MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 лютого 2022

147 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 лютого.

В Словакии депутат облил водой флаг Украины

В Словакии во время внеочередного заседания депутат от ультраправой партии Андрей Медвецки вылил на развернутый флаг Украины воду. Инцидент произошел во вторник, 8 февраля. Об этом сообщает Hospodárske noviny, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.

На заседании парламентарии планировали утвердить оборонное соглашение с США, которое позволило бы американской армии использовать инфраструктуру двух военных аэропортов в стране.

Двое депутатов от Народной партии "Наша Словакия" Андрей Медвецки и Петер Крупа заблокировали трибуну, закрыв ее развернутым словацким флагом. Так они хотели сорвать голосование. В то же время представители провластной партии Свобода и солидарность Яна Цыганикова и Мирослав Жияк подошли к трибуне и развернули флаг Украины. Медвецки взял бутылку с водой и начал обливать и флаг Украины и державших его депутатов.

Розстріл варти на "Південмаші": комісія МВС виявила факти позастатутних відносин у частині, де служив Рябчук

Комісія МВС виявила факти позастатутних відносин у частині № 3021, де служив нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв варту на Південмаші у Дніпрі.

Про це повідомив перший заступник голови МВС Євгеній Єнін, інформує UAINFO.org.

"Представниками комісії проведено анкетування особового складу частини №3021 НГУ. Вже до початку ґрунтовного аналізу анкет, який ось-ось почнеться, можу сказати, що комісією виявлено факти позастатутних відносин. Отримані матеріали будуть направлені найближчими днями до ДБР", – зазначив він.  

Єнін наголосив, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу.

"Мотиви поки що невідомі нам, і їх з'ясовуватиме ДБР у рамках досудового розслідування. Завдання службового розслідування, яке проводиться МВС – з'ясування морально-психологічного клімату в колективі, перевірка процесів відбору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби", – пояснив представник відомства.

УЄФА призначила дисциплінарне розслідування через пісню "Путін-х**ло" під час чемпіонату Європи з футзалу 

УЄФА призначила інспектора з етики та дисципліни для розслідування дій українських фанатів на чемпіонату Європи з футзалу за скаргою Росії.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Громадське, інформує UAINFO.org

Під час півфіналу чемпіонату Європи з футзалу між збірними Росії та України вболівальники виконували відому пісню про Путіна.

У РФС заявили, що поведінка українських вболівальників була "дискримінаційною", а висловлювання "мали політичний характер, розпалювали ненависть за національною ознакою та, зокрема, містили заклики до вбивства російських громадян". 

Экономика России уже обречена, даже без вторжения в Украину – S&P и Fitch

Экономике России будет нанесен серьезный ущерб, даже если она откажется от планов по вторжению на территорию Украины.

Об этом, как сообщает РБК, заявили аналитики рейтинговых агентств S&P и Fitch, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Аналитики Fitch отмечают, что напряженность вокруг Украины увеличила риск конфликта и принятия более серьезных санкций против России. 

"Санкции, вероятно, будут соответствовать каким-либо действиям, которые будут предприняты Россией, в отношении чего сохраняется высокая неопределенность", — говорится в материалах Fitch.  

S&P, также отмечают, что на экономику России влияет обострение ситуации с Украиной и перспектива введения санкций: запрет российским банкам проводить операции в долларах США, отключение от международной системы SWIFT, запрет для инвесторов на владение российскими государственными долговыми обязательствами на вторичном рынке.

Податки в Україні доведеться платити по-новому: скільки заплатимо з доходів

В Україні комітет із питань фінансів, податкової та митної політики розробляє реформу оподаткування доходів. В результаті податкове навантаження уріжуть з 37 до 30%, заборонять оформляти співробітників як ФОПів та введуть сімейне декларування.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Серед важливих змін:

  • зниження податкового навантаження. Зараз із зарплати роботодавці сплачують 37% податків та внесків (ефективна ставка). За новими правилами хочуть стягувати лише 30% (після знижувати щороку ставку на 1 в.п. до 25%). Така новація без детінізації може призвести до обвалу надходжень до бюджету.

  • заборонити зарплатні ФОП. Деякі роботодавці для економії замість того, щоб оформляти в штат працівників, пропонують укласти договір як з ФОПом. Вони платять лише 5%. Таку хитрість у комітеті планують заборонити.

  • запровадять можливість сплачувати 5% без оформлення ФОПу. Це зачепить кількох десятків сфер, у тому числі й таксі.

Зазначимо, через величезний рівень тіньових зарплат в Україні – одні з найнижчих пенсій у Європі. Також не вистачає коштів на високі заробітні плати медикам, поліцейським, військовим тощо.

Лікарняний на 5 днів. Як отримати довідку без візиту до лікаря

В Україні пацієнти, які мають симптоми грипу, ГРВІ або COVID-19 можуть отримати електронний лікарняний без візиту до лікаря. Втім він діятиме лише протягом 5 днів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка під час брифінгу, інформує UAINFO.org 

Так, МОЗ розробило та видало наказ № 233 "Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках", який вже пройшов державну реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Як пояснив Ляшко, цей наказ є продовженням управлінських рішень МОЗ, що допоможе зменшити навантаження на лікарів первинної ланки у зв'язку зі стрімким поширенням штаму "Омікрон".

Криптовалютная кража века: в США у пары изъяли биткоинов на $3,6 млрд

Американские власти задержали в Нью-Йорке супружескую пару, подозреваемую в причастности к краже криптовалюты почти на $3,6 млрд. Им грозит до 25 лет тюрьмы.

Как сообщает Министерство юстиции США, задержанные – выходец из России 34-летний Илья Лихтенштейн и 31-летняя американка Хизер Морган. Их обнаружили, когда злоумышленники перечислили 25 тыс. BTC на один из своих счетов, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org 

Кроме того, у них был обнаружен файл с ключом доступа к кошельку, на котором хранились 94 тыс. BTC. Изъятие этой криптовалюты уже назвали крупнейшим в истории американского Минюста.

"В тщетных попытках сохранить цифровую анонимность ответчики отмывали украденные средства через лабиринт криптовалютных транзакций. Благодаря кропотливой работе правоохранительных органов ведомство в очередной раз показало, как оно может и будет следить за деньгами, в какой бы форме они ни находились", – цитирует Сoindesk заместителя генпрокурора США Лизу Монако.

 

СБУ на замітку. Віктор Логінов із "Щасливі разом" та учасники Comedy Woman виступлять у Донецьку

Російський актор Віктор Логінов, знаменитий роллю Гени Букіна в серіалі "Щасливі разом", а також учасники розважального шоу Comedy Woman на ТНТ Тетяна Морозова та Олег Верещагін планують відвідати окупований Росією Донецьк. Артисти зіграють у спектаклі, поставленому за твором американського письменника О. Генрі "Подружжя як точна наука".

Приїзд акторів до України заплановано на 7 березня. Про це повідомляє пропагандистський ресурс ДАН, посилаючись на заяву керівника концертної агенції "RS" Романа Смотрова, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На афіші вказано, що виступ російських знаменитостей відбудеться у Центрі слов'янської культури на вулиці Куйбишева. Вартість квитків варіюється в залежності від місць. Стартова ціна – 1000 рублів (370 гривень), максимальна – 3000 рублів (1115 гривень).

Джейсон Стэтхэм и Роузи Хантингтон-Уайтли раскрыли имя новорожденной дочери и показали первое фото

Известный актер Джейсон Стэйтем и модель Роузи Хантингтон-Уайтли рассекретили имя своего второго ребенка и показали первое фото малышки. Девочку, которую экс-"ангел" Victoria's Secret родила 2 февраля, назвали Изабелла.

Соответствующий пост был обнародован на Instagram-странице Хантингтон-Уайтли спустя почти неделю после появления ребенка на свет, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.  

Отметим: общественность узнала, что звездная пара во второй раз стала родителями, только 4 февраля. 

В личном аккаунте в социальной сети модель показала фотографию люльки, в которой лежала ее дочка. Лицо девочки известная пара не засветила – на снимке видно лишь крошечную руку ребенка. Изабелла будет носить фамилию отца – Стэйтем. Второе имя девочки – Джеймс. Других деталей британская манекенщица не раскрыла.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини