прием". 

"Возвращаюсь не для того, чтобы защищаться от Зеленского (президент Владимир Зеленский – Ред.), а для того, чтобы защищать Украину от некомпетентного руководства и внешней агрессии. От попыток зеленых клептократов выстроить авторитарный режим и подавить оппозицию, как это произошло в Беларуси, России и Казахстане. И как это Янукович (Виктор Янукович – Ред.) тщетно пытался сделать в Украине", – отмечает Порошенко.

Экс-"слуга народа" Шевченко прилетел в Казахстан: "Ждем ввод российских сил"

Бывший член фракции "Слуга народа" Евгений Шевченко прилетел в Казахстан и ожидает ввод в республику российских военных.

Об этом нардеп сообщил в Facebook, информирует UAINFO.org.

"Назарбаев ушел! Думаю, Токаев не удержит ситуацию под контролем. Не забывайте, Казахстан - член ОДКБ. Противовес НАТО. Ждем ввод российских сил в Казахстан", - говорится в сообщении. 

Митрополит Епіфаній: Ми не прагнемо бути державною церквою, як РПЦ

Про перехід парафій до Православної Церкви України, її стосунки з Московським Патріархатом та діючою владою, міжнародне визнання ПЦУ, антивакцинаторські настрої, осучаснення церковних звичаїв та календарну реформу – в інтерв'ю РБК-Україна розповів предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї Україні Епіфаній, інформує UAINFO.org.

Рівно три роки тому, 6 січня 2019-го, Вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Епіфанію, главі новоствореної Православної Церкви України, томос про автокефалію. Цим завершився тривалий процес створення незалежної української помісної церкви, який вийшов далеко за межі суто церковних питань, ставши однією з головних тем тогочасної президентської кампанії.

Українська Православна Церква Московського Патріархату, як і власне Російська православна Церква, ПЦУ та її автокефальний статус не визнали, на знак протесту розірвавши усі стосунки зі Вселенським (Константинопольським) Патріархатом. Протягом цих трьох років у житті ПЦУ сталося чимало подій: перехід частини парафій від МП (який втім різко загальмувався у другій половині 2019-го), внутрішній конфлікт з почесним патріархом Філаретом, який вирішив відновити окремий Київський Патріархат (хоч і без особливих успіхів), визнання автокефалії від трьох, на додачу до Константинополя, помісних церков. А ось питання об'єднання з Московським Патріархатом на порядку точно не стоїть, і навряд чи постане в осяжній перспективі.

"Це як піти і в сусіда корову у хліві пристрелити". Мережу обурив кричущий випадок, який стався на території лісництва у Чернівецькій області

У Чернівецькій області невідомі браконьєри вбили оленицю у вольєрі на території Ломачинецького лісництва.

Про це повідомили у Сокирянській міській територіальній громаді, інформує UAINFO.org.

За словами працівників міськради, інцидент стався у ніч на 5 січня. Браконьєри вдерлись до вольєру, який розташований на території Ломачинецького лісництва, вбили оленицю, а тіло забрали.

"Вчинений злочин вражає своєю жорстокістю та зухвалістю. Вольєр, де в природних умовах проживають різні види лісових тварин, став улюбленим місцем відпочинку жителів Сокирянщини, особливо дітей. Звірі йшли до рук та любили увагу людей", – йдеться у дописі на Facebook-сторінці міської ради. 

Водночас у міськраді додали, що міський голова Василь Козак закликав усіх небайдужих, яким відомі будь-які деталі цього злочину, повідомити за телефоном 0673725800. Посадовець пообіцяв винагороду за будь-яку інформацію про зловмисників.

Годовалая девочка предстала в образе Елизаветы II и порадовала монарха

В американском штате Огайо годовалую девочку на Хэллоуин одели по примеру королевы Великобритании Елизаветы II и отправили фото в Виндзорский дворец. В ответ семья получила одобрение от Ее Величества. Об этом пишет The Sun, сообщает Корреспондент, информирует UAINFO.org.

Малышку нарядили в бледно-голубое пальто со шляпкой такого же цвета и дополнили образ синим цветком, крошечной сумочкой и элегантными перчатками.

Кроме этого, родители подыскали для девочки парик из седых волос. "Наибольшим вдохновением для создания наряда был тот факт, что наши собаки – лучшие друзья нашей дочери. Мы хотели сделать что-то, где бы можно было это обыграть. Мы, безусловно, являемся поклонниками королевской семьи", - рассказала мать девочки.

"Не цінуємо те, що маємо": українська співачка підтримала опальну Ані Лорак і натрапила на критику

Українська співачка Слава Камінська опублікувала у своєму Instagram фотографію з опальною співачкою Ані Лорак і написала їй слова підтримки.

Так, Камінська вважає, що в кожній країні є свій голос народу, але ми "не цінуємо те, що маємо", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Що б не відбувалося, є голос країни в нашій країні, і ми не цінуємо те, що маємо! Все тимчасово – політика, погляди, телебачення! Ані Лорак – артистка! І, мабуть, вакуум інформаційний – це про нас! Я, до речі, співаю краще, ніж б'юся", – написала Камінська. 

"О, почалося, яка різниця. Ми артисти – голуби світу. Наша країна це не тимчасово і війна не тимчасово. Повинна бути принципова позиція", "Якби ваші сини і дочки були на фронті на передовій, ви б говорили інакше. А матері, у яких загинули сини і дочки на війні, знають ціну життя і культури в цілому! І не стануть говорити: яка різниця і артисти – це далеко від політики", "Ми цінуємо тих, хто за гроші не продався, не веселить тих, хто вбиває і калічить наших батьків. Громадянська позиція вона є або її немає!", – обурюються користувачі мережі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини